Update 15 mei 2011

Zondag, moederdag, was ook bij mijn schoonmoeder erg gezellig. We hebben een lekkere Italiaanse ovenschotel gegeten met brie, broccoli en pasta. Toen we weer op huis aangingen wilde ik Jan nog even iets onder de motorkap van mijn auto laten zien. Voorovergebogen stonden we onder de motorkap tot hij zijn afstandsbediening voor de garagedeur tussen de motor liet vallen! Natuurlijk was de afstandsbediening nergens meer te vinden. Zelfs toen ik onder de auto kroop kon ik het ding nergens zien liggen. Waarschijnlijk licht het op een beschermplaat onder het blok. Leuk grapje dat, zo blijkt later, een tochje naar Veenendaal en € 50,00 kost!

Maandagmorgen is het weer gedaan met alle vrijheid en moeten we weer werken. De wekker staat dan ook gewoon op 5:30 uur. Ik kan maar moeilijk uit bed komen. Niet omdat ik moe ben maar ik heb last van mijn rug. Paula gaat al om half zeven de deur uit en ik kan, omdat er gelukkig niet zo veel file staat, wat later de deur uit.

Maandagavond willen we eerst nog gaan wandelen maar het zonnige weer slaat juist vandaag om in regenachtige avond. ’s Avonds krijgen we een mailtje van Wilja of we de volgende dag Noorse les willen. Deze is een keer overgeslagen maar we hebben in die periode ook geen huiswerk gemaakt. Nou ja, leuk is het toch.

De Noorse les was dinsdag weer erg leuk. We hebben afgesproken iedere week een thema te gaan bespreken. Ja! Bespreken! Dus we moeten het onderwerp in het Noors voorbereiden en zullen het dan samen met de “juf” in het Noors bespreken.

Woensdagmorgen had ik al vroeg vergadering en dat in combinatie met een avondopenstelling is nooit echt leuk. Ik werk daarbij ook nog een collega in waardoor ik niet echt meer aan mijn eigen dingen toe kom. Gelukkig leert mijn nieuwe collega erg snel. ’s Middags kreeg ik een smsje van Paula dat Sabine voor haar E rijbewijs was geslaagd! Gefeliciteerd!

Ook donderdag moet ik vroeg de deur uit. Wederom heb ik een vergadering. Dit maal met mijn mede “ambassadeurs”. Het wordt tijd dat we weer eens iets nieuws introduceren en daar moeten we dus eerst over brainstormen. Na het overleg moet ik naar een ander kantoor. Het blijft de hele dag redelijk rustig waardoor ik eindelijk eens aan wat zaken toe kwam en een stukje achterstand kon bijwerken.

’s Avonds hebben we met Sabine en Francis afgesproken. We gaan, zoals ieder jaar, het songfestival bekijken. We zijn benieuwd of de 3J’s de finale zullen bereiken. Het optreden is best goed maar wordt weer omringd door allerlei acts waarvan de een nog gekker is dan de ander. Ook Noorwegen doet het, in onze mening, goed. Toch haalt geen van beide de finale! Jammer maar helaas! Volgend jaar weer een kans. Of zouden ze gewoon moeten stoppen? Nou, we laten ons deze “traditie” toch niet afnemen!

Vrijdagmorgen kostte het best moeite om het bed uit te komen. De lange dagen en korte nachten beginnen zijn tol te eisen. Ik heb ’s avonds, na mijn werk, nog een feestje bij mijn leidinggevende. Ze is 50 jaar geworden en heeft iedereen uitgenodigd bij haar thuis voor een verjaardagsfeestje. Het is een gezellige avond maar tegen 20:15 uur besluit ik naar huis te gaan. Ik ben toch best moe en wil nu lekker met Paula het weekend beginnen.

Na een kopje koffie val ik in slaap, zittend op de bank. Gezellig! Het weekend is begonnen. Als ik wakker wordt stelt Paula voor om maar naar bed te gaan. We vallen lekker snel in slaap en na een goede nachtrust worden we zaterdag al voor de wekker weer wakker.

Zaterdagmorgen rond 8 uur stappen we ons bed uit. Vandaag gaan we mijn zus helpen met het leegruimen van haar schuur en het opruimen en afbreken van haar bureau. Monique heeft een aanhangwagen geregeld en hiermee kunnen we alle spullen bij de milieustraat inleveren. We hebben om 11 uur afgesproken en gelukkig is het rustig onderweg want we vertekken eigenlijk iets te laat.

Bij mijn zus drinken we eerst een kopje koffie waarna ik met mijn zus de aanhangwagen ga halen. Weer terug thuis bij mijn zus laden we de aanhangwagen vol en rijden weer terug om alles weg te bregen. Ondertussen ruimt Paula het bureau leeg en doet alle boeken in dozen. Gelukkig zit alles redelijk mee waardoor we de spullen snel hebben opgeruimd.

Na een lekker maaltje rijden we rond 23:00 uur naar huis waar we nog even de uitslag van het Eurovisie Songfestival bekijken.

Vanmorgen werd ik gewekt door het zonnetje dat door de gordijnen scheen. Het was al 9 uur. Voor ons is dit echt uitslapen! Heerlijk! Na een lekker ontbijtje ga ik maar eens even aan het studie. Paula gaat lekker in bad en als ik klaar ben met de studie hebben we eigenlijk wel even zin om de deur uit te gaan. We besluiten dan om naar Obelink in Winterswijk te gaan. Hier kopen we nog wat spulletjes voor de vakantie en ik score nog even een nieuwe zomerjas. Het is een gezellige dag en natuurlijk weekend geweest! Iedereen een goede week gewenst!