Update 31 maart 2011 Istanbul

Update 31 maart 2011 Istanbul:

Bekijk hier alle foto´s!

 

Donderdag is dan toch de dag van ons vertrek. We moeten er dus vroeg uit. Ik slaap deze nacht niet echt lekker en wordt dan ook al rond 5:30 uur (Turkse tijd) al wakker. Net als ik weer indommel begint de Imam aan zijn gebed! Dit was om 5:50 uur. Ik besloot er dan ook maar uit te gaan.

Rond half 7 wordt ook de rest van de familie wakker en ben ik al, de eerste keer deze vakantie, helemaal klaar. Dit scheelt gelukkig weer veel tijd voor de rest. Iedereen heeft er best een tempo in maar we vinden toch nog tijd om een kopje koffie en thee te drinken.

Om 7:35 uur kunnen we, nadat Liesbeth nog de laatste schoonmaak handelingen heeft gedaan, vertrekken. Met de rugzak om en de koffer aan de hand lopen we de straat af richting de bus. Net toen we daar aankwamen kwam de juiste bus aangereden. Instappen en wachten op vertrek.

Iets voor 8 uur vertrok de bus richting het vliegveld. Ook deze keer, maar nu bij daglicht, reed de chauffeur als een ware Schumacher! Het is een wonder dat we zonder kleerscheuren bij het vliegveld aankwamen!! We waren daar dan ook al om 9 uur 15.

wachtenluchthaven

Het inchecken verliep redelijk vlot. Wel stond er naast ons een groep met kinderen die met ons mee zouden vliegen. Het was waarschijnlijk een zwemgroep. We maakten al opmerkingen zo van: “ben benieuwd of dit groepje met ons mee vliegt! Als ze dan maar rustig zijn.” Nou, ze gingen met ons mee en gelukkig waren ze redelijk rustig.

De vlucht verliep goed. De landing was wat hard maar aan de grond kom je natuurlijk altijd. Het regende bij aankomst en was ca. 12 graden. Een heel verschil met het weekje Istanbul.

air

De bagageafhandeling was zo gedaan. We hadden binnen 5 minuten onze koffers. Geen problemen bij de douane en zo richting de auto. De terugreis liep wat vertraging op omdat er een vrachtwagen lading was verloren. Hierdoor moesten we zo’n 20 km omrijden maar buiten dat waren we vlot weer thuis.

En dan begint het ritueel van wassen draaien en rommel opruimen. Paula nam daarin het grootste gedeelte voor haar rekening waardoor ik lekker onder de douche kon. We hadden namelijk met mijn schoonouders afgesproken om nog gezellig een hapje te gaan eten.

Met het etentje bij “De Betuwe” kwam er dan toch een einde aan een hele leuke vakantie!