Update 8 juni 2009

Zo; de kop is er weer vanaf….

Deze week wordt een korte werkweek. Vandaag hoefde ik maar een halve dag te werken en vanaf donderdag ben ik lekker een paar dagen vrij. Paula is donderdag jarig en vrijdag gaan we voor een lang weekend lekker weg. 

Vorige week begon de werkweek al weer snel na een veel te kort weekend. Eindelijk hadden we weer Noorse les op dinsdag en gelukkig hadden we ons goed voorbereid waardoor we veel tijdens de les opstaken. We zijn bijna aan het einde van ons lesboek beland maar toch blijven we het moeilijk vinden. We kunnen helaas veel te weinig oefenen maar daar komt binnenkort, al is het maar van korte duur, verandering in; de vakantie staat namelijk al weer voor de deur!

Donderdag, de slechtste dag m.b.t. het weer, is Paula met haar moeder naar Burgers Zoo geweest. Ze hebben het er, ondanks het mindere weer, erg naar hun zin gehad. Bij thuiskomst heeft Paula haar moeder de WII spelcomputer uitgelegd en binnen no-time was haar moeder dan ook heel fanatiek aan het “golven”. Toen ook nog haar vader langskwam ontaarde het al snel in een heftige competitie! Helemaal enthousiast over het spel besloten mijn schoonouders dat ook zij zo’n apparaat moesten hebben. Ik moest ’s avonds werken en toen ik thuis kwam zat de familie een kaartspel te spelen. 

Vrijdag was het dan eindelijk weer weekend! Gelukkig hadden we niets afgesproken want we wilden even een avondje rustig op de bank.

Zaterdag stond eigenlijk op de planning dat we naar Schoorl zouden gaan. Daar staan Martin en Wilma op de camping maar dit ging deze keer niet door. De tijd werd te krap omdat we ook naar de verjaardag van Irma zouden gaan en daarbij mijn zus voor het weekend kregen. Al met al dus toch nog een behoorlijk druk weekend.

Gelukkig had Paula al de boodschappen in huis zodat we zaterdag gewoon konden uitslapen. Maar zoals dat vaker gaat als we mogen uitslapen; dan lukt het niet! Dus het bed maar weer uit om half acht. Na een ontbijtje ga ik richting Arnhem stad om een TOM TOM te halen voor mijn zus. Dit had ze nog tegoed als cadeau voor haar rijbewijs. Paula moest naar Arnhem, Kronenburg omdat ze nog een cadeautje voor Irma moest kopen. 

Tegen 13:00 uur gaan we richting Doetinchem voor de verjaardag van Irma. Als we aankomen zijn we de eersten maar al snel komt er meer visite. Het is heel gezellig maar tegen 16:00 uur moeten we echt gaan omdat ik beloofd heb mijn zus van het station in Arnhem op te halen.

Ik ga Monique met de auto van Paula ophalen. Zo kan ze eindelijk in een auto rijden. Het gaat eigenlijk heel goed voor iemand die nog nooit met een benzine auto heeft gereden. De auto slaat wel een aantal keren af maar verder gaat het heel behoorlijk. 

Zaterdag blijft Monique slapen en we besluiten, zondagmorgen, na het ontbijt nog een stuk te gaan rijden. We rijden ook gelijk even langs Velp om bij mijn ouders langs te gaan.  Tegen vier uur breng ik mijn zus weer naar het station en zo komt er een einde aan een gezellig weekend.