Update 7 juni 2010

Vorige week is het weblog er een beetje bij ingeschoten. Niet dat er niets te vertellen was maar op de een of andere manier kon ik de tijd niet vinden om hem bij te werken. Nou, hier dan toch een update.
Vorige week woensdag moesten we beide werken. ’s Avonds moesten we naar Wijchen omdat Wilma jarig was. Na het eten reden we die kant op en onderweg kon ik nog net een mobiele controle ontlopen en daarmee natuurlijk een bekeuring! Druk kletsend reden we de juiste afslag voorbij en moesten we weer terug. De verjaardag was gezellig. Toen we aankwamen zat de kamer al vol met visite. Op de moeder van Wilma na kenden we niemand maar na de kennismaking bleek het al snel een leuk gezelschap te zijn. Rond 22:00 uur gingen we weer naar huis.
Vrijdag belde Paula om te melden dat ze haar bril kon ophalen. Ze wilde dit meteen uit haar werk doen. Mij leek het beter om dit zaterdag te doen. Ik heb namelijk redelijk vaak hoofdpijn en wilde mijn ogen ook een keer laten opmeten. Ze baalde een beetje want ze zit al ruim twee weken te wachten en wil natuurlijk graag snel haar nieuwe bril ophalen. We draaien de planning een beetje en gaan vrijdag avond dan maar alvast de weekboodschappen halen, dit in plaats van zaterdag.
Bij de AH kan je tegenwoordig zelf je boodschappen scannen en daarna afrekenen bij een betaalzuil. Dit leek ons wel wat en omdat het voor ons de eerste keer was namen we eerste de “handleiding” even door. Het zag er allemaal heel gemakkelijk uit en we scanden onze Bonuskaart om zo de handscanner te kunnen pakken. De scanner kregen we helaas niet uit de houder en meteen daarna gaf een display aan dat onze Bonuskaart niet werkte! Een goed begin is ……… Paula richting een medewerker in de hoop dat deze ons kon helpen. Helaas! We moesten toch naar de info balie. Daar aangekomen konden ze ons niet helpen en moesten we naar de scanbalie! Gelukkig kregen we daar een bruikbare handscanner mee. Nu het werkte was het eigenlijk best heel gemakkelijk. Alle boodschappen zijn meteen zichtbaar op de scanner evenals de prijs en het totaalbedrag. Toen ik een correctie uit moest voeren liep de scanner vast! Wij weer terug naar de scanbalie en naar een aantal handelingen van een medewerker kregen we een nieuwe scanner! We konden weer verder. Uiteindelijk hadden we de boodschappen en ze nog afgerekend ook! Nu maar hopen dat het de volgende keer soepeler gaat.
Zaterdagmorgen stond de wekker op 8 uur. We willen op tijd naar de stad om de bril van Paula te gaan halen. Daarna willen we eigenlijk ook nog wat spullen voor de tuin halen. Het beloofd een hele warme dag te worden dus voor het echt warm wordt willen we eigenlijk klaar zijn.
Rond half tien zijn we in de stad. Het is nog lekker rustig want nog veel van de winkels zijn nog gesloten. Pearl is al wel geopend en nog lekker rustig. Ik vraag even of ze, terwijl Paula haar bril krijgt, mijn ogen willen opmeten. Gelukkig is daar wel even tijd voor. Binnen drie minuten is de meting gedaan en gelukkig is er geen aanleiding om de meting uit te breiden want mijn ogen zijn helemaal prima!
Paula is inmiddels ook klaar en na het afrekenen vertrekken we weer. We besluiten even een kopje thee te gaan drinken omdat we ook nog even voor een shirt voor mij willen gaan kijken. Op een terrasje probeert Paula ook nog even haar nieuwe zonnenbril en genieten we lekker van het aangename weer en de vele mensen die voorbij komen lopen. Na de thee lopen we de stad nog even door en eindigen we bij Houtbrox. Ik vind al snel een leuk shirt en we zijn dan ook zo klaar.
Omdat het zo warm is besluiten we de zoektocht naar tuinmaterialen even uit te stellen. Dit ook omdat Paula nog met haar ouders heeft afgesproken. We rijden naar huis en drinken thuis een kopje koffie en we nemen een broodje.
Rond 14:00 uur komen de ouders van Paula. Ze willen graag de nieuwe bril bewonderen. We drinken gezellig een kopje koffie maar na een uurtje vertrekken ze weer. Ik kan dan nog even snel onder de douche want we hebben rond 16:00 uur afgesproken bij Francis en Sabine and the kids. We zijn namelijk uitgenodigd voor een bbq. Het weer kan niet beter en op het nieuw aangelegde terras genieten we lekker van wat Francis op de bbq heeft klaargemaakt! Rond 0:00 uur gaan we richting huis. Het was een gezellige avond!
Zondag wordt ik wakker en is Paula al het bed uit. Ze heeft de oven al aangezet en geur van croissants en ovenbroodjes komt mijn neus al binnen. Heerlijk zo’n zondagmorgen, geen haast, lekker geslapen en de dag dan gezellig beginnen met een gezamelijk ontbijt!
Rond half een rijden we richting Doetinchem. Irma is jarig en ze viert het zondag. Er is verder nog geen visite dus we kunnen eerst even bijkletsen. Na een lekker kopje koffie en een gebakje komen haar ouders ook. Het was gezellig maar ook giga warm. Tegen half vier gaan we weer. We willen nog even lans mijn ouders maar als we op de A12 rijden krijg ik kramp in mijn buik en besluiten we toch maar naar huis te rijden. De rest van de zondag hebben we lekker samen.
Vandaag moest ik weer werken. Paula is nog lekker twee dagen vrij maar ik mocht om 10 uur weer aantreden. Ik moet een nieuwe collega inwerken en dat kost toch wel wat energie! Was het maar vakantie!!!! Nog 13 weken; het lijkt wel een eeuwigheid.