Update 7 december 2009

Nou, het gaat gelukkig weer wat beter! Vorige week is er, omdat ik ziek was, niet heel veel gebeurd. Paula heeft veel moeten werken en elke morgen stond de wekker dan ook om half zes. Ze was dan ook erg blij dat het vrijdag was.
Woensdagavond vertrok Paula in de avond richting Utrecht. Donderdag had ze namelijk een cursus beademing in het UMC. Omdat het in de ochtend behoorlijk wat tijd scheelt, slaapt ze bij mijn zus. Nou, echt slapen wil niet lukken en beide liggen dan ook bijna de hele nacht wakker. Op het laatste moment komt Paula erachter dat de cursus niet om 10 uur maar om 9 uur begint. Na het zoeken van de weg en een parkeerplaats komt ze precies optijd bij de cursus.
Na donderdag heeft ze dan eindelijk weekend. Toch kunnen we op vrijdag niet uitslapen. De verwarmingsmonteur komt namelijk tussen 8:30 en 12:30 uur om de HR ketel te onderhouden. Een geluk bij een ongeluk dat ik thuis ben want hierdoor kan Paula in de ochtend al op pad voor de boodschappen. De verwarmingsmonteur is weer zo vertrokken dus ik kan weer lekker op de bank. Zo rond een uurtje of half twaalf komt Nienke langs. Ze komt een aantal DVD’s ophalen. We drinken gezellig koffie waarna Paula nog een aantal cadeautjes moet halen voor het Sinterklaasspel dat we zondag gaan spelen.
Zaterdagmorgen slapen we lekker uit. Als ik wakker wordt is het stil in huis. Paula moet nog langs haar paard en is al met Lloyd die kant op vertrokken. Als ze terugkomt ontbijten we gezellig samen. Omdat de vakantie nu toch al snel inzicht komt moeten we nog een aantal dingetjes aanschaffen. Een van die “dingetjes’ zijn warme laarzen. We hebben een leuke aanbieding gezien en besluiten die vandaag te gaan kopen. Het valt me behoorlijk tegen zo’n eerste dag naar buiten. Het zweet staat me op mijn voorhoofd en we besluiten dan ook, na drie winkels te hebben bezocht, terug te gaan richting huis.
Aan het einde van de middag doe ik nog lekker even een tukje op de bank. Daar knap je van op! Tegen koffietijd rijden we richting Sabine en Francis. We zijn daar uitgenodigd om een borreltje te komen drinken. Het is reuze gezellig en we krijgen zelfs nog een paar leuke sinterklaascadeautjes! Veel te laat, zo tegen half 2 gaan we richting huis. We gaan meteen door het bed in maar het lukt me niet om in slaap te vallen. De hele week heb ik natuurlijk al op bed gelegen en ik besluit dan ook nog even tv te kijken. De ene reportage na de andere komt voorbij. Pas rond een uurtje of 4 val ik in slaap; veel en veel te laat!
Zondagmorgen als ik wakker wordt, is Paula al wakker. Ze is bezig met haar toets die ze heeft meegekregen n.a.v. de cursus van donderdag. Ze besluit deze even aan de kant te leggen om gezellig samen een ontbijtje te nemen.
Zondag hebben we ook afgesproken met Miranda en Ella in Dordrecht. We zouden hier tussen twee en drie uur zijn. Rond half drie komen we aan; precies goed. Miranda loopt met Spike te wandelen en merkt ons op. Er volgt een wat hylarische begroeting maar dit is zoals het altijd gaat.
Na wat serieuze gesprekken op de bank is het tijd voor het Sinterklaas spel. Het spel der spellen!! Erg leuk. De meegebrachte cadeau’s worden naast de cadeau’s van Miranda en Ella gezet en nu is het de bedoeling dat je een cadeau uitzoekt maar niet nadat je met een dobbelsteen een 1 of een 6 hebt gegooit.
P1030199
Nadat de cadeau’s zijn “verdeeld”, waarbij het overgrote deel van deze cadeau’s bij Paula zijn beland, begint het werkelijke spel. Iedereen begint weer met dobbelen en diegene die nu een 1 of een 6 gooien moeten een opdrachtenkaartje pakken en uitvoeren. De opdrachten lopen uiteen van: “geef iemand een cadeau’ tot wissel van plek met de speler links van je en laat je cadeau’s achter. Het spel levert hylarische taferelen op en al meteen zijn er een aantal cadeau’s  waar iedereen voor aan het strijden is!
P1030203 P1030210
Tevens is er een wekker gezet en het spel eindigt als deze afloopt. Iedereen is bloedfanatiek en dit voor cadeau’s waarvan de waarde soms niet boven de € 3,00 uitkomt! Heel leuk!! We hebben het allemaal super naar ons zin en zelfs als het spel gespeeld is wordt er nog geruild. Iedereen heeft wel iets leuks gekregen en is tevreden over zijn/haar buit.Laughing
Het was een gezellig weekend!
P1030217