Update 6 maart 2010

Bekijk hier nieuwe foto’s!

Update 6 maart

Vorige week dinsdag was mijn vader jarig en moesten we natuurlijk ’s avonds even langs. We waren er al redelijk vroeg want we kunnen niet zo heel lang blijven. Paula moet gewoon weer om 5 uur 30 op.

Toen we de eerste kop koffie net voor ons hadden staan kwamen ook mijn oom en tante langs. De verhalen over het gedrag van de medebewoners bij mijn ouders deden iedereen verwonderen. De verhalen zouden ook in een kleuterklas zijn gebeurd.

Woensdag hadden we om half negen weer een Noorse les. Het viel niet mee want we merken toch dat het lastig is om iedere keer alles voor te bereiden en te oefenen. Toch ging de les lang niet slecht en voor we het wisten was het al tien uur geweest en tijd om af te ronden.

Donderdagavond moest ik werken tot 8 uur. Het viel me behoorlijk zwaar omdat de ochtend al vroeg begon met een vergadering. Ook de woensdagmorgen had ik al een vergadering gehad en eigenlijk is dat wel genoeg. Het was niet echt druk in de morgen waardoor de motivatie een beetje wegviel.

Paula moest met Lloyd naar de dierenarts. Hij moet zijn jaarlijkse entingen hebben, waaronder die voor hondsdolheid. Deze heeft hij eigenlijk maar een keer per jaar nodig maar voor onze vakanties naar Noorwegen moet de herhaling toch jaarlijks. Ook had Lloyd behoorlijk last van zijn pezen in zijn rechter kniegewricht. Bij de dierenarts bleek dat de pezen behoorlijk ontstoken waren en Lloyd kreeg een injectie tegen de pijn en prednison om de ontsteking er onder te krijgen. Tevens moet hij drie weken rust krijgen en hij draagt een drukverbandje. We hopen dat hij snel hersteld want je ziet duidelijk dat hij veel pijn heeft.

Vrijdag moeten we beide nog een dagje werken en dan gaan we lekker een paar dagen naar Drenthe. Tegen 18:30 uur rijden we weg en we komen tegen 20:00 uur aan. Mijn zus is al aanwezig. Zij is rond 15:00 uur vertrokken en al om 17:00 uur aangekomen. Er ligt sneeuw en ook onderweg was het weer winters.

Het huisje staat op een park van Landal en is voor 6 personen. Eigenlijk zouden nog twee vriendinnen van mijn zus meegaan maar helaas zij deze door familieomstandigheden verhinderd.  Paula en ik krijgen de kamer met een tweepersoonsbed en we hebben eigenlijk zelfs keuze welke kamer we willen.

P1040139

Vanmorgen waren we al vroeg wakker. Altijd vreemd om wakker te worden in een vreemde omgeving. Lloyd moet er nodig uit! De medicijnen hebben als bijwerking dat hij ontzettend veel drinkt en je raadt het al; heel veel moet plassen! Als we dan toch wakker zijn dan kunnen we net zo goed maar lekker een kopje koffie zetten. Ook Monique is er vroeg uit. We doen het rustig aan en voor we eindelijk aan het ontbijt beginnen hebben we al aardig wat koffie op.

P1030979

Na het ontbijt kleden we ons aan en rijden we richting de receptie van het park. We moeten even een lijstje voor het avondeten inleveren. Dit zodat we het eten ’s avonds alleen op hoeven te halen. Ook moeten we nog een paar boodschapjes halen en dat kan makkelijk in de shop die op het park aanwezig is. Na de boodschapjes rijden we richting Veenhuizen.

In Veenhuizen is het gevangenismuseum gevestigd. Monique wil hier graag een kijkje nemen. Monique heeft namelijk een boek gelezen waarin deze inrichting voorkomt. Landlopers, weeskinderen, daklozen en prostituees werden hier opgesloten. De expositie geeft hier een goed beeld van.

P1030995

Na ons bezoek aan het museum rijden we richting Borger. Hier is de grootste hunnenbed van Nederland te vinden. We blijven niet al te lang want het is behoorlijk koud. Tegen half zes zijn we weer bij ons huisje op het park. We nemen lekker een kopje koffie waarna Paula Lloyd uit gaat laten en ik het eten ophaal.

P1040113

Het eten valt tegen. Het is typisch cafetaria eten met een “iets” te hoge prijs. Na het eten doen Paula en Monique een spelletje Skipbo en werk ik het weblog bij. Morgen gaan we gezellig naar Emmen, het dierenpark. Als we dan weer het zelfde weer hebben zoals vandaag, dan wordt het weer een prachtige dag!