Update 5 januari 2009

Vrijdag heb ik gewoon moeten werken. Het is wel een “rare” dag. Het voelt als een maandag en gelijk is het een vrijdag. De dag begon rustig maar voor de middag wisten de klanten de bank al weer in grote getale te vinden. Paula is vrijdag in de morgen met haar ouders naar Duitsland gegaan. Ze hebben daar wat boodschappen gehaald. Voor Lloyd een grote zak met hondenkluifjes en voor mij een fles Becherovka, een Tsjechisch drankje dat in Nederland bijna niet te krijgen is. De prijs voor die fles viel me ook nog behoorlijk mee; slechts 11 euro voor 70 cl.

Vrijdagavond hadden we verder geen afspraken en konden lekker relaxen op de bank. Tegen een uurtje of elf waren we beide zo moe dat we maar naar bed zijn gegaan. Al die feestdagen zijn bijna nog vermoeiender dan gewoon werken Wink.

Zaterdag stonden natuurlijk de boodschappen op de planning. We wilden eigenlijk naar de markt in Arnhem maar omdat we al wat aan de “late” kant waren besloten we om gelijk naar de supermarkt te gaan. Het was opvalland rustig in de winkel dus we konden redelijk relaxed de boodschapjes verzamelen. Paula wilde ook nog even naar de bibliotheek dus na de boodschappen richting de bieb in Huissen. Omdat we er toch waren zijn we gelijk maar even Huissen doorgelopen. Even een bloembakje gescored voor ons bezoek aan Cor en Irma en toen lekker richting huis. Het was best fris en alle bomen zaten onder de rijp. Dit gaf een prachtig effect. Zie de foto’s van januari.

Thuis aangekomen hebben we eerst onze boodschappen opgeruimd en lekker een broodje gegeten. De rest van de middag hadden we vrij gehouden om het huis eens flink onder handen te nemen. Maandag komt de fotograaf om foto’s te maken van het huis zodat deze in de verkoop kan. We hebben de opdracht gekregen om zoveel mogelijk spullen van de vensterbanken, planchetjes en muren te verwijderen. Kasten moeten zo leeg mogelijk zijn en er mag natuurlijk geen rommel liggen. Aangezien we nogal wat losliggende spulletjes en gevulde planchetjes, vensterbanken en kasten hebben stond ons nogal wat werk te doen. Gelukkig overziet Paula dit soort dingen heel goed dus die ging meteen aan de slag. Ik stond eigenlijk met mijn handen in mijn “haar” omdat ik gewoon niet wist waar ik moest beginnen. Na wat heen en weer geschuif met wat spulletjes besloot ik dan ook maar aan het avondeten te beginnen.

Na het eten besloten we om de rest voor de zondagmorgen te bewaren.

Zondag, na een lekker ontbijtje, moesten we, zoals al aangegeven, nog behoorlijk wat doen. Ik had behoorlijk last van hoofdpijn (je zou bijna denken dat ik onder het opruimen probeer uit te komen) maar nadat ik een half uurtje had gelegen en Paula in haar eentje bezig was, ben ik begonnen met het stofzuigen van de bovenste woonkamer. Gelukkig hadden we tijd genoeg en hoefden we pas rond drie uur klaar te zijn, we hadden namelijk afgesproken met Cor en Irma in Doetinchem. Nog even snel de auto door de wasstraat en toen op naar Doetinchem. 

Cor en Irma hebben pas een huis gekocht en na de verhuizing zijn we daar niet meer geweest. Ze hebben het gezellig ingericht en alles ziet er goed uit. Na het avondeten doen Paula en Irma een spelletje op de wii en Cor en ik proberen een nieuw idee voor een leuke site te verzinnen. Tegen tien uur gingen we weer richting huis want het is toch zo’n half uur rijden. 

Vandaag staat de wekker op 6 uur 15. Ik hoef pas om 14:00 uur te werken maar de fotograaf komt om 9:00 uur dus we moeten nog de laatste puntjes op de i zetten. Even het bed verschonen. Nogmaals een doek door de badkamer en klaar zijn we. Dan gaat om vijf minuten voor acht de telefoon; de fotograaf. De afspraak moet worden verzet. Omdat er sneeuw ligt kunnen er geen foto’s worden gemaakt. Het is niet de bedoeling dat je op de foto’s kunt zien wanneer deze zijn gemaakt.  De afspraak wordt verschoven naar vrijdag dus het duurt nog even iets langer voordat het huis wordt aangeboden op funda.

Omdat we wat tijd hebben “gewonnen” besluiten we lekker met Lloyd naar het park te gaan. Er ligt een lekker laagje sneeuw dus dat vindt hij prachtig.  Wel jammer dat ik vanmiddag gewoon weer moet werken; na zo’n vrije ochtend valt dat niet mee!