Update 5 februari 2012

Het “gewone” leven begint weer een beetje terug te keren. De laatste weken stonden natuurlijk vooral in het teken van Lars. De hele dag waren we er mee bezig en wat misschien nog wel erger was; de nachten ook!


Lars doet het eigenlijk heel erg goed. Hij blijft natuurlijk een pup met zijn gedragingen maar ondanks dat luistert hij al aardig en doet goed zijn best. Inmiddels slaapt hij ’s nachts in de bench in de keuken. Soms wil hij dan nog wel een klein piepje geven maar daarna is het dan ook rustig. De ochtenden is hij nog best vroeg. Tegen half 6 is hij wakker en dat laat hij dan ook horen met een zacht gejammer. Omdat we zijn overgestapt van 4 x per dag voeren naar 3 x per dag voeren heeft Lars wat moeite met zijn ontlasting. Hierdoor zijn we ook wat allerter op zijn gejammer. Resultaat: Paula heeft hem deze week twee keer s’nachts rond 4 uur uit gelaten. En dat bij deze kou!!


DSC_0621


Vorige week zaterdag zijn we voor het eerst naar de jachttraining geweest. Deze training wordt gegeven in Ewijk en we moeten dan al vroeg aanwezig zijn! Om 8:30 uur begint het en we reden dan ook al om 7:55 uur hier in Huissen weg. De training is eigenlijk gewoon een puppycursus met jachtelementen zoals het lossen van een schot en dergelijke. Het vervolg zal dan een echte jachttraining zij.


DSC_0635


De opkomst was best behoorlijk. Een hond of 15 was er zeker aanwezig. De training was anders opgezet dan de cursus die we nu ook nog volgen hier in Huissen. Wel leuk om deze twee manieren naast elkaar te zien. Na de training zijn we naar huis gegaan en hebben ons eerst gewarmd aan een lekker kopje koffie en een ontbijtje.

PANO_20120128_091419

Zaterdag vierden we ook de verjaardag van mijn zus. Omdat het praktisch wat lastig was om naar Utrecht te rijdne met de auto van Paula, was mijn zus zo lief om de verjaardag bij ons te vieren. We moesten wel nog even de taart gaan kopen dus na he ontbijt hebben we Lars in de bench gelegd en zijn naar Kronenburg gereden. Omdat het alleen zijn nog niet goed gaat hebben we de videocamera geinstalleerd om te zien hoe hij zich zou gedragen.


Bij thuiskomst was Lars flink aan het blaffen. Ook op de video zagen we dat hij er behoorlijk opging. Dit was geen fijn idee en dit terwijl hij de vorige dat wel rustig was gebleven!


Rond 15:30 uur kwamen mijn zus en ouders. Monique had thuis het avondeten al voorbereid en ondanks dat het een beetje raar was dat ze haar verjaardag bij ons vierde was het een geslaagde dag!


Maandag was de eerste dag dat Lars alleen moest blijven. Ik moest om 9 uur richting mijn werk en hij zou rond 12 uur worden gehaald door de uitlaatservice. Best spannend, wetende dat hij veel blaft als hij in zijn bench zit. Daphne, de hondenuitlaatster, meldde dat hij in ieder geval stil was toen zij hem uit de bench haalde. Ook de dinsdag was weer spannend maar dit meer omdat hij toen nog iets langer alleen moest zijn.Ook dinsdag meldde Daphne dat Lars stil was. We moeten nu nog even bij de buren checken of zij hem hebben gehoord maar daar zijn we helaas nog niet aan toe gekomen.

Aj179_GCQAA4zHT


We merken wel dat de laatste weken hun tol aan het eisen zijn. We zijn bijna continue moe en het was daarom een opsteker dat onze vakantieaanvragen waren goedgekeurd! De planning kan weer worden gemaakt.


Dit weekend moet Paula werken. Niet gezellig maar het moet gebeuren šŸ˜‰ Het betekent wel dat de wekker, zoals bijna elke dag, op 5:30 uur staat. Het zijn dus lange dagen maar met dit lekkere vriesweer en prachtige sneeuw is het heerlijk om met Lars te wandelen. Goed aangekleed, muts op en handschoenen aan: heerlijk. Gisterenavond zijn we naar Cor en Irma geweest. Gelukkig was het goed te rijden en hebben we geen last van sneeuw of gladheid gehad. Het was erg gezellig en Irma had heerlijk gekookt! Tegen 22:00 uur gingen we weer op huis aan want vandaag moesten we vroeg weer op.