Update 4 mei 2010

De zomerse temperaturen bleken van korte duur. Met een temperatuurpiek op woensdag van plaatselijk 28 graden is het dan ook gedaan. Op koninginnendag moet Paula werken. Haar moeder is jarig dus we hebben afgesproken elkaar daar rond 15:00 uur te treffen. Ik heb ’s morgens geen plannen en besluit de koninginnendag op tv te volgen. Vorig jaar gebeurde natuurlijk die verschikkelijke aanslag en de angst voor een eventuele nieuwe aanslag was daarom ook in de reportage merkbaar.  Gelukkig gebeurde er, buiten het slechte weer, niets dat de dag verstoorde.
Zo rond kwart voor drie wilde ik net vertrekken toen de telefoon ging. Het was Wilma. We hebben voor zondag een afspraak en gaan dan ook even langs Danielle en Tino om hun net geboren zoontje te bewonderen. Het bezoek bij Danielle is nog niet concreet dus daar moeten we nog even contact over hebben. We ronden het gesprek af en ik ga richting Arnhem voor de verjaardag van mijn schoonmoeder. Als ik daar kom is Paula nog niet aanwezig. Ze moet nog van haar werk komen. De meegebrachte plant valt in goede aarde en als we hem buiten op het balkon ophangen komt ook Paula binnen.
Zo eerst lekker een kop koffie en een stukje gebak. Het blijft een rustig verjaardag en na het eten, overheerlijke asperges met zalm, kom Nesrin binnen. Wij hebben haar al een tijdje niet gezien en het is dan ook leuk haar weer eens te spreken.  Rond half tien is Paula zichtbaar moe geworden en besluiten we lekker naar huis te gaan. Thuis drinken we nog een glaasje maar gaan dan toch naar bed.
Zaterdag wordt ik zo rond half zeven al wakker. Paula ligt nog lekker te slapen en ik besluit haar nog even te laten liggen. Tegen half tien is ze er nog niet uit en ik ga kijken of ze nog ligt te slapen en dat doet ze. Ik maak haar wakker en we ontbijten rustig met ovenbroodjes en koffie. We komen tot de conclusie dat we in aktie moeten gaan komen omdat we nog boodschappen moeten gaan halen. We eten vanavond bij Francis en Sabine en zij zouden voor broodjes en beleg zorgen.
Het is behoorlijk druk in de winkels en voordat we de auto kunnen parkeren hebben we zeker drie keer de parkeerplaats moeten rondrijden. Mensen lopen duidelijk geergerd rond en ook wij hebben er snel genoeg van. Gelukkig zijn er nog broodjes al is de bak aardig leeg als wij onze broodjes hebben ingeladen! We zijn blij als door de kassa zijn en naar de auto kunnen. Het duurt nog even voordat we het parkeerterrein af kunnen maar dan zijn we dan toch weer opweg naar huis.
Thuis eten we ’s middags lekker een broodje en tegen kwart voor vier rijden we richting Francis en Sabine. Ik heb ze al vijf maanden niet gezien en het is leuk om weer lekker bij te kletsen. Ze hebben grootse plannen voor de tuin en vol trots laat Sabine de tekeningen zien. Ik kan me helemaal voorstellen hoe het eruit komt te zien: dat wordt een prachtige tuin!! Het wordt een gezellige avond maar tegen een uurtje of twaalf gaan we dan toch echt weer richting huis.
Zondag wil ook ik lekker uitslapen. Dit lukt maar half. Rond half 8 ben ik wakker maar het lukt me om nog even te blijven liggen. Tegen 8 uur 30 hou ik het niet langer vol en ga mijn bed uit. Ook vanmorgen begint de dag met een lekker broodje en een croissant. We doen lekker rustig aan en kijken wat tv. Paula heeft hier op een gegeven moment toch genoeg van en we willen even naar het bos om een frisse neus te halen. Als we dan naar buiten kijken is de lucht helemaal donker en begint het te regenen. We hoeven, nu Lloyd er niet meer is, natuurlijk niet naar buiten en besluiten toch maar niet te gaan. Paula wil nog wat gaan lezen en doet dit lekker op bed. Ik ga er naast liggen en voor ik het weet val ik in slaap. Heerlijk! Een uurtje later word ik wakker en heb heerlijk geslapen! Nu moeten we toch echt wat aktie ondernemen. De kraamvisite gaat namelijk door en we moeten ons nog aankleden.
Rond half vier rijden we richting Nijmegen. We treffen Martin en Wilma rond vier uur, vlak voor de deur van Danielle en Tino.
Daminano, de baby van Danielle en Tino is een prachtig kereltje met gitzwart haar. Na twee kopjes thee, ongeveer een uurtje later, besluiten we weer verder te gaan. We rijden achter Wilma en Martin aan naar hun huis in Wijchen. Als we aankomen ga ik eerst met Martin Cas uitlaten. Ik mis Lloyd hierbij wel hoor!
Na de wandeling drinken we gezellig wat en begint Wilma aan het eten. Martin en ik zitten een beetje achter internet opzoek naar een nieuwe laptop voor Martin en Wilma. Het eten smaakt prima; een heerlijke ovenschotel met tonijn en kaas, rijst en sla. Zo rond tien uur rijden we weer richting Huissen. Paula moet de volgende morgen werken en om half zes weer op. Ik ben de maandag nog lekker een dagje vrij. Toch moet ik vroeg op want ik heb een afspraak bij de tandarts om kwart over acht. Het is lekker rustig onderweg dus ik ben er zo. Als ik de wachtkamer inloop hoor ik in de spreekkamer behoorlijk wat geluid. Er zit een dame in de stoel met haar twee zonen bij haar. Deze vinden het natuurlijk moe om zich een beetje rustig te houden. Ik zit dan ook binnen vijf minuten in een wachtkamer met twee, met een stuiterbal, spelende kinderen! Echt iets voor mij. Ik had meteen al in de gaten dat kwart over acht niet haalbaar werd en pas om tien over half negen mocht ik naar binnen. Gelukkig was ik zo weer klaar want buiten het repareren van een kapotte vulling en het verwijderen van tandsteen was er gelukkig niets aan de hand.
Maandagavond moesten we een beetje vroeg eten. Paula heeft paardrijles en moet om zes uur al weer de deur uit. Ik heb lekker een avondje voor me zelf en ga een beetje bezig met het vastgoed gedeelte op mijn site “wijgaanemigreren.nl”.
Vandaag, dinsdag, moet  ik ook weer gewoon werken.