Update 4 januari 2010

Allereerst willen Paula en ik iedereen een gezond, liefdevol en positief 2010 toewensen! Dat al jullie wensen uit mogen komen.
Het is al weer 2 weken geleden dat ik het weblog heb bijgewerkt. Dit komt door al die feestdagen. Soms was het moeilijk om te bepalen of het nou een werkdag of weekend was maar nu is de rust wedergekeerd.
De feestdagen zijn we goed doorgekomen. Op kerstavond kwam mijn zus Monique vanuit Utrecht om te logeren. Het weer is wisselvallig en er is kans op gladheid waardoor ze een dag eerder is dan gepland. Gezellig hebben we nu alvast de tijd om wat bij te kletsen. Paula moet met de kerstdagen gewoon werken waardoor we niet al te laat naar bed gaan.
Eerste kerstdag gaat de wekker om 5:30 uur! Paula moet er vroeg uit en zoals altijd staan we dus samen op. In een donkere, koude kamer eten we gezellig een sneetje kerststol en drinken we een kopje koffie. Monique is ook even wakker geworden maar besluit , heel wijs, om weer snel naar bed te gaan. Om tien voor half zeven rijdt Paula weg. Dit is iets vroeger dan anders omdat er een kans inzit dat het glad is. Ik laat Lloyd uit die eigenlijk liever op zijn mand zou liggen. Als ik terug kom besluit ik toch nog maar even lekker naar bed te gaan.
Na een gezellige kerst brunch met mijn zus komt om ca. 15:15 uur Paula weer thuis. Tegelijker tijd komen ook mijn ouders aan. Gezellig; iedereen is er! Iedereen heeft cadeautjes gekocht en het staat gezellig vol onder ons kerstboompje. Na een kopje koffie wordt het eerste cadeautje uitgepakt. Iedereen heeft een aantal leuke cadeautjes gekregen maar we moeten “opschieten”.┬á We hebben een tafel gereserveerd bij Mancherie Martiz en voordat iedereen zijn jas aan heeft is het al gauw 18:30 uur. 5 Man wordt er in de auto van mijn vader gepropt en we gaan opweg. Precies om 19:00 uur kunnen we aan onze tafel aanschuiven. Het restaurant is vol. Het eten is goed allen is het jammer dat aan het einde van de avond de computer het begaf. Het gevolg van deze computerstoring was dat alle bonnen handmatig moesten worden opgesteld en dit nam de nodige tijd in beslag en daar was niet iedereen blij mee. Omdat Paula de volgende dag weer vroeg moet beginnen rijden mijn ouders, nadat ze ons hadden afgezet, door naar huis.
Ook op tweede kerstdag moeten we er weer vroeg uit. Ook vandaag moet Paula weer om 7:00 uur beginnen. Mijn zus logeert nog steeds bij ons en besluit rond 13:00 uur naar huis te gaan. Paula is vroeg thuis waardoor we om 14:00 uur bij haar ouders kunnen zijn. We spelen daar een kerstcadeaudobbelspel. Het is reuze gezellig maar naar het eten gaan we bijtijds naar huis. De feestdagen in combinatie met al dat gevier hakken er aardig in en dit met name bij Paula.
Tussen kerst en oude en nieuw is de bank gewoon open en moet er dus ook door mij gewoon gewerkt worden. In tegenstelling tot kerstavond gaan we op oudjaarsavond om 16:00 uur dicht. Snel rijd ik naar huis. Paula is al naar Francis en Sabine en ik duik even lekker onder de douche zodat ik ook snel die kant op kan. We vieren traditioneel de oud een nieuw bij hun; gezellig!
Na het eten en al wat vervroegd vuurwerk, aangestoken door Francis, gaan de kids naar bed en kijken we naar een stuk cabaret en kletsen wat.
P1030407
Om kwart voor twaalf worden de kinderen uit bed gehaald om het vuurwerk te bekijken. Natuurlijk zijn ze behoorlijk slaperig en hebben moeite om de oogjes open te krijgen.
Om twaalf uur knalt de kurk van de fles en wordt er geproost. Vol verwachting kijken de kinderen uit naar het vuurwerk. Dit laat nog 5 minuutjes op zich wachten maar dan barst het dan toch los. Minder lang als vorig jaar maar er gaan weer voor kapitalen de lucht in. Het is een leuke oud en nieuw viering!
P1030391 P1030394 P1030397
Op nieuwjaarsmorgen kunnen we lekker uitslapen. We worden eerst zo rond 8:30 uur wakker maar weten het dan toch nog tot een uurtje of half elf te rekken. Eerst ontbijten we lekker met een broodje uit de oven en een lekker eitje waarna we ons gaan aankleden. We hadden mijn ouders beloofd om zo aan het begin van de middag even langs te komen en daarna moeten we ook nog even langs de ouders van Paula waardoor onze agenda op 1 januari toch al weer vol is. Na de bezoekjes en het nodige “gelukkig nieuwjaar gewens” kunnen we lekker thuis op de bank neerploffen.
Zaterdagmorgen is het weer tijd voor de weekboodschappen. Het is behoorlijk druk. Je vraagt je af of mensen er niet eens genoeg van krijgen om zovaak boodschappen te moeten doen! Na de boodschappen rijden we naar huis en ruimen alles op en maken een lunch klaar van de meegebrachte broodjes. Tegen kwart voor twee rijden we richting Utrecht. Eerst moeten we nog tanken en de auto wassen. ’s Middags hebben we om 15:00 uur afgesproken met mijn zus. Bij het pompstation zie ik dat ik een sms van mijn zus heb gehad. Ze vraagt of we iets later kunnen komen en daarom gaan we weer terug naar huis en laten Lloyd eerst even uit. Tegen half vier zijn we in Utrecht bij mijn zus. Het is gezellig en natuurlijk altijd leuk om bij mijn zus te zijn.
Zondag kunnen we weer uitslapen. We zouden er aan kunnen wennen! Om precies 13:00 uur komen Martin en Wilma. We hebben afgesproken om naar het Openluchtmuseum te gaan. In de winter zijn ze beperkt open en hebben een wintersthema. Er lag sneeuw en alles zag er prachtig uit. Er was een ijsbaan, rodelbaan en verschillende winterse activiteiten. Echt een aanrader; super leuk. Net als Martin en Wilma genoten we er van. Ook de honden waren mee en die hadden op deze manier een lekkere wandeling van ca. 3 uur!
DSC_0066 DSC_0117
DSC_0097
Na ons bezoek aan het museum heeft Paula nog een lekker nieuw gerecht gemaakt. Na het eten hadden Wilma, Martin en Paula zelfs nog energie om een spelletje op de Wii te spelen! Niet voor mij! Rond een uurtje of tien gingen Martin en Wilma richting huis en wij naar bed. Vandaag was gewoon weer de start van een nieuwe werkweek in een nieuw jaar!