Update 29 november 2010

Wat een druk weekend! Maar wel een heel leuk druk weekend!
Vrijdagavond was is rond 18:00 uur thuis. Toen ik binnen kwam werd ik begroet door Paula en mijn zus. Monique was al rond 15:00 uur vanuit Utrecht vertrokken en rond 16:30 uur was ze dan eindelijk in Huissen. Paula was om ca. 15:30 uur thuis en verwachtte rond 16:00 uur de boodschappen. Deze hadden we maar voor een keertje via internet besteld omdat we er anders het weekend er niet meer aan toe zouden zijn gekomen. De boodschappen kwamen pas rond half zes waardoor Paula pas laat aan het eten kon beginnen. Gelukkig hielp Monique een handje zodat ik, toen ik binnenkwam, het al heerlijk rook in de keuken.
Na het eten moeten we naar Velp, naar mijn ouders. We mogen daar kerstkaarten uitzoeken. Na de koffie kwamen dan ook de schoenendozen met kerstkaarten tevoorschijn. Snel hadden Monique en Paula de leukste kaarten uitgezocht. De overgebleven kaarten worden de dag erna verkocht via de kerstmarkt waar mijn moeder een kraampje heeft. Tegen een uurtje of half elf zat Paula volledig in te storten en besloten we naar huis te gaan. Monique blijft slapen dus thuis kletsen we nog wat maar dan gaan we toch echt naar bed.
Zaterdagmorgen worden we rond half negen wakker. Dit is later dan verwacht en Paula wil zich snel even aankleden om zo de laatste boodschapjes voor het weekend te gaan halen. Ik haal haar over om eerst een kopje koffie te drinken en te wachten tot mijn zus wakker is. Dan kunnen we eerst samen ontbijten en als mijn zus zich dan aan gaat kleden kunnen wij samen even naar het stadje.
Rond een uurtje of tien wordt Monique ook wakker en drinken we nog een kopje koffie. Dan gaan de boodjes in de oven en ontbijten we gezellig. Omdat we ook nog even naar de kerstmarkt willen gaat Monique zich snel aankleden en Paula en ik rijden dan even naar Huissen. Al snel hebben we het boodschappenlijstje afgewerkt en rijden terug. Samen met Monique rijden we nu richtig Velp waar de kerstmarkt is. Het is niet al te druk en ziet er hetzelfde uit als vorig jaar. Als snel zien we mijn moeder zitten. Ook mijn tante is aanwezig. Ze vertelt dat ze al aardig wat kaarten heeft verkocht. Na nog een rondje te hebben gelopen nemen we weer afscheid en gaan naar huis. Daar eten we nog een broodje en drinken een kop koffie. Rond kwart over vier gaat mijn zus er weer vandoor. Ze heeft in Arnhem nog een afspraak met een vriendin waar ze dan ook blijft eten.
Zaterdagavond spenderen we onze tijd met een lekker hapje eten en op de bank zitten. We doen het lekker rustig aan.
Zondagmorgen worden we al weer vroeg wakker. Het lukt niet echt om weer in slaap te komen omdat het naast ons nogal rumoerig is. Dan maar het bed uit. Meteen ging Paula de wasmachine aanzetten en ik besloot om meteen te gaan stoffen, de vaatwasser leeg te ruimen en nog wat van die huishoudelijke dingen. Voordat we er erg in hadden waren we klaar en konden lekker van een kopje koffie genieten. Tegen elf uur gaan we naar Arnhem. We krijgen vanavond eters en moeten even langs de ouders van Paula om de kaasfonduepan op te halen. We drinken gezellig een kop koffie en rijden rond 13:00 uur naar huis.
Om 14:15 uur komen Miranda en Ella aan. Vandaag gaan we het Sinterklaas spel spelen. Dit hebben we vorig jaar ook gedaan en dat was heel leuk dus dat beloofd wat!! Na wat koffie en het lekker bijkletsen is het dan eindelijk tijd geworden voor het spel! Iedereen is bloedfanatiek! Al snel zijn de cadeau’s verdeeld en nu moet er om gedobbeld worden. Het blijft tot de laatste seconde spannend! Aan het eind van het spel heeft iedereen in ieder geval een leuk cadeau en na wat ruilen is iedereen tevreden. Ook de kaasfondue valt goed in de smaak. Tegen half negen vertrekken Miranda en Ella weer richting Dordrecht. Het was een super gezellige dag en een heel leuk weekend.
Vanmorgen mocht Paula weer om half zeven vertrekken. De temperatuur komt niet boven het vriespunt en het is dan ook nog behoorlijk donker. Ik moet pas rond 12 uur de deur uit en ga dan ook nog even lekker terug naar bed. Dit duurt niet lang want een uurtje later sta ik er weer naast. Als ik eenmaal wakker ben val ik altijd maar moeilijk weer in slaap. “Gelukkig” ligt er nog een strijkwas dus ik hoef me niet te vervelen :-).
Om 12 uur rijd ik naar mijn werk. Ik moet tot 17:00 uur. Al snel zie ik dat het begint te sneeuwen: dat belooft iets!  En ja hoor: het verkeer doet het heel rustig aan als ik naar huis rijd. Normaal ben ik om kwart voor zes thuis maar vanavond heb ik twee uur gedaan over een kleine 20 km!! Dit belooft iets voor deze week! Er gaat namelijk nog meer sneeuw vallen. Iedereen een goede week en wees voorzichtig onderweg!!!