Update 29 december 2008

De kerstdagen zijn weer achter de rug en het nieuwe jaar staat weer voor de deur!

Het was nogal een drukke week! Eerst het weekend met mijn verjaardag en aansluitend een paar behoorlijk drukke dagen op mijn werk. Dinsdag kwam Jan bij ons de muren schilderen. Hij heeft ze van oranje naar wit geschilderd. Dit moet de verkoop van de woning makkelijker maken.  Jan kreeg de oranje kleur er niet in een keer onder en bleef dus gezellig een nachtje slapen om de volgende dag verder te kunnen. Dinsdag was ook Sabine jarig dus ’s avonds gingen we gezellig met z’n drietjes op verjaardagsvisite. Het was reuze gezellig maar omdat we de volgende dag weer moesten werken gingen we bijtijds richting huis. Thuis aangekomen hebben we nog gezellig een klein borreltje gedronken en zijn toen naar bed gegaan. 

Woensdagmorgen was ik al vroeg wakker. De files zijn deze week gelukkig zeldzaam dus ik heb nog behoorlijk wat tijd voordat ik naar mijn werk moet. Jan is er ook al vroeg uit en hij wil vandaag de wand afmaken zodat hij nog een aantal kleine klusjes af kan maken.

Ik had gedacht dat de bank woensdag i.v.m. kerstavond, vroeg gesloten zou zijn maar helaas had ik me daarin vergist. Gelukkig was het iets minder druk dan de voorgaande dagen zodat we redelijk bijtijds konden afsluiten. 

Donderdag was het 1e kerstdag en we moesten vroeg op omdat we nog het nodige moesten voorbereiden. Vandaag komen mijn zus en ouders. Ze zouden zo tegen twee uur, half drie komen maar door een kleine vertraging kwamen ze een uurtje later. Hierdoor hadden we net iets meer tijd om nog even met Lloyd te wandelen, de tafel van de ene verdieping naar de andere verdieping te verplaatsen etc, etc. Hoeveel tijd we ook zouden hebben; het bleef haasten. Gelukkig kan je daar dan weer mee stoppen op het moment dat de visite arriveerd.

Tegen hallf vier kwamen mijn ouders en zus. Het was reuze gezellig en iedereen had zich weer eens uitgesloofd op de cadeaus! Zelfs voor Lloyd was er een cadeau. Hij kreeg een enorm bot! 

Paula had zich behoorlijk op het eten uitgesloofd. Het diner bestond uit een voorgerecht van flensjes gevuld met salade en frambozendressing. een hoofdgerecht van beenham met honingdressing, groente en aardappelfiguurtjes en een dessert van stickycake met ijs en slagroom.

Tegen half elf ’s avonds gingen mijn ouders weer naar huis en mijn zus bleef achter. Ze bleef gezellig een nachtje slapen.

2e Kerstdag stonden we pas laat op. We kwamen niet echt op gang maar dat vonden  we geen van drieën een probleem. Tegen drie uur ’s middags moesten we Monique naar het station brengen. We hadden om half vier bij mijn schoonouders afgesproken.

Ook 2e kerstdag was reuze gezellig. En ook hier kregen we weer cadeaus. Als avondeten hebben we lekker mosselen gegeten. Na het eten kon een spelletje natuurlijk niet uitblijven. Na verschillende spelletjes tridominos gingen we zo tegen half elf, elf uur richting huis.   

Zaterdag wilden we even naar de stad in Arnhem. Ik heb dringend nieuwe schoenen nodig. Toch besluiten we al snel dat we onze plannen zullen aanpassen. Ik voel me behoorlijk grieperig en kan niet echt opgang komen. Paula moet nog een klein boodschapje doen en gaat even alleen op pad. Ik mag het lekker even rustig aan doen.  Tegen een uurtje of half vier rijden we richting Wijchen. We gaan eten bij Wilma en Martin. Na wederom wat zoeken in de wijk waar ze wonen zijn we toch precies om vier uur aanwezig. Het wordt een gezellige avond. Wilma heeft heerlijk gekookt en op de koop toe krijgt Paula nog even snel een “borduurcursus”van Wilma! Ik weet wel wat dat als gevolg heeft!

Zondag krijg ik een belletje van Bas. Hij vraagt of ik zin heb om mee te gaan een stuk 4×4 te gaan rijden. Dat lijkt me heel leuk maar moet de afspraak toch naar een andere keer verzetten want zondag is Danny jarig.  In de middag rijden we dan ook naar Bemmel. Net voordat de grote groep visite binnenkomt zijn we aanwezig. Een gezellige middag maar om een uurtje of half vijf besluiten we richting huis te gaan. Inmiddels zijn we beide een beetje op van alle gezellige maar tevens ook drukke belevenissen van de feestdagen! Gelukkig ben ik de maandag nog een dagje vrij en hebben we geen afspraken.

Maandag staan we dan ook pas rond half 10 op. Na het ontbijt gaat Paula Lloyd even uitlaten zodat ik me ondertussen kan douchen. We willen even naar de stad omdat zaterdag het kopen van een paar schoenen niet doorging. Tegen een uur of een zijn we in de stad en het is al behoorlijk druk. Veel mensen hebben nog vakantie en natuurlijk zijn de scholen ook nog niet begonnen. Er is uitverkoop dus we hopen wat leuke dingen op de kop te kunnen tikken. Ik heb nog een paar overhemden nodig maar kan niet echt slagen. Wel vind ik een paar schoenen. Paula scoort nog een borduurwerkje en dan hebben we het wel weer gezien in de stad. We kopen nog lekker een broodje en gaan besluiten dan weer naar huis te gaan. Op weg richting de auto komt Paula nog langs haar favoriete winkeltje en scoort nog even drie spijkerbroeken. 

Thuis drinken we lekker een kop warme chocomelk. Het is behoorlijk koud voor Nederlandse begrippen dus die gaat er goed in.

Vorige week heb ik, zonder erom gevraagd te hebben, een nieuw modem/router gekregen i.v.m. sneller internet. Deze moet ik vandaag nog even aansluiten. Ik houd mijn hart vast! Ik heb al de nodige verhalen gehoord over de kwaliteit van het KPN modem en ze stellen me niet teleur! Het werkt natuurlijk niet meteen en met de nodige tegenslag en storing krijg ik het modem uiteindelijk aan het werk. Nou maar hopen dat het een beetje stabiel is maar ik heb er een hard hoofd in! We zullen het beleven.