Update 25 april 2011

Het is al weer enige tijd geleden dat ik ons weblog heb bijgewerkt. De laatste keer was zo´n drie weken geleden toen we terugkwamen uit Turkije.Is er in die periode dan niets gebeurd? Tuurlijk wel maar we zijn dan ook behoorlijk druk geweest en het weblog is er een beetje bij in geschoten.

Na onze heerlijke week in Istanbul hadden we nog lekker een vrij weekend. Mijn zus kwam vrijdag zodat we zaterdag samen naar Winterswijk konden. We wilden naar Obelink voor de  nodige vakantie inkomen voor onze vakantie naar Noorwegen. Overigens is er niets zo lekker om meteen na thuiskomst gelijk weer bezig te gaan met de voorbereidingen van je volgende vakantie!

Het was een warme zaterdag maar gelukkig was het niet al te druk in Winsterwijk. Het seizoen is nog niet echt gestart en ook de Duitsers, die hier altijd in grote getalen komen, hadden het die dag een beetje af laten weten. Wij vonden dit natuurlijk helemaal niet zo erg en konden dan ook redelijk relaxed door de winkel lopen.

Monique had een slaapzak nodig en deze was dan ook zo uitgezocht. We twijfelden nog even over de zelf opblaasbare slaapmatten en besloten deze aankoop nog even uit te stellen.Zaterdagavond, na het eten, ging Monique weer richting Utrecht en wij richting Bemmel. Tanja is jarig en we willen haar nog even feliciteren. BIjna alle visite is ’s middags al geweest dus het is lekker rustig. Het is nog steeds lekker warm en we zitten dan ook lekker tot 23:15 uur buiten op de veranda.

Tijdens onze vakantie in Turkije hadden we ook besloten om om een laminaatvloer in onze slaapkamer te gaan leggen. De vader van Paula wilde hier graag bij helpen. Dat is mooi een meevaller en we plannen dan ook om op zondag de 10e dat te doen. Ik moet helaas zaterdags werken waardoor er nog maar weinig tijd overblijft. We kunnen de klus ook niet op een later tijdstip doen want we kregen ook bericht dat ons nieuwe bed zou worden geleverd.

Zaterdag, na mij werk moesten we eerst nog even ons oude bed afbreken. We zouden een paar dagen op de vloer gaan liggen. Als verrassing had Paula al het zware werk al verricht en stond ons bed, in onderdelen, beneden in de tuinkamer! Dat was lekker relaxed.

Zondagmorgen rond half 11 kwamen mijn schoonouders. Koffers met gereedschap werden binnen gedragen! Daar zal het niet aan liggen! Het leggen van de vloer ging redelijk snel. De afwerking met plintjes nam het meeste werk in beslag en uiteindelijk waren we ’s avonds pas rond 20:00 uur klaar. Het resultaat is super. Dit hadden we jaren geleden moeten doen. Het zal toch wat zijn als we nu opeens ons huis verkopen!!

De volgende morgen, eigenlijk dezelfde avond al, merk ik dat het klussen me behoorlijk in de benen en onderrug is gaan zitten. Het uit bed komen valt me dan ook behoorlijk zwaar. Maandagavond besluiten we ook nog even naar de IKEA te gaan voor het kopen van een nieuwe linnenkast. Deze komt ook in de slaapkamer. Ook willen we een nieuwe kast in de badkamer.

Zoals we al dachten passen de spullen niet in de auto en moeten we even een aanhangwagen huren. Het valt behoorlijk tegen om de ca. 300 kg aan materialen via de tuin en verschillende trapjes in de tuinkamer te krijgen. De spierpijn helpt hier zeker niet mee.

’s Avonds besluiten we nog om de badkamer kast in elkaar te zetten. zodat er net wat meer ruimte ontstaat in ons huis dat er inmiddels als bouwplaats uitziet.

Woensdagmiddag wordt ons bed bezorgd. Hij ziet er prachtig uit. Ons vorige bed was 160 cm breed en dit bed is 180 cm breed. We hadden niet verwacht dat dit zo’n groot verschil zou zijn!

P1060164_-_kopie

De eerste nacht slaap ik redelijk goed maar Paula moet duidelijk nog wennen! Hiervoor had de verkoopster ons al gewaarschuwd.

Zaterdag moet Paula gewoon werken. Ik ben vrij en heb met Jan en Roos afgesproken dat we naar Duitsland gaan om boodschappen te kopen. Rond half 10 komen ze met aanhangwagen en al vanuit Dordrecht. De aanhangwagen omdat ze ons oude bed mee gaan nemen.

Na een kopje koffie rijden we eerst met de hondjes naar de uiterwaarde zodat ze nog even goed uitgeweest zijn. Na een half uurtje zijn we al in Kleef. Hier gaan we bij Kaufland booschappen doen.

Na de booschappen rijden we ook nog even naar het centrum van Kleef en winkelen wat. Lekker even een broodje eten en voor we het weten is het al weer 15:30 uur. Paula is inmiddels al thuis en vraagt zich af waar we blijven. Ze had niet verwacht dat we zo lang met de boodschappen bezig zouden zijn. We zijn dan ook pas rond 16:15 uur thuis.

Het was een gezellige dag. Dat doen we binnenkort nog een keer over maar dan met z’n viertjes.

Ook zondag moet Paula werken. Ik besluit om de linnenkast alvast in elkaar te gaan zetten. Dit is altijd meer werk dan gedacht. Vooral als je het alleen doet. Nou is de kast ook best groot en dat maakt het in je eentje niet gemakkelijker. Als Paula thuis komt komen ook haar ouders. Jan wil nog even de plintjes met een soort hars bijwerken. Het resultaat ziet er prima uit!

Maandagavond ga ik met Cor mee naar de KvK. Hier wordt een seminar gegeven over socialmedia. Het is best interessant! Nou gebruik ik het al maar het is altijd handig om te weten hoe het nog beter in te zetten. We zijn zo rond 22:15 uur thuis en drinken nog een glaasje waarna Cor en Irma weer naar huis gaan.

Dinsdagavond willen we de kast verder in orde maken. De deuren en het railsysteem moeten nog inelkaar gezet worden. Gelukkig heb ik in de ochtend nog een uurtje over zodat ik al een deur klaar heb. ’s Avonds doen we de rest en net voordat Paula moet gaan oppassen bij Sabine en Francis, zijn we klaar. Het resultaat is een prachtige kast! Ook dit hadden we al jaren eerder moeten doen.

 

 

P1060168_-_kopie

Nu is het Paasweekend! Lekker 4 dagen vrij. Op goedevrijdag hoef ik ook niet te werken en daarom heb ik een afspraak bij de garage staan voor de APK. Deze verloopt op de 24ste. Mijn koplamp was tijdens onze vorige vakantie in Noorwegen gebarsten door een steen en moest dus vervangen worden om door de APK te komen. De prijsopgave van mijn garage kwam op € 270,00! Ik vond dit behoorlijk aan de prijs en na wat speurwerk heb ik een nieuwe lampunit besteld in Duitsland. Deze kreeg ik precies op tijd binnen. Samen met Jan heb ik deze vorige week vervangen. Gelukkig was Jan bereid om me hierbij te helpen (en dat is hij altijd!) want dat viel nog niet mee! Besparing: € 135,00. Dat was snel verdiend. Gelukkig waren er, buiten een lekke uitlaat die voorlopig gelast is, geen mankementen waardoor de auto zonder moeite door de APK kwam. Nu nog even opzoek naar een goede prijs voor een uitlaat.

Paula moet helaas het hele weekend werken. Toch hebben we voor beide Paasdagen afspraken. Gisteren zijn mijn ouders en zus op visite geweest. Paula was een uurtje eerder thuis dan gepland waardoor we net iets meer tijd hadden. We hadden een ovenschotel met kip op het menu staan maar op het laatste moment bleek dat Paula het recept niet meer wist. Dit was niet in het eindresultaat te bemerken want iedereen genoot lekker van het eten.

Vanmorgen werd ik wakker terwijl Paula boven aan de koffie zat. Het was 6 uur 15. Ik besloot om gezellig met haar een kopje koffie te drinken. Niet echt tijd voor een gezellig Paasontbijt of zo maar wel fijn om samen eerst lekker een kopje koffie te drinken. Saar, ons logee konijn, is ook al behoorlijk actief en ik besluit dan ook niet meer naar bed te gaan. Saar maakt zoveel geluid dat ik toch niet meer slaap. Ik doe dan maar even de was en wat huishoudelijke taakjes. Hierna werk ik het weblog bij en ga aan de studie. Ik moet nog een aantal verplichte studies voor mijn werk doen en de deadline komt al aardig in zicht.

Vanmiddag komen mijn schoonouders op visite: gezellig. Iedereen nog een gezellige dag gewenst en tot de volgende update!