Update 23 februari 2009

Foto’s februari 2009

Zoals ik de vorige keer al vertelde was ik 16 februari een extra dagje vrij. In de ochtend zijn we samen naar de acupunctuur geweest. Paula in de ene behandelkamer en ik in de andere. Na de behandeling zijn we gelijk doorgereden naar Dodewaard.  In Dodewaard zit een speciaalzaak, PK, op het gebied van hardlopen. Paula wil hier even gaan kijken voor hardloopschoenen.  Wij hebben ons laten vertellen dat het altijd heel druk is in deze winkel en dat het verstandig is om op een doordeweekse dag langs te gaan.

Als we aankomen zien we dat het heel rustig is in de winkel dus het was waarschijnlijk een goed advies om niet op de zaterdag te gaan. Na een aantal minuten kwam een verkoper om te vragen of wij geholpen werden. Ons antwoord was dat dat nog niet zo was en dat we graag advies over hardloopschoenen wilden. Of we dan maar even een formulier wilden invullen en vervolgens wachten op de “adviseur”. Zo gezegd, zo gedaan.

Na vijf minuten kwam er een dame die vroeg naar Paula. Nou, dat was duidelijk; we zouden worden geholpen. Paula moest nog een groot aantal vragen beantwoorden m.b.t. o.a. gewicht, lengte, waar ze gaat lopen etc. etc. Hierna mocht Paula haar schoenen en sokken uitdoen en plaats nemen op een transparant opstapje. Hieronder werd een groen licht ontstoken zodat de verkoopster precies kon zien waar de steunpunten van Paula’s voeten zaten. Hierna moest Paula op een proefschoen een baan van 30 meter afleggen. Haar lopen werd gefilmd zodat precies duidelijk werd hoe Paula neerkomt met haar gewicht etc. Dit alles bij elkaar resulteerde in een schoenadvies. Er waren twee opties en Paula moest met beide weer proeflopen op de baan. Uiteindelijk werd er een keuze gemaakt, drie paar hardloopsokken ingepakt en bijna € 170,00 afgerekend!!! Nou, nu maar hopen dat ze met deze “gouden muiltjes” makkelijk kilometer na kilometer kan afleggen!

Dinsdag heb ik maar tot 12:00 uur gewerkt. Ik kon eerder naar huis omdat ik met Paula een afspraak had om half twee. We waren redelijk vroeg weer terug en Paula wilde de net gekochte schoenen eens uitproberen. En omdat bewegen voor mij ook niet slecht is besloot ik de banden van mijn mountainbike eens op te pompen en met haar mee te gaan. Lloyd vond het allemaal prachtig en wist niet of hij bij Paula in de buurt moest blijven of met mij mee moest rennen. Uiteindelijk koos hij voor het laatste en ging in volle galop met mij mee. Dit vond ik wel jammer omdat ik hierdoor niet verder kon rijden. Lloyd is namelijk niet meer de jongste en vaak heeft hij na dit soort uitspattingen nogal last van zijn poten. Daarbij kwam dat hij telkens een beetje voor me wilde blijven maar hierbij liep hij toch redelijk dicht naast mijn fiets met het risico dat hij me in de spaken zou lopen. Na een half uur, drie kwartier hadden we alle drie weer een frisse neus en besloten we richting huis te gaan.

Samen met Miranda ging Paula woensdag naar haar werk. Ze had een gesprek met haar leidinggevende en vond het prettig dat er iemand bij zou zijn. Tijdens het gesprek werd wel duidelijk dat er geprobeerd gaat worden om, via een outplacement, iets anders voor Paula te vinden. Deze informatie moet nog even bezinken maar roept natuurlijk wel behoorlijk wat vragen op. 

Donderdag is Paula al vroeg op pad. Ze gaat in de nieuwe woning van mijn ouders de muren voorbehandelen. Het weekend gaan we er namelijk behangen en dan is het wel nodig dat de muren zover klaar zijn. Na deze afspraak heeft ze ook nog een afspraak met Wilma. Ze willen gezellig winkelen in Wijchen. Ik moest werken en zat op kantoor Lent en Oosterhout. Daar is het altijd vrij rustig en terwijl voor Paula de dag voorbij vloog, kroop die van mij voorbij!

Het weekend hebben we veel gepland. We moeten behangen. Waarschijnlijk zal dit wel opschieten maar toch. Zaterdagavond komen Francis en Sabine. Ze komen gezellig eten. Paula maakt een recept dat we bij Martin en Wilma hebben gegeten. Iedereen vindt het lekker en het dessert met gezoete peertjes, chocoladesaus en amandelschaafsel maakt het helemaal af.

 

Zondagmorgen rijden we richting Velp. We hebben niet echt veel zin maar er zal gewerkt moeten worden. Dit valt toch wel wat tegen na een gezellige avond met een glaasje wijn! Het door mijn ouders gekozen behang is niet echt gemakkelijk te verwerken maar het zal toch tegen de muur moeten. Eerst nog maar een paar baantjes inpappen en gewoon verder.  Tegen de middag komen ook mijn ouders even kijken. Ze hebben voor Paula en mij lekker een paar haringen meegenomen. Lekker even pauze maar dan weer verder!

even pauzeren

Tegen de namiddag stoppen we en gaan we naar Huissen om bij ons een frietje te eten. Mijn ouders gaan weer bijtijds naar huis en zo kunnen we nog even van het weekend genieten.

Maandagmorgen staat de wekker op kwart over zeven. Niet dat ik moet werken maar vandaag ben ik vrij en ga ik verder met behangen bij mijn ouders. Kwart over negen zijn we er en met goede moed beginnen we . Het gaat gelukkig wat gemakkelijker dan de zondag maar echt opschieten doet het naar mijn zin niet. Ook vandaag komen mijn ouders weer langs. Paula zal met mijn moeder namelijk wat schoon gaan maken. Omdat Paula dit meteen bij aankomst al heeft gedaan hoeft er op dat gebied niet echt veel meer te gebeuren. 

Tegen een uurtje of vier stoppen we er weer mee. Het licht wordt minder en je moet altijd stoppen als het goed gaat Wink. Volgende week gaan we gewoon weer verder!

Oh ja! Ik werd er door een vriend op geattendeerd dat onze site in de internet100.nl staat!! Binnengekomen via de tipparade, zomaar op plaats 21! Ga er eens kijken en vergeet niet de site te tippen!! Thanks!