Update 21 juli 2010

Maandag 12 juli heeft Paula een etentje in Arnhem. Ze gaat eten in een biologisch restaurant. De kaart is niet al te uitgebreid maar ze hebben wel een lekkere maaltijdsalade. Ik heb lekker een avondje voor mezelf┬á en “sleutel” een beetje aan de advertentie voor de camping van Jan en Bianca. Deze komt te koop en ik heb aangeboden de camping op www.wijgaanemigreren.nl aan te bieden. Kijk hier voor het resultaat.
Dinsdag 13 juli hebben we onze voorlopig laatste Noorse les gehad. Wilja gaat lekker met vakantie en haar kinderen hebben natuurlijk schoolvakantie. We besluiten daarom de lessen op te schorten tot oktober. Dan zitten alle vakanties er weer op.
Tijdens de les besluiten we dat we, na de vakantie, vooral zullen gaan oefenen met het Noors spreken. Dit komt er telkens maar niet van maar is natuurlijk wel heel belangrijk!. De les houdt het midden tot een gezellige bijeenkomst en een nuttige les!
Nog voor de Noorse les besluiten we, via internet, een Nintendo Ds XL te bestellen. Paula ziet toch wat op tegen de lange reis naar de Noordkaap in september en enkel een boek gaat ook snel vervelen. De Ds is dan een leuke afwisseling.
Woensdagmorgen, nog voordat ik naar mijn werk vertrek, wordt er aangebeld. Het is TNT met de bestelde Nintendo! Dat is snel! Binnen 12 uur bezorgd! Sinds een paar weken werk ik tegenwoordig 2 weken achter elkaar op de woensdagavond en 2 maal achter elkaar de donderdagavond. Woensdag moest ik dus werken. De agenda bleef leeg en het beloofde dus een rustig avondje te worden.
Zaterdag moesten we beide werken. Voor mij was het een “vrijwillige” werkdag maar voor Paula niet. I.v.m. de vakanties en het wegvallen van verschillende collega’s werd gevraagd om een paar extra zaterdagen te werken. Omdat Paula toch moest werken heb ik er maar weer een extra genomen. Gelukkig moest ik maar tot 14:00 uur. De zaterdag hadden we verder geen afspraken. ’s Avonds kunnen we eens leuk op de Nintendo spelen.
Ook op zondag moet Paula werken. Ze moet al om half zes haar bed uit en omdat ik toch wakker ben sta ik gelijk met haar op. Samen drinken we lekker een kop koffie.
Maandagochtend ben ik lekker de ochtend vrij. Paula heeft een afspraak met Irma. Samen gaan ze naar de sauna in Apeldoorn. ’s Avonds, als ze thuis komt, ziet ze rood als een kreeft! Ze is behoorlijk verbrand en heeft er dus ook best last van. ’s Avonds schrijf ik, nu in het Noors, een mail aan een Noorse bank. We willen alvast een Noorse rekening openen maar het D nummer ontbreekt. Bij een vorig bezoek aan diezelfde bank, werd ons verteld dat we dit nummer via de bank konden verkrijgen. Helaas is dit niet meer het geval en moeten we het nummer zelf via de NAV aanvragen. Dan maar weer een mail die kant op. Ook dit draait op niets uit! We zullen dit waarschijnlijk toch in Noorwegen zelf moeten regelen. Een leuke taak voor september.
In Nijmegen, waar ik werk, zijn de zomerfeesten en natuurlijk de vierdaagse begonnen! Dit zorgt voor de nodige drukte! Ik kan ’s morgens dus met moeite de stad inkomen en het parkeren is helemaal een crime! Ook ’s avonds de stad uit is een uitdaging! Gelukkig alleen morgen nog een dagje en dan heb ik het weer gehad. Vrijdag is de bank namelijk dicht; dan is natuurlijk de intocht. Het is dan onmogelijk om Nijmegen nog in te komen. En omdat ik nogal wat meerwerkuren heb staan ben ik ook de maandag en dinsdag vrij! Heerlijk vijf dagen vrij!
Het weekend hebben we een barbeque gepland met mijn ouders en zus. De weersverwachtingen zijn juist het weekend iets minder maar de tuinkamer is al helemaal opgeruimd en klaar zodat we in het ergste geval daar kunnen zitten.
Iedereen alvast een fijn weekend!!