Update 21 december 2010

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken, vandaag is de winter begonnen en we hebben de langse dag weer gehad! Niemand heeft het nog over iets anders dan het strenge winterweer, de sneeuw, de verkeerssituatie, de vertraging op het spoor en de feestdagen! Er is dus altijd iets om over te kletsen. Wink
Voor ons was het vorige week niet anders dan hierboven beschreven. We waren dan ook zo weer bij het weekend aanbeland. In verband met alle drukte hadden we ons de luxe van www.albert.nl veroorloofd. Heerlijk; alle boodschappen netjes bezorgd tot in de keuken! Vrijdagavond zouden de boodschappen worden afgeleverd en we zaten dan ook lekker relaxed op de bank te wachten. Op een gegeven moment drong tot ons door dat er stakingen waren bij het distributiecentrum van albertheijn. Daarbij kwam dat we ook twijfel kregen of er uberhaupt wel een bevestigingsmail was binnengekomen. NEE DUS!! Dat is balen! Ik vier het weekend mijn verjaardag en dan is het wel lekker om wat in huis te hebben. Daarbij komt dat in zaterdag gewoon moet werken en Paula een afspraak heeft bij de kapper. Ook heeft ze voor zaterdag nog genoeg dingen te doen. Dan zit er niets anders op dan samen nog even op vrijdagavond de boodschappen te halen!
Het is al rond 20:00 uur als we in de winkel aankomen. Ze zijn tot 21:00 uur geopend maar het is al rustig. Dit zal zonder meer te maken hebben met de sneeuwval en moeilijk berijdbare wegen. In no-time hebben we dan ook de boodschappen bij elkaar. Tegen 21:00 uur ploffen we op de bank en kunnen we gerust zijn over de booschappen: alles is binnen!
Zaterdagmorgen moet ik naar Nijmegen. Ik  moet tot 16:00 uur werken. Paula heeft een afspraak bij de kapper en gaat nog even wat gebak enzo halen. Ik ben iets vroeger thuis dan gedacht waardoor ik nog lekker even kan gaan slapen. Ik ben namelijk niet zo lekker en voel me wat grieperig. Rond 18:00 uur verwachten we Jan en Roos want zij eten mee. Mijn zus zal niet komen in verband met het slechte weer en ook Cor en Irma zijn niet van de partij. Zij zijn helaas ook grieperig.
Het wordt een gezellige verjaardag! Ik word aardig verwend! Allemaal leuke cadeaus.
Zondag ben ik echt jarig maar dan verwachten we geen visite. Bewust hebben we deze dag voor ons zelf gehouden. Het is al een drukke maand en zo’n dagje is dan ook welkom. We doen het lekker rustig aan en in de middag pakken we de auto om in Bemmel een stuk te gaan wandelen. Er ligt een behoorlijk pak sneeuw en het is lekker om even een frisse neus te halen. Dit zijn ook momenten waarop we Lloyd ontzettend missen. Hij vond het altijd heerlijk om in de sneeuw te ravotten en wij vonden dat heel leuk om te zien.
P1050393
P1050397 P1050398
P1050399
Het geplande “uit eten” ging ’s avonds niet door. We vonden het verstandiger om niet meer de weg op te gaan.
Maandagmorgen moest ik vroeg het bed uit. Ik moest nog een keer terug met de auto naar de garage. Vorige week had hij al een grote beurt gehad maar er was nog een remcilinder kapot waardoor ik nog een keer terug moest. Vorige week was ik te laat en ik wilde dat niet nog een keer. Dus rond 7:15 uur ging ik de deur uit. De auto moest eerst uitgegraven worden want er lag een behoorlijk pak sneeuw. De weg naar de garage duurde behoorlijk lang; iedereen reed natuurlijk stapvoets. Toch was ik op tijd. En na een uur wachten kon ik weer naar huis met een vervangen remcilinder.
Toen we samen aan de koffie zaten kwam mijn schoonvader nog even langs om een bewaardoos voor de kerstspullen langs te brengen. Hij bleef even voor een kop koffie waarna hij vertrok. Ook wij gingen de deur uit. We zijn nog steeds niet klaar met de kerstcadeau’s en ik moet ook nog nieuwe kleren voor de feestdagen zien te scoren.
Sneller dan de vorige keren vond ik iets leuks voor de kerst, snel nog even een beschermhoes voor mijn nieuwe IPad scoren, wat cadeautjes en toen konden we al weer richting huis.
Ook vanmorgen moesten we er vroeg uit. Paula moet gewoon werken maar ik ben vrij. Paula zag er tegenop om naar haar werk te rijden. Er wordt namelijk ijzel verwacht. Ze moet een behoorlijke bult op om op haar werk te komen en is bang dat ze dat met haar auto niet redt. Dus ik breng haar en daarom moeten we al om 6:30 uur de deur uit.
Als ik thuis kom neem ik eerst even een kopje koffie en knutsel wat aan een site die ik voor mijn schoonvader aan het maken ben. Rond 10 uur ga ik even wat boodschappen halen. Ik voel me nog steeds niet lekker en daarom besluit ik het etentje, dat ik met collega’s zou hebben, af te bellen. Ik voel me nog grieperig en daarbij komt dat de weers- en verkeersverwachtingen ook niet al te best zijn.
Na het werk gaat Paula lopend naar haar ouders. Mijn schoonvader heeft vandaag zijn laatste werkdag en Paula gaat daar eten. Ik zal haar later ophalen en eet lekker een bakje yoghurt met noten en fruit. Morgen gaat de werkweek weer beginnen; ik hoop dat ik me dan wel beter voel.