Update 20 april 2009

Zoals al eerder gemeld hebben we tweede paasdag niet veel gedaan. ’s Avonds kwamen Bas en Monique. Het was erg gezellig! Binnenkort gaan ze op vakantie naar Brazilië, op bezoek bij een vriend. Bas vertelde dat het nog maar niet lukte om contact met hem te krijgen waardoor de invulling van hun verblijf nog niet helemaal duidelijk was. 

Net voordat Bas en Monique weer richting huis gingen meldde Bas dat hij volgende week  ging terreinrijden met de jeepclub. Als we zin hadden moesten we maar even langs komen. Misschien doen we dat wel.

Dinsdag en woensdag vroeg op! Woensdag begint de dag met een verkoopoverleg en daarom staat de wekker een kwartiertje vroeger dan normaal. Ook moet ik woensdagavond werken waardoor het weer een lange dag wordt. Gelukkig staat de agenda wel vol voor de avond zodat we ons niet hoeven te vervelen. 

Donderdagochtend mag ik even iets langer blijven liggen. Ik hoef pas om 10 uur te beginnen in Lent. Bij aankomst op het kantoor zie ik dat alle verlichting uit is. Als we het pand betreden komen we er achter dat de stroom is uitgevallen. Na wat informeren blijkt het nog wel even te duren voordat de stroomstoring hersteld is. Ik neem even contact op met mijn verkoopleidster om dit door te geven en we worden gevraagd het kantoor te sluiten en ons op het hoofdkantoor te melden om daar verder te werken. Geen probleem; we moesten toch al de middag daar werken.

Aangekomen op het hoofdkantoor blijkt dat de bezetting zo goed is dat er bijna geen werkplekken meer over zijn. Uiteindelijk vind ik een plekje om te zitten maar na nog geen half uur komt mijn leidinggevende om te melden dat de stroom weer terug is op het kantoor in Lent en of we weer terug willen gaan! Nou, het lijkt wel een stoelendans en ik besluit dat het genoeg is om 1 keer heen en weer te rijden maar 2 keer vind ik wat overdreven dus ik besluit om de middag dan maar vrij te nemen. Het is prachtig weer dus waarom niet!?!

Paula krijgt donderdagmiddag visite van Sonja, een vriendin en collega. We drinken gezellig een kop koffie en ik besluit om de middag even langs mijn ouders te gaan. Ze hebben twee kasten voor op het balkon gekocht en die zou ik ’s avonds in elkaar komen zetten. Mij komt de middag beter uit en mijn moeder vindt het ook wel gezellig als ik ’s middags kom want ze zit de hele middag alleen. Mijn vader is namelijk aan het werk bij het openluchtmuseum. 

Na wat gepuzzel zit de eerste kast toch redelijk snel in elkaar. De tweede is nu helemaal een makkie en binnen een paar minuten heb ik die ook voor elkaar. Zo blijft er tijd genoeg over om ook nog even gezellig koffie te drinken en wat bij te kletsen. Tegen een uurtje of vier besluit ik weer richting huis te gaan. Ik wil namelijk de file voor zijn. Twee keer file op een dag vind ik toch iets te veel van het goede.

Vrijdag begint de dag al lekker op mijn werk! Eerst een klant met een klacht en meteen erna een klant met het probleem van een niet verzekerde auto. Beide niet blij maar ach; het hoort er allemaal bij. Mijn collega’s hadden ook allemaal van die rare dingen te melden; het was echt “zo’n” dag! Maar gelukkig komt er aan “zo’n” dag ook weer een eind en begint toch lekker het weekend!

Zaterdag zijn we al weer vroeg uit de veren. We moeten de week boodschappen nog halen en als we op het parkeerterrein aankomen is het schrikbarend vol! Toch valt het in de winkels redelijk mee. We kunnen bij de Lidl zelfs zonder mensen voor ons doorlopen bij de kassa! Ook bij de Jumbo is het rustig te noemen. Waarom het dan zo druk op de parkeerplaats is: ons een raadsel! Nadat we de boodschappen hebben thuisgebracht en opgeruimd gaan we de auto van Paula ophalen. Deze staat weer klaar na een grote beurt en apk-keuring. De schade moeten we nog even afwachten want de garage had nog geen tijd gehad om de rekening in orde te maken. We zullen zien. 

Vanuit de garage gaat Paula gelijk door naar Bula. Deze moet nog verzorgd worden. Ik heb niet zo’n zin om mee te gaan en besluit mijn auto te gaan schoonmaken. Thuis aangekomen heb ik daar niet meer zo’n zin in en besluit het toch maar een andere keer te doen. 

Zondag hebben we niets gepland maar willen toch even langs Wamel waar Bas en Monique bezig zijn met de Jeep Academy 2009. Na een halfuurtje rijden kwamen we aan. Het werd gehouden op het terrein bij een boerderij. Het was al gezellig druk en de geluiden van ploeterende auto’s kwam uit het bos. Door de blubber en brandnetels kwamen we aan op het terrein. Na wat zoeken zagen we eerst Monique en al snel ook Bas. 

 

Het terrein was behoorlijk heftig en verschillende auto’s zaten vast. Bas, die ook meereed, vroeg aan Paula of ze zin had een stukje mee te rijden. Dit leek Paula wel wat! Na nog geen 20 meter zaten ze al vast. Bas kon nog amper de auto uitkomen maar na wat moeite lukte het toch. Eerst werd er een auto voor die van Bas gezet om hem zo uit de blub te lieren. Helaas lukte dit niet en kwam er een auto achter hem te staan en deze poging ging gelukkig goed en de rit kon worden vervolgd. 

 

(Kom ik hier nog uit?)

Voor Bas reed een Jeep Wrangler. Deze is beduidend korter en hierdoor had deze auto iets minder moeite met het terrein.  Toch verdween de auto bijna in een waterbak. Bas wilde die proef ook nemen hoewel er verschillende mensen waren die hem hiervoor waarschuwden maar Bas zou Bas niet zijn en ook hij ging de waterbak in. 

Dit zag er niet goed uit. De neus van de auto boorde zich in de bodem en zelfs de lier, die voor op de neus zit, was finaal in de blub en het water verdwenen. Gelukkig bleef de motor nog draaien. Toen Bas de auto uit was sprong hij in het water om te kijken of het nog mogelijk was de lier te gebruiken. Dit bleek niet zo te zijn en opeens sloeg ook de motor af. Hij was “verdronken”!

Na heel wat lierwerk werd de auto uiteindelijk weer uit de waterbak getrokken. Bas had geprobeerd de auto te starten maar na een plof en witte pluim uit de uitlaat rees het vermoeden dat de motor wat had binnengekregen. Gereedschap werd er bijgehaald en een voor een werden de bougies verwijderd en droog gemaakt. Een van de bougies was gesneuveld en ook de verdeler kap had het leven gegeven. Nogmaals werd geprobeerd de auto te starten en een fontijn van water werd lanceerd! Dit is niet goed!

Gelukkig waren er mensen genoeg die Bas wilden helpen. Na een uurtje sleutelen en starten liep de auto uiteindelijk weer. De kapotte bougies werd netjes vervangen en Bas kon in ieder geval weer het terrein verlaten.  Na al deze avonturen besloten we weer langzaam richting huis te gaan. 

  Ik had hem net gewassen!

Tegen een uurtje of vier waren we weer in Huissen. We hebben toen nog even met Lloyd gewandeld en besloten de rest van de dag het rustig aan te doen. Klik hier voor meer foto’s!!

Vandaag moest ik om half negen in Doorwerth zijn. Ik heb een afspraak voor acupunctuur. Tegen een uurtje of half tien mogen de naaldjes er weer uit en ga ik naar huis. Snel even omkleden en de sportschoenen aan. Ik heb gesloten om vandaag dan eindelijk eens te gaan beginnen met het langvoorgenomen joggen. Het valt me niet tegen maar na 15 minuten heb ik het toch wel gehad. Ik merk dat ik lang niet meer echt gesport heb en het is dan belangrijk om rustig op te bouwen. 

Tegen 11 uur is Paula thuis en na de koffie lopen we gezellig met z’n tweetjes naar het stadje om broodjes te gaan kopen. Vandaag is lekker een extra weekend dagje en we nemen het er lekker van.