Update 2 maart 2009

Vandaag; 2 maart wordt mijn vader 72! Van harte gefeliciteerd pa!

Vanmorgen mag ik het even rustig aan doen. Ik hoef pas om 13:00 uur te beginnen en dat geeft me mooi even tijd om het weblog te schrijven. Het weekend had ik hier ook geen tijd voor omdat we iedere dag iets gepland hadden.

Vorige week dinsdag heeft Paula lekker paard gereden. Meestal gaat ze met Bula wandelen maar nu heeft ze haar eens in de binnenbak gereden. Bula is al een oude dame maar een paar rondjes in de bak moeten geen probleem zijn. ’s Middags hadden we samen een afspraak in Arnhem dus ik ben zo rond 14:00 uur naar huis gegaan zodat ik me eerst nog even om kon kleden. We hebben tijdens de afspraak een genogram gemaakt; erg interessant!

’s Avonds hadden we Noorse les maar om half negen nog geen lerares te zien! Paula kreeg al het vermoeden dat de les niet door zou gaan. We hadden afgesproken, ondanks de carneval, gewoon les te hebben. Als het niet zou lukken dan zou de lerares even mailen. Hier ging het mis in de communicatie. Toen Paula de dochter van onze lerares, Wilja, aan de lijn kreeg hoorde ze op de achtergrond Wilja al reageren. Ze wist meteen wat er aan de hand was. Geen probleem! We slaan gewoon een keertje over en verzetten de Noorse les. 

Donderdag is Paula met haar moeder naar Zutphen geweest. Zutphen is niet zover bij ons vandaan en een leuke afwisseling om eens te choppen. Ik moest ’s avonds werken en was pas rond half negen thuis. Nog een dagje en dan eindelijk weekend!

Vrijdag was het erg druk bij ons op het werk. Het begon heel rustig maar tegen de middag werd het dan toch druk. Tegen vijf uur werd het gelukkig iets rustiger waardoor we toch redelijk optijd konden sluiten. Voor mij een gelukje want voor vanaovnd heeft Paula een eetafspraak gemaakt en ik heb alle tijd nodig om optijd thuis te komen, me te douchen, om te kleden en naar de afspraak te rijden!

Rond kwart voor 6 ben ik thuis. Snel onder de douche en me aankleden. Kwart over 6 rijden we weg naar onze afspraak. We gaan naar Eddy en Nienke en hun kinderen. Paula kent Nienke van haar ziekenhuisopname en ook ik heb haar daar een keer ontmoet. We krijgen een vriendelijk onthaal en het wordt een hele gezellige avond! Hun dochter neemt het avondeten voor haar rekening en het smaakt heerlijk allemaal. Tegen een uur of twaalf rijden we naar huis. Veel te laat natuurlijk want zaterdag moeten we om half 7 weer op.

Zaterdagmorgen zijn we nog een beetje brak van de avond ervoor! We moeten optijd naar de flat van mijn ouders. Ik wil namelijk een behoorlijk stuk behangen zodat we dan ook een keer vanaf zijn. Het werk schiet niet echt op en we hadden gedacht al lang klaar te zijn. Het behangen valt behoorlijk tegen! De naadjes laten iedere keer los en alles moet na gelopen worden zodat we niet tegen openstaande naden aan zitten te kijken. Als we bezig zijn komt mijn oom nog even langs om te kijken hoe de vorderingen zijn. Tegen half vijf, net voordat we weg willen gaan, komen mijn ouders binnen. Ook zij willen zien hoever we zijn. We zijn best een heel stuk opgeschoten maar we moeten zeker nog een dagje behangen!

’s Avonds rond half negen komt me zus. Ze blijft logeren omdat zondag de verjaardag van mijn vader wordt gevierd. We zijn niet echt gezellig omdat we beide doodmoe zijn en tegen een uurtje of elf gaan we naar bed.

Omdat het bij mijn ouders een rommel in de flat is nodigen we ze uit om mijn vaders verjaardag bij ons te vieren. Dit zien ze wel zitten dus nadat ik met mijn zus naar hun nieuwe appartement ben gaan kijken (mijn zus had het namelijk nog niet gezien) zijn we richting ons huis gereden. Paula heeft voor het avondeten een heerlijke tonijn lasagnaschotel gemaakt. Tegen half acht gaat iedereen weer richting huis. Mijn ouders zetten mijn zus bij het station in Arnhem af en wij hebben nog lekker even om rustig met z’n tweetjes op de bank te zitten.