Update 2 februari 2009

De Noorse les van vorige week maandag ging eigenlijk best goed. Helemaal gezien de beperkte tijd die ik erin gestoken had. Paula heeft wat meer tijd voor de voorbereidingen dus meestal heeft zij de lessen goed doorgenomen. Mij kost dat toch iets meer moeite.

Dinsdag stond de wekker vroeg. We hebben weer een vergadering en daarom moet ik net iets vroeger de deur uit dan anders. Het kost me best wat moeite om het bed uit te komen omdat ik weet dat het een lange dag gaat worden. Ook ’s avonds heb ik namelijk een bijeenkomst op het werk. Er wordt voor soep en broodjes gezorgd en de planning is dat de bijeenkomst om 20:00 – 20:30 uur is afgelopen.  De sprekers op de bijeenkomst hebben hun zegje erg strak gepland en flink de vaart erin zodat we vroeger dan gepland al klaar zijn. Om half acht ben ik al thuis en kan gezellig met Paula aan de koffie.

Deze week bestond uit vroeg opstaan en avonden werken. Zo ook donderdag en vrijdag. Vrijdag weliswaar niet helemaal gepland maar toch. Voor ik thuis was, was het al weer 20:00 uur terwijl ik gepland had om om 18:00 uur thuis te zijn. 

Zaterdag is mijn zus jarig en we hebben haar beloofd om wat boodschapjes voor haar mee te nemen. Verder moeten we nog even op jacht naar een cadeau voor haar. Samen met mijn ouders geven we haar een digitale camera. Dus eerst langs de media markt. Hier hebben ze in ieder geval voldoende aanbod. Al snel vinden we een leuk toestel voor haar. Eerst nog even een tasje en een sd geheugenkaart erbij en klaar zijn we. Nu nog even langs de Ah om de boodschappen te doen. We hebben nog net genoeg tijd om Lloyd even uit te laten en een krentenbol te eten en dan moeten we al weer richting Utrecht.  Tegen half twee zijn we in Utrecht en mijn ouders zijn er net aangekomen. Mijn zus heeft heel slim de visite verdeel over de middag en de avond zodat we haar kamer niet meteen helemaal prop vol zit. Jammer genoeg is Monique een beetje grieperig en kost het haar toch wel wat moeite om visite te hebben.  We zijn wel benieuwd naar de foto’s die ze met haar nieuwe camera gaat maken!

Tegen een uurtje of vijf gaan we weer richting huis. Het is druk op de weg dus we zijn pas tegen zes uur thuis. Omdat we geen zin hebben om te koken besluiten we een frietje te halen.

Zondag gaan we even kijken bij het afzwemmen van Charlotte, de dochter van Francis en Sabine. Ze doet dit in Zetten omdat het zwembad hier in Huissen net iets te klein is. Na een lekker ontbijt gaan we eerst Lloyd uitlaten waarna we om een uurtje of een richting Zetten rijden. Het is goed druk bij het zwembad en binnen hebben ze lekker de thermostaat op 35 graden gezet!!!! Het is bloed heet en de overgang van buiten naar binnen is dan ook enorm. 

 

We nemen boven op de tribune plaats en daar treffen we Monique, de zus van Francis. Na een paar minuten begint het feest! Charlotte doet het hartstikke goed en ze haalt dan ook haar B diploma. Na het uitdelen van de diploma’s gaan we richting het huis van Francis en Sabine om een kopje koffie te drinken met een lekker stuk zelfgemaakte appelgebak. 

Tegen een uurtje of vijf gaan we richting huis en laten Lloyd nog even uit. Niet veel later worden we uitgenodigd om te komen eten bij Francis en Sabine. Vanavond is het nationale songfestival en Paula en Sabine kijken hier altijd na. We besluiten roti te gaan halen maar als we de bestelling willen doorbellen blijkt dat ze zijn gesloten. Dan maar lekker dorum en shoarma. 

Na het eten moet Francis even sport kijken en “oude tijden” herleven. Wij kijken namelijk nooit sport en moeten gelijk aan vroeger denken toen onze vaders elke zondag trouw op de bank zaten om het sportnieuws tot zich te nemen.

Na studiosport was het tijd voor het nationale songfestival. Dit viel behoorlijk tegen. Wat een aanfluiting. Er werd niet eens life gezongen!

Tegen een uurtje of elf gingen we richting huis. Het weekend was al weer voorbij. Wel een gezellig weekend!