Update 17 oktober 2008

Gisteren was onze vriend Jan jarig. Eigenlijk zouden we al om 11:00 uur daar zijn omdat we er met de paarden op uit zouden gaan maar omdat mijn moeder in het ziekenhuis ligt wordt de planning wat aangepast.

Mijn moeder mag al weer in een stoel zitten maar dit houdt ze alleen niet erg lang vol. Ook een paar pasjes lopen doet haar ontzettend pijn. De revalidatie zal nog wel even duren. 

Om half een rijden we richting Dordrecht naar het feestje van Jan en Roos. Het is best druk onderweg dus we komen, na het nog even uitlaten van Lloyd, zo tegen kwart voor twee aan.

We zijn nog de enige en natuurlijk is het, zoals altijd, gezellig. Roos heeft zich weer behoorlijk uitgesloofd op het eten. Ze heeft salades, gevulde eieren en allerlei lekkere hapjes gemaakt. 

Tegen half tien houdt Paula het niet meer en stort, na dit drukke maar leuke weekend, bijna in. We zijn rond half elf, elf uur thuis en gaan meteen naar bed. 

Vanmorgen staat de wekker op zeven uur. Paula heeft met haar ouders afgesproken naar de Margriet winterfair te gaan. Vorig jaar is goed bevallen dus ook dit jaar gaan ze met z’n drietjes richting Utrecht. Ik blijf thuis omdat er niemand is die Lloyd kan uitlaten. Zo rond negen uur rijd ik richting Doetinchem. Daar ga ik bij Cor en Irma verhuisdozen ophalen. Deze hebben ze niet meer nodig en wij mogen ze gebruiken. Nu, net na hun verhuizing, liggen ze bij hun een beetje in de weg. Ik kom Tessa, de dochter van Cor en Irma nog tegen en na een paar minuten ben ik weer opweg richting Huissen. Eerst nog even diesel tanken; lekker “goedkoop” rond Doetinchem:  € 1,025! En met de auto door de wasstraat. 

Thuis drink ik eerst een bakje koffie en begin dan met het schoonmaken van de auto. Dit is al even niet gebeurd en met Lloyd zo’n beetje als permanente bewoner, werd het tijd om de auto eens grondig te reinigen. Het duurde dan ook langer dan normaal en tijdens het schoonmaken heb ik ook nog even een praatje met de buurvrouw gemaakt. Ik had niet in de gaten dat het contact van de auto aan stond en alle stroomverbruikende zaken zoals de radio, airco, koelbox en ventilator lekker volop aan het “werk” waren om de accu eens leuk leeg te trekken.  

Toen ik klaar was met de auto was het ook tijd om met Lloyd te gaan wandelen. Ik dacht hem mee te nemen naar de uiterwaarde en wilde daar heen met de auto. Helaas was dat niet mogelijk. De accu was zo leeg dat de hij de startemotor niet rond kreeg: BALEN! Paula is er niet en de buren zijn niet thuis dus dat betekend geen auto!

Na het uitlaten van Lloyd ben ik maar eens begonnen met het stofzuigen van het huis. Hierna heb ik maar eens lekker een paar crackers gemaakt en vervolgens de planten water gegeven. Toen ik hier mee bezig was zag ik dat de buurman thuis kwam. Ik ben toen maar even bij hem langs gegaan om te vragen of hij me even wilde helpen. Zonder enig probleem kregen we de auto in no-time aan de praat. Gelukkig! Toen toch nog maar even met Lloyd naar de uiterwaarde. 

Inmiddels ook al bericht gekregen van het “winterfairfrond”: ze heeft het ontzettend naar haar zin en brengt tassen vol mee naar huis. Ik ben benieuwd!