Update 15 maart 2009

Een week van moeilijke gesprekken, een aanrijding, bijzondere ontmoetingen en een feestje!

Foto’s maart; klik hier!

Lekker hoor! De week begon met nog een extra dagje weekend. Heerlijk na zo’n zondag waarop we de hele dag zijn bezig geweest met het behangen van de laatste wandjes van mijn ouders appartement. Toch moest ik nog even langs mijn ouders om een aantal dozen met boeken weg te brengen. Daarbij kwam dat ik ook nog de Philips stereo van mijn ouders moest “ontmantelen”. Deze stereo willen ze niet meer en Paula wil hem daarom graag hebben om op haar kamertje te zetten. Tegen een uurtje of half een ben ik klaar en ga ik op huis aan. Paula is in de tussentijd gezellig bij Monique in Bemmel wezen koffiedrinken. Ook moest Lloyd nog naar de dierenarts. Hij moet zijn jaarlijkse inentingen hebben zodat hij straks weer zonder problemen Noorwegen in kan.  Helaas moet Lloyd, voor Noorwegen, jaarlijks tegen hondsdolheid worden ingeënt terwijl voor de rest van Europa 1 keer per jaar volstaat.

Dinsdag moest ik gewoon weer aan het werk. Ik heb een cursusdag in Wijchen. Dit is een vervolg op een eerdere cursus van vorige maand. Paula heeft Charlotte, de dochter van Francis en Sabine, na haar school opgehaald, samen gegeten en weer weg gebracht. Sabine moest namelijk met Lucas naar het ziekenhuis voor onderzoek. In de middag gaat Paula ook nog naar Bula om te rijden. Miranda is er ook en als ze uitgereden zijn vertrekken ze, ieder in hun eigen auto, richting huis. Helaas gaat de terugreis niet helemaal zonder obstakels. Paula, die een auto voor haar niet heeft gezien, rijdt flinke schade aan haar Hyundai Atoz!

Als ik klaar ben met de cursus rijd ik richting huis en bel Paula even. Als ik haar stem hoor, hoor ik meteen dat er iets aan de hand is. Paula is natuurlijk flink geschokken. Bij thuiskomst zie ik de schade. Deze is toch iets meer dan dat ik me voorgesteld had! Het is niet alleen de bumper maar ook de motorkap, gril en balken achter de bumper. Het zou me niets verbazen als de auto totall loss is! Gelukkig heeft Paula, buiten de schik en wat verstijfde spieren in haar schouders niets opgelopen. Dit geldt ook voor de personen waar ze tegenaan gereden is.

Of het allemaal nog niet genoeg is geweest voor de dinsdag hebben we ook ’s avonds nog Noorse les. De les wordt meer gebruikt om het over van alles en nog wat te hebben dan Noors! Maar ach….

Woensdag ging Paula al vroeg de deur uit. Om acht uur kan ze terecht bij het schade herstelbedrijf. Hier wordt vastgesteld dat de auto net niet totall loss is. Paula krijgt gelukkig een leen auto mee zodat ze tijdens het herstel van haar eigen auto gewoon mobiel is. Ik hoef pas om tien uur te beginnen. Ik zit op een vrij rustig kantoor maar gelukkig wel met een collega die net terug is uit Nieuw Zeeland! Ik ben benieuwd naar zijn verhalen. ’s Avonds hebben we nog een afspraak bij mijn schoonouders. Paula’s vader gaat namelijk donderdag mee naar het re-integratie gesprek van Paula haar werk en het een en ander moet nog worden doorgenomen. Ik ga op het laatste moment toch maar niet mee. Ja, de bekende klachten weer!

Donderdag; een spannende dag met voor beide een “moeilijk gesprek”. Paula heeft haar re-integratie gesprek. Haar vader gaat mee omdat hij vanuit zijn oude functie prima weet hoe dit soort gesprekken gaan en Paula daarom prima kan bijstaan. Ik heb een pm gesprek. Dit is eigenlijk mijn eindbeoordeling voor het jaar 2008. De resultaten zijn vorige jaar wat achter gebleven maar dat is natuurlijk niet zo gek na zo’n jaar! Eigenlijk liepen de gesprekken voor ons beide redelijk goed. Voor Paula geldt dat er binnenkort een afspraak zal volgen voor een vervolggesprek en voor mij viel het ook nog redelijk mee. Er zit een stijgende lijn in dus gewoon zo doorgaan.

De laatste dag voor het weekend! Paula heeft buiten een afspraak voor het verzorgen van Bula helemaal niets gepland en maakt er een lekkere rustige dag van. Bij mij was het behoorlijk druk op het werk maar met het weekend in het verschiet viel het allemaal wel mee.

Zaterdagochtend konden we lekker uitslapen. Mijn moeder is jarig en buiten het halen van wat boodschappen, lekker wandelen en het verzorgen van Bula hebben we niets gepland. Voordat we Bula gaan verzorgen gaan we eerst lekker met Lloyd in het bos wandelen. Daar hebben we een bijzondere ontmoeting!

Over het pad kwamen we deze “reptielenvriend” tegen! Weliswaar was hij niet zo groot maar toch wel bijzonder zo’n ontmoeting. 

Tegen kwart over vijf moesten we richting mijn ouders. Mijn zus is al vanuit Utrecht aangekomen en met z’n vijfjes gaan we voor de verjaardag van mijn moeder richting Didam voor een feestje. Hier gaan we, voor de gelegenheid, gezellig een hapje eten.

Ook mijn oom en tante zullen komen. Het is gezellig druk in het restaurant. Tegen een uurtje of half tien loopt het feestje op zijn einde en gaan we weer naar huis. Mijn zus gaat met ons mee en blijft gezellig een avondje logeren.

Vandaag ben ik al om half acht wakker. Ik laat iedereen lekker liggen en ga naar boven. Slapen zit er niet meer in en ik zet lekker een kopje koffie en eet alvast iets. Tegen tien uur is iedereen wakker en na nog een aantal kopjes koffie gaan we gezamenlijk ontbijten. Mijn zus heeft op de dag nog een afspraak bij een vriendin hier in Huissen en daarom breng ik haar tegen een uurtje of drie weg. Als ik terugkom, kom ik Paula met Lloyd tegen. Samen gaan we nog lekker even wandelen en de rest van de dag gebruik ik om de belastingaangifte voor te bereiden. Ja, ook die moet binnenkort weer verzonden worden!