Update 15 juni 2010

De maandag begon voor mij met de kennismaking met mijn nieuwe collega. Ik moet hem inwerken en het valt niet mee om de hele dag een soort schaduw naast je te hebben. Gelukkig heeft hij wat bankervaring waardoor het inwerktraject van 5 weken waarschijnlijk wel vlot zal verlopen. Paula is maandag vrij en kon het lekker rustig aan doen. Eindelijk had ze de tijd om een beetje te rommelen in de huishouding met als gevolg dat al mijn shirts prachtig gestreken in de kast hingen toen ik thuis kwam.
Miranda en Michiel hebben een nieuwe pup gekregen; Naelle. Paula wilde graag op “kraamvisite” en ging dus maandag naar Arnhem om de Epagneul Bleu de Picardi pup te bekijken. Het is een prachtig hondje en Kalou, de grote Zwitserse Sennerhond van Michiel en MIranda, deed heel lief naar zijn nieuwe roedelgenoot.  Paula vond het wel moeilijk om de pup te zien; het brengt het gemis van Lloyd wel erg aan de oppervlakte. Na het bezoek aan de nieuwe pup gaat Paula naar Rene en Silvia, dit zijn onze oude buren die bezig zijn in hun nieuwe woning. Ze zijn al behoorlijk opgeschoten en gaan het aankomende weekend over. Alsof het nog niet genoeg is brengt Paula ook nog een bezoekje aan haar moeder in Arnhem. Ze is dan ook behoorlijk moe als ze thuiskomt. Ik ben wat later thuis omdat ik ’s avonds eerst nog naar Doortwerh moet om bij Mia, de acupuncturiste, langs te gaan. Na snel iets te hebben gegeten hebben we even een uurtje voordat de Noorse les weer begint. Wilja, onze lerares, vertelt over haar moeder en zus die naar Zweden aan het emigreren zijn. Altijd leuk om te horen hoe andere mensen dit soort zaken aanpakken.
Woensdagavond moeten we nog wat boodschappen doen voor de verjaardag van Paula. De winkel is behoorlijk druk en dit samen met een lege maag maakt dat we nog al chagarijnig  door de winkel liepen. Gelukkig hadden we de boodschappen snel bij elkaar zodat we eindelijk naar huis konden om te eten.
Vrijdag was Paula jarig. Ze moest gewoon om 7 uur werken en ik pas om 10 uur zodat ik de tijd had om het huis te versieren voor het feestje. Ik was om 16:45 uur thuis en na het eten en een douche ging ik opweg om mijn ouders op te halen. Mijn vader is op het ogenblik niet instaat om te rijden en durft het niet aan om de auto te pakken. Rond kwart voor acht komen we weer thuis en er is nog geen visite maar al snel loopt het huis vol. Het is een druk maar gezellig feestje en we liggen pas laat op bed.
Mijn zus Monique is na het feestje blijven slapen en blijft zaterdag nog even bij ons. Paula moet om kwart over twee weer de deur uit want ook de zaterdag moet er gewoon gewerkt worden. Samen met mijn zus rijd ik naar Arnhem om nog wat boodschapjes te doen. Ook checken we, bij de auto van mijn zus, even de bandenspanning, olie en koelvloeistof waarna ze weer richting Utrecht rijdt.
Zondag waren we 13 jaar getrouwd. Dit vieren lukt niet echt omdat ook zondag Paula moet werken. Ik hoor haar niet eens weg gaan maar gelukkig mag ze een kort dagje maken waardoor ze zo rond 13:00 uur weer thuis is. Voor die tijd maak ik nog even de auto schoon. In de middag rijden we naar Doorneburg en doen een wandelingetje rond het kasteel van Doorneburg. Hierna rijden we richting Arnhem om de auto even door de wasstraat te halen en te tanken. De rest van de dag hebben we nog lekker samen maar besluiten niet veel meer te doen.
Maandagmorgen ben ik nog vrij en ga samen met Paula naar de acupunctuur. Het is maar een kort bezoekje en dat komt goed uit want ik moet rond 12:00 uur weer richting mijn werk. Als we het kantoor openen is het meteen druk maar na een 20 minuten wordt het een stuk rustiger. Om half twee speelt het Nederlands elftal met als gevolg dat er niets meer te doen is. Het wordt dan ook een lange middag. Paula is de rest van de maandag lekker vrij geweest en heeft haar sportkleding al aan als ik thuiskom. Ik trek ook snel iets anders aan en dan rijden we naar een rustige plek waar we een stukje kunnen joggen. We hebben dit al tijden niet meer gedaan maar willen het toch weer proberen op te pakken. Volgens een bepaald schema beginnen we met een stukje te joggen waarna we weer moeten wandelen en dit herhalen we een aantal keren. Het valt toch best tegen als je een tijd niets gedaan hebt! Voor de eerste keer zijn we best tevreden en trots op onszelf rijden we naar huis. Dit voelt eigenlijk best goed. Nu maar hopen dat mijn knie geen parten gaat spelen!
Vandaag moest ik werken en was Paula, zoals gewoonlijk Wink vrij. Ze is met haar moeder naar het Openlucht Museum geweest waar ze het ontzettend naar hun zin hebben gehad.