Update 15 januari 2012

Januari zit er al weer voor de helft op! Wat gaat de tijd toch snel; veel te snel nu we Lars hebben en hij nog niet alleen kan zijn. Ons wereldje is op het ogenblik dan ook best klein. Natuurlijk gaat dat veranderen maar op het ogenblik is het de realiteit waarin we zitten.

Wat erg leuk was, de eerste week van het jaar, was dat we veel bezoek hebben gehad. Iedereen komt even naar Lars kijken. Zo ook Miranda en Ella. Het was een kort bezoek vanuit Dordrecht maar wel heel gezellig.

Ook zijn we vorige week voor het eerst met Lars naar de puppycursus geweest. De eerste les was een priveles en deze ging zo goed dat de lerares vond dat we gelijk in het klasje konden met pups die al 7-9 lessen hebben gehad.

puppyles1

Twee dagen na de eerste les gingen we naar het klasje voor Lars zijn tweede les. Deze viel behoorlijk tegen en Lars vond het nodig om de hele les te lopen donderjagen! Achteraf bleek dat hij heel nodig moest. Dus voor de volgende les: eerst heel goed uitlaten. Dit geeft toch wat rust.

Dinsdag zijn we ook nog naar de dierenarts geweest. Alles zag er goed uit. Lars moest de nodige spuiten krijgen en ook hebben we hem al de spuit tegen hondsdolheid laten geven. Deze wordt in de bilspier gespoten en Lars had er best last van. Gelukkig is hij inmiddels alles weer vergeten. Deze spuit is natuurlijk nodig om straks op vakantie te kunnen want ondanks de versoepelde regels voor Noorwegen, moet hij toch de rabiesspuit hebben gehad.

Het weekend hadden we geen afspraken. Bewust niet omdat we heel hard aan het werk zijn om Lars in de bench te krijgen. Dit lukt heel goed maar hem alleen laten is minder gemakkelijk. Hij blaft dan de hele boel bij elkaar. Dit gedrag heeft ervoor gezorgd dat ik nog een aantal ochtenden vrij heb genomen omdat we Lars nog niet zolang alleen kunnen laten. We hopen met deze extra tijd genoeg te kunnen trainen zodat hij zo wel alleen kan blijven.

Om niet de hele weekend rond de bench te zitten zijn we ook lekker wezen wandelen op de heide. Lars begint het steeds leuker te vinden om een lekkere wandeling te maken. Andere honden vindt hij heel leuk maar hij loopt redelijk gemakkelijk weer met ons mee. Ook moeten we veel tijd in de overige training stoppen. Tenslotte willen we straks een goed opgevoede hond die we ook nog eens ergens mee naar toe kunnen nemen šŸ˜‰

panoramaheide

Ook ben ik de afgelopen week nog bezig geweest om een paar nieuwe banden voor mijn auto te krijgen. Het merk dat ik graag wil is voorlopig niet leverbaar. Nu maar hopen dat de winter nog even uitblijft zodat ik nog even met mijn huidige banden kan blijven rijden.

Volgende week moet ik weer aan het werk. 2 Ochtende ben ik vrij zodat ik nog even op Lars kan passen. De middag gaat hij met Daphne mee. Daphne is van de uitlaatservice en zij komt Lars rond 12 uur ophalen zodat hij lekker kan wandelen en rond 15:00 uur weer thuis is. Paula komt dan ook thuis dus dat probleem lijkt getakkeld.

Iedereen een hele fijne week gewenst.