Update 14 december 2008

Maandag had Paula een lekker dagje thuis gepland maar zoals dat vaker gebeurd liep het natuurlijk weer heel anders. Samen met haar ouders belandde ze uiteindelijk bij de IKEA in Duiven voor het kopen van een zeepbakje! Waarom bij de IKEA? Dat vroeg ik me ook af maar toen bleek dat ze daar tevens heerlijke Zweedse wafels, grave laks en grave lakssause had gekocht maakte het mij niet echt meer uit Laughing.

Dinsdag kon ik een nog overgebleven wafel mee naar mijn werk nemen. Heerlijk belegd met oer Hollandse kaas. Paula moest dinsdag naar Bula maar omdat het redelijk glad was besloot ze Bula eens goed te borstelen in plaats van mee uit rijden te nemen. ’s Avonds hadden we Noorse les en Wilja, onze lerares, stond versteld toen bleek dat we beide onze les goed voorbereid hadden en alle oefeningen hadden gedaan. Bij het nakijken van de oefeningen bleek zelfs dat we ze redelijk goed gemaakt hadden. We hadden bijna geen fouten.

Volgende week ben ik jarig en daarom krijg ik van Paula een digitale compact camera. We hadden deze via het internet besteld en woensdag werd hij dan eindelijk afgeleverd. Je begrijpt dat de hele avond bestond uit het uitproberen van de camera.

Donderdag moest ik al vroeg de deur uit. Ik had vergadering en met die vervelende file’s kan ik het risico niet nemen om te laat te komen. Het is een lange dag omdat ik ook nog eens tot 20:00 uur afspraken heb. 

Vrijdag zijn we beide vrij. Omdat de ouders van Paula zo rond 11 uur komen besluiten we niet te laat op te staan zodat we eerst even de weekboodschappen kunnen doen. Het is redelijk rustig bij de supermarkt zodat we lekker snel weer thuis zijn. Rond 11 uur komen de ouders van Paula. Ze zijn bezig met het maken van een proefrit met een Nissan X-trail. Ze willen deze waarschijnlijk kopen en daarom komen ze hem even showen. Hij is daadwerkelijk prachtig! De beslissing is eigenlijk al genomen en ze kunnen niet wachten totdat ze hem mogen ophalen. Na vertrek van mijn schoonouders eten we snel even een broodje. We willen nog even de stad in voor het kopen van een aantal kerstcadeautjes. Het zit ons niet mee want we kunnen niet echt slagen. Gelukkig kunnen we maandag nog voor de herkansing. 

Omdat Paula donderdag een afspraak heeft gemaakt met de makelaar moet ze zaterdag behoorlijk aan de bak om het huis een beetje aan kant te krijgen. Ik moet werken waar ik, voor de verandering, een keertje blij mee ben Wink en tegen 9 uur 15 rijdt ik richting Nijmegen. Het is rustig op de weg waardoor ik al bijtijds op mijn werk ben. Er zijn verder nog geen collega’s aanwezig en ik vraag me af of ik vandaag alleen moet werken. Tien minuutjes voor openingstijd komen dan toch mijn collega’s. Iedereen heeft een beetje moeite gehad om zijn of haar bed uit te komen. 

De werkdag vliegt voorbij en gelukkig lopen de afspraken niet uit waardoor ik optijd kan vertrekken naar huis. ’s Avonds gaan we naar Francis en Sabine. We gaan eerst naar “Huissen bij kaarslicht” en daarna gaan we samen wat eten. 

Huissen bij kaarslicht is een jaarlijks evenement waarbij het hele centrum met kaarsen wordt verlicht. De winkels zijn dan open en er staan allemaal kraampjes. Verder staan er koortjes en wordt er van alles georganiseerd. 

Het was behoorlijk koud maar gelukkig kon je je af en toe een beetje opwarmen aan de verschillende vuurkorfen die overal waren neergezet.  Het was gezellig druk en er was zelfs een kunstijsbaan georganiseerd.

  

Zondag werd ik pas om 11 uur 15 wakker. Paula was er al uit en kwam net terug van het uitlaten van Lloyd. We moeten nog flink aan de slag want het wordt kort dag om alles een beetje aan kant te krijgen. ’s Middags komen Miranda en Ella op visite en voor die tijd willen we ons huis “makelaarsproef” krijgen. Tegen 15:00 uur krijgen we een sms-je dat het iets later wordt en dat komt ons eigenlijk best goed uit. Tegen half 6 komen ze aan en ook zij hebben al een vroeg verjaardagscadeau bij zich. Het is een super leuke paraplu met de afbeelding van Lloyd erop!

Het is een leuke, gezellige dag!