Update 13 mei 2010

Vorige week waren we beide op woensdag vrij. Het is bevrijdingsdag. De avond ervoor zaten we gekluisterd aan de tv. Tijdens de dodenherdenking op de Dam was er een voorval waar we in Nederland natuurlijk weer lang over moesten praten. De angst zit er schijnbaar nog goed in van vorig jaar koninginnendag.
Woensdag hadden we gepland om een dagje naar Duitsland te gaan. Het is nog geen 30 minuutjes rijden en we willen wat boodschappen halen. Eerst moeten we nog even de auto van Paula naar de garage brengen. Deze moet een nieuwe apk hebben en daarbij, veel belangrijker, zijn haar remmen niet goed meer. Als we in Kranenburg, Duitsland aankomen is de parkeerplaats al bezaaid met Nederlandse kentekens. We gaan eerst naar de DM en scoren daar tegen spotprijsjes de nodige deodorant en douchecreme. Ook bij de Duitse Aldi halen we de nodige boodschappen.
Vanuit Kranenburg rijden we nog even naar Kleve. Hier is een grote Kaufhoff en ook daar kunnen we nog de nodige voordeeltje halen. Rond een uurtje of twee rijden we weer richting Nederland. Paula belt even Tanje en Danny om te vragen of het uitkomt dat we even hun nieuwe hond Boris komen bekijken. Dit komt uit dus een kwartier later komen we daar aan. Wat een prachtige hond! We blijven een uurtje en besluiten dan weer naar huis te gaan.
Donderdag is Paula vrij. Ze gaat naar de manege. Haar auto is nog niet klaar en gelukkig kan ze de auto van haar vader lenen. Na de manege gaat ze met haar moeder winkelen. Ze wil even haar ogen op laten meten. Het resultaat is ze niet zo blij mee: ze moet namelijk een bril voor de hele dag. In de namiddag kan ze haar auto weer ophalen. Haar vader heeft hem gehaald en helemaal laten schoonmaken. Hij is weer als nieuw.
Vrijdag en zaterdag moeten we beide werken en van een weekend gevoel is geen sprake. Ook zondag, moederdag, moet Paula werken en we hebben dan ook afgesproken dat ik naar mijn moeder ga en Paula naar die van haar. Samen met mijn zus verzorg ik het eten maar tegen 21:00 uur gaan we richting huis. We vinden het leuk om ook nog even met Paula bij te kletsen. Mijn zus blijft slapen zodat ze vanuit Huissen de volgende morgen naar Lunteren kan. Daar heeft ze een begrafenis van de vader van een vriendin.
Maandag is het dus plannen wie als eerste in de badkamer kan. Allemaal optijd kunnen we ieder zijns weegs.
Paula is vrij op maandag en zou met Miranda naar de sauna. Dit gaat niet door maar in plaats daarvan besluiten ze naar de Intratuin te gaan.
Woensdagavond hebben we Noorse les. De les valt behoorlijk tegen. De behandelde stof is toch wel weer wat weggezakt. Dus alleen maar goed om weer eens te herhalen.
Donderdag is hemelsvaartdag. Paula moet werken maar ik ben vrij. Tegen half 7 vertrekt Paula en ik besluit weer even het bed in te gaan. Rond 10 uur kom ik eruit en als ik onder de douche sta gaat de telefoon. Het is Paula die meldt dat ze eraan komt. Ze mag vroeger weg en is dan ook al rond elf uur thuis. We hebben een afspraak met mijn zus maar gaan eerst nog even naar de Makro.
Iedereen een fijne dag.