3 januari tot 11 februari 2008

Update 11 februari 2008:

Gisteren, zondag hebben we een leuke dag in Dordrecht gehad. Na eerst een keertje lekker uitslapen hebben we lekker genoten van een uitgebreid ontbijt. Daarna zijn we richting Dordrecht gereden. Bij Bemmel eerst nog even Lloyd uitlaten en toen verder.

Iets vroeger dan gepland kwamen we aan in Dordrecht. Miranda was nog niet thuis maar al binnen 5 minuten kwam ze aanfietsen. Ella zou iets later komen.

Na wat bijkletsen zijn we richting het paard van Miranda gegaan. Het was echt super prachtig weer en na alle verzorging en het uitruimen van de stal waren we klaar om een “ommetje” te maken.

Dit “ommetje” werd toch nog een hele wandeling! Maar iedereen genoot. De honden lekker aan het rennen en voor ons ook de nodige beweging en een frisse neus.

Het was al redelijk laat toen we terugkwamen. Chris, de eigenaar van de stallen had een nest jonge Duitse doggen. Daar zijn we nog even bij gaan kijken. Vier prachtige pups van zo’n 20 kilo!!

Na het heerlijke eten zijn we zo rond 21:00 -21:30 uur richting huis gereden. Paula was doodop maar we hebben een leuke dag gehad!

Vandaag is ook een spannende dag! Ik moet namelijk op voor het laatste  theorievak “Verkeer”.  Als ik dit certificaat behaal kan ik eindelijk mijn praktijk examen aanvragen! Ik hou jullie op de hoogte.

Latest news: Het certificaat Verkeer is binnen!!!!
Van de 50 vragen had ik er 45 goed. Minimaal moest je er 43 goed hebben dus het was spannend! Al na zo’n 20 vragen had ik er niet meer zo’n goed gevoel over maar gelukkig was de uitslag voldoende. Zo; het theoretische gedeelte is afgerond. Nu moet ik binnen 1 jaar het rijbewijs binnen hebben als vervalt het certificaatVerkeer. Dit lijkt me geen probleem. Morgen ga ik meteen het praktijkexamen aanvragen! :-))

Update 9 februari 2008:

Na een zaterdagje werken zit de werkweek er weer op. Het was een prachtige dag vandaag en dat vonden veel van mijn klanten ook; in plaats van op de afspraak te komen vonden ze het waarschijnlijk lekkerder om van het prachtige weer te genieten en dat kon ik me eigenlijk best voorstellen.

Om iets voor vieren ging ik richting huis. Ik moest nog even tanken en ging langs het Tango tankstation in Arnhem. Iedere 2e zaterdag van de maand geven zij 12 cent korting op alle brandstof. Dit was goed te merken! Rijendik stonden mensen te wachten. De prijs, die anders zo mooi wordt aangegeven op een reklamezuil die je van zo,n 100 meter afstand goed kan zien, werd nu niet aangegeven. Pas op de pomp zag je de prijs. Vandaag kostte de diesel 1,059 per liter. Nu kan ik me vergissen maar ik zag toch echt dat gisteren, langs de snelweg de diesel bij de Shell, niet de goedkoopste, 1,149 was. De shell is in de regel al zo’n 6 tot 8 cent duurder dan de Tango. Ik vraag me dus af op welke prijs de Tango nu deze korting geeft! Maar ach; de tank zit weer vol en ik kan weer een paar honderd kilometer vooruit.

Paula is vandaag, na de boodschappen, richting haar ouders gegaan. Haar ouders hadden een paar prachtige schoenen voor Paula gekocht! Na dit bezoek is ze met Miranda naar de Maasberg geweest. Miranda heeft daar eerst haar paard verzorgd en daarna zijn ze samen  met de honden gaan wandelen.

Vrijdag heb ik in de ochtend weer een rijles gehad. Het ging redelijk goed en ik kan niet wachten dat ik mijn examen aan kan vragen. Hopelijk haal ik maandag mijn examen Verkeer en dan duurt het zo’n 6 weken voordat ik op kan!

Donderdag heb ik op mijn werk een training gehad “leren omgaan met agressie”. De training was zeker zinvol. Vooral het gebruik van acteurs maakte het realistisch. Gelukkig maken we in het dagelijkse werk maar zelden de gespeelde situaties mee maar het kan natuurlijk nooit kwaad om zulke situaties eens uit te spelen.

Dinsdagavond hadden we natuurlijk onze wekelijkse Noorse les. Nu we hier wekelijks mee bezig zijn zie je toch dat het ons iets gemakkelijker afgaat. Ik moet nog wel een heleboel stof inhalen maar na volgende week zal dit waarschijnlijk een stuk makkelijker gaan.

Update 3 februari 2008:

Het was een hectische week. Maandag begon rustig met een vrije dag. Ik had ’s middags afgesproken met mijn rijschool. Ik mocht een paar proef testen doen voor het vak Verkeer.  Dit ging wel redelijk maar was duidelijk nog onvoldoende. De stof ligt zo voor de hand dat je er doorheen leest en echt een “oh ja beleving” krijgt. Het gevaar hiervan is dat je de details, die ze natuurlijk gaan vragen, mist.

Na een uurtje oefenen moest ik er snel vandoor omdat ik maandag ook gekeurd moest worden voor het rijbewijs. Natuurlijk was ik veel te vroeg bij de arboarts aanwezig. Maar ach beter iets te vroeg dan te laat. In de wachtruimte zat tevens nog een vrouw te wachten. Zij werd opgeroepen en na haar was ik aan de beurt: 45 minuten te laat!! De keuring zelf nam maar zo’n 20 minuten in beslag. Alles was prima en ik mocht de eigenverklaring zelf doorsturen naar het CBR. Twee dagen na verzending kreeg ik al netjes een bevestiging dat ze de verklaring hadden ontvangen en dat deze voldoende was.

Deze week zat ik iedere dag op een ander kantoor. Er zijn veel zieken op het werk en natuurlijk zijn er ook een aantal die op van die lange latten staan. Wel leuk om de collega’s van die kantoren weer eens een dagje mee te maken.

Dinsdagavond hadden we natuurlijk Noorse les. Het wordt steeds moeilijker en ik moet er echt meer aan doen. Paula doet het prima maar die  studeert regelmatig en ik kan maar moeilijk te tijd verdelen tussen de theorie voor het CCV-B en de Noorse les. Binnenkort zal dit gelukkig veranderen want dan zit het theorie gedeelte erop.

Woensdagavond moest ik werken en het leek er even op dat de adviseurs met veel te veel afspraken zaten. Gelukkig hebben we wat kunnen schuiven waardoor er uiteindelijk geen problemen ontstonden.

Donderdag, meteen na thuiskomst hebben we even geskypt met mijn jarige zus, daarna moest ik door voor mijn rijles. Ik had namelijk al om 18:30 uur een les afgesproken. Helaas was er geen tijd meer om te eten. Het waaide behoorlijk en dat maakte de les gelijk iets spannender maar ook heel leuk. Opzicht ging de les goed. We hebben een examenroute gereden en op wat kleine foutjes na was er niet echt reden tot klagen. Ik moet alleen af en toe wat meer rust nemen.

Toen ik thuiskwam na de les was Sabine er. Altijd gezellig! Het eten schoot er helemaal bij in. Maar Sabine had Boschebollen mee genomen en die verving, in ieder geval m.b.t. de calorieen, de avondmaal.

Vrijdag was ik behoorlijk moe. Na de drukke week, onvoldoende nachtrust en nog steeds de nasleep van de griep kwam ik doodmoe thuis. Gelukkig hadden we geen afspraken staan en konden we lekker een avondje met z’n tweetjes op de bank.

Zaterdagmorgen stond de wekker al op 6 uur 30. Paula moet om 8 uur al beginnen dus het weekend begint al vroeg. Dat komt goed uit want ik heb bij de verkeersschool een afspraak om een paar proefexamens te maken. Om 9 uur ben ik daar en er  zijn nog 2 andere kandidaten. Ik mis helaas de eerste 5 vragen. We doen zo’n 5 volledige examens. Ik haal ze alle 5 dus dat geeft me wel vertrouwen. Op zo’n echt examen is het natuurlijk maar weer afwachten maar aan het oefenen heeft het dan in ieder geval niet gelegen. Na de training ga ik lekker met Lloyd een stuk wandelen. Daarna nog even langs de bakker want Paula komt zo rond het middag uur weer thuis en dan is het wel gezellig om even iets te eten. De bakker is op dit tijdstip al weer aardig door zijn assortiment heen maar ik kan nog net een paar waldkorn croissants, een paar gewone croissants en 2 kloostermoppen bemachtigen.  

Zondag moet Paula ook werken. Ik ben van plan eerst eens goed uit te slapen en dan heb ik weer alle tijd nodig om de Noorse les voor te bereiden en het van Verkeer te leren.

Update 31 januari 2008:

Monique, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele, gezonde, vrolijke, blije jaren gewenst!! We wensen je een fijne dag!!! Kus Paula en John

Update 25 januari 2008:

Deze week zijn er heel wat zakdoeken Anta flu’s en Otravin snuifjes doorheen gegaan. Dit begon vorige week vrijdag op mijn werk al. Zoals een groot deel van Nederland voelde ik me grieperig. Gelukkig is Paula nog niet aangestoken.

Ondanks dat grieperige gevoel ben ik gewoon aan het werk geweest. Ook hier merkte je de gevolgen van de griep; de ene ziekmelding na de andere.

Dinsdag hebben we onze cursus Noors weer hervat. Dit viel behoorlijk tegen. Het was al ruim 6 weken geleden dat we de laatste les hadden. Volgens Wilja, onze lerares, ging het best redelijk; sommige mensen zijn ook altijd positief 😉

Woensdagavavond moest ik werken. Om 17:00 uur hebben we dan altijd pauze. Ik ga dan met een aantal collega’s eten bij een restaurant bij ons kantoor om de hoek. Ook Paula ging deze avond uit eten. Ze ging met 2 vriendinnen. Ook zij ging naar het zelfde restaurant. Helaas hebben we elkaar niet gezien. Zo dichtbij en toch……..

Donderdag mocht ik gelukkig de werkweek afsluiten! Het heeft wat moeite gekost maar de werkweek heb ik weer overleefd! Nu een paar dagen lekker rustig aan en dan voel ik me vast weer een stuk beter.

Vandaag  had ik om 8 uur rijles. Omdat er een dubbele afspraak was gepland werd deze verzet naar 13:30 uur. Dit kwam best goed uit. Nu konden Paula en ik eerst samen, en dat is natuurlijk veel gezelliger, boodschappen doen. Het was behoorlijk druk bij de AH XXL. Volgens mij had half Nederland een roostervrije dag of het was omdat iedereen weer zijn salaris of uitkering had ontvangen.

Na de boodschappen hebben we gezellig een broodje gegeten en hierna moest ik richting het parkeerterrein omdat ik anders te laat voor mijn les zou zijn.

De les ging best goed. Een “klein” foutje maar verder mocht ik niet klagen. Volgens mijn instructeur moest ik maar een aanvraag voor het examen doen! Spannend hoor. Eerst maar eens zorgen dat ik maandag door de keuring kom. Verder moet ik ook nog een examen Verkeer halen. Hierna kan ik pas op voor het C rijbewijs.

iedereen een fijn weekend!
Vi snakes

Update 20 januari 2008:

Het lijkt wel herfst!
Lekker een weekendje vrij, temperatuur aangenaam; regent het voortdurend!  
Lloyd krult zich lekker in zijn mand en heeft ook niet echt de behoefte om naar buiten te gaan. Of….. Ik denk eerder dat dat de uitleg van het baasje is!  :-))

Gisteren zijn we naar Hoevelaken geweest. Eerst lekker uitgeslapen en toen op pad. Norks organiseerde een Skandinavie beurs. Altijd leuk om even te gaan kijken. Dit is het 3e achtereen volgende jaar dat we geweest zijn en zo langzamerhand ontdekken we niet veel nieuws meer.

De lezingen waren van het zelfde niveau als vorig jaar maar zeker leuk en interessant om weer eens te horen. De beurs werd goed bezocht door jong en oud. Naast de verschillende gemeenten, vertegenwoordigd door hun burgervader, waren er verhuisbedrijven, vertaalbureau’s, de belastingdienst, verzekeraars, de SVB, taalcursussen, Eures en nog veel meer interessante stands aanwezig. Iedereen kon wel iets interessants vinden. In tegenstelling tot vorige jaren hebben we maar een lezing gevolgd en dat was de lezing van Sør-Østerdalen.  Hierbij hoorde ook de lezing van de gemeente Åmot. Na de lezing hebben we ook nog de stand bezocht en gesproken met een Nederlandse  inwoner van deze gemeente.
Zij kon ons interessante informatie geven.

Update 15 januari 2008:.

De week is alweer ruim van start. Voor mij was het vandaag de eerste werkdag en gevoelsmatig ben ik al weer aan weekend toe! De dag begon redelijk rustig maar al snel liep mijn agenda vol met afspraken. Paula moest ook werken en, na thuiskomst, bedachten we een excuus om zo snel mogelijk onder de wol te gaan. Zoals je nu kunt lezen is dit niet gebeurd ;-))

Het weekend bestond afwisselend uit werken en visite; zaterdag moest ik werken en zondag kregen we een oud collega van mijn, Marcel, op visite.

Marcel heeft vorig jaar een mooie reis gemaakt door Azie gemaakt en we hebben genoten van zijn verhalen en foto’s

Update 11 januari 2008:

Vandaag lekker een dagje vrij. Jammer genoeg moet Paula vandaag werken en morgen als ik moet werken is Paula weer een dagje vrij!! Het wil maar moeilijk lukken om samen vrij te zijn.

Maandag begon een beetje raar. Op mijn werk waren er veel die een beetje gehumeurd waren. Voor iedereen is het toch weer een rare start zo na die feestdagen. De eerste “gewone” week gaat weer van start. Paula is lekker vrij maar die had dan ook het hele weekend gewerkt. Mooi weer even tijd om naar Lennox te gaan om te rijden.  Verder heeft ze deze week ook nog een bezoek gebracht aan de tandarts en geheel ongebruikelijk: ze had een gaatje in haar verstandskies. Gelijk heeft ze even geinformeerd of het mogelijk is om vanuit Noorwegen toch behandeld te blijven worden. Dat is allemaal geen probleem.

Dinsdag zou onze eerste Noorse les van het jaar weer zijn. Helaas had ik zo’n zware hoofdpijn dat we de les moesten annuleren. Wel erg jammer.

Woendagavond moest ik werken en is Paula naar onze vrienden Cor en Irma geweest. Hun dochter Tessa was jarig. Nog gefeliciteerd!!

Gisteren heeft Paula een “haast” dag gehad. Ze moest al vroeg werken. De wekker stond op 5 uur 45 en om 7 uur moest ze beginnen. Omdat mijn ouders een begrafenis hadden kon mijn vader de hond niet uitlaten en moest er een andere oplossing gevonden worden. Paula is dus in haar pauze van 30 minutenmet de boterham in haar hand naar huis gereden. Snel Lloyd uitgelaten en snel weer terug. Het is haar gelukt in 50 minuten! Gelukkig leverde dat haar geen probleem met haar werkgever op.

Gisteren ben ik na het werk maar eens aan de studie gegaan voor het examen Administratie. De rest van de week kwam het er echt niet van ivm mijn aanhoudende hoofdpijn en nogal slechte nachtrust. Na een uurtje of anderhalf had ik het helemaal gehad en besloot ik er mee te stoppen.

Vanochtend stond de wekker op 6 uur 15. Het examen is vanmorgen om 8 uur en je moet een kwartier van te voren aanwezig zijn dus ik moet om 7 uur 15 toch wel de deur uit.

Het examen voelt niet echt lekker aan en van de 50 vragen vul ik er eerst zo’n 5 niet in en bij zo’n 10-12 vragen heb ik twijfel over mijn ingevulde antwoorden. Na nog een keer alles te hebben gecheckt besluit ik het toch maar in te leveren. In de wachtruimte wordt mijn twijfel nog groter als ik de antwoorden van de andere kandidaten hoor. Dan volgt de uitslag: GESLAAGD!! en maar 4 fouten. (je mag er 10 fout hebben).  Two done, one to go!! Heerlijk gevoel; daar ben ik ook vanaf. Nu alleen nog Verkeer en de keuring en dan kan ik denken aan het praktijkexamen! Over een uurtje heb ik rijles; even extra goed mijn best doen ;-))

Update 6 januari 2008:

Zaterdagmorgen werd ik al om 05:05 wakker. Niet dat ik uitgeslapen was maar ik had ontzettend last van buikpijn. Om 05:45 lag ik eindelijk weer in bed. Om kwart voor 7 ging de wekker en had ik het gevoel nog helemaal niet te hebben geslapen. De buikpijn was nog steeds aanwezig en met tegenzin besloot ik om kwart over 7 contact op te nemen met mijn rijinstructeur; ik had namelijk om 8 uur een les gepland. Ik kreeg meteen zijn voicemail en om kwart voor 8 kreeg ik een belletje dat hij mijn bericht had ontvangen.
Balen! Ik had me er echt op verheugd.

Je zult begrijpen dat ik zaterdag lekker veilig in de buurt van huis ben gebleven. Dit was ook eigenlijk de planning want ik moest nog veel doen aan het examen Administratie. Paula had het hele weekend late dienst dus ik had de tijd aan mezelf om te leren.

Update 3 januari 2008:

Het nieuwe jaar is van start. Helaas was de start niet helemaal zoals ik hem me had voorgesteld. Zo’n beetje vanaf nieuwjaardsdag had ik namelijk last van migraine. Zo erg dat ik de eerste werkdag van het jaar helaas niet kon werken. Vandaag ging het gelukkig beter en ben ik toch maar gaan werken. De feestdagen zitten er dus weer op!

Oudjaarsavond hebben we gezellig met onze vrienden Sabine en Francis en de kids gevierd. Het was reuze gezellig en de kinderen waren op van de zenuwen met al dat vuurwerk, overheerlijke oliebollen en appelflappen. Nadat de kinderen naar bed waren gebracht werd de pokerkoffer tevoorschijn gehaald.

Geen van ons allen hadden we ooit gepokerd dus eerst moesten we ons verdiepen in de spelregels. Deze stonden nogal summier in de handleiding en we kwamen er dus moeilijk uit. Internet bracht wat meer duidelijkheid. Na een aantal spelletjes hadden we er snel genoeg van en besloten we te gaan 21-en. Ook dit duurde niet lang. Inmiddels was het al bijna 24:00 uur en werd Charlotte uit bed gehaald.
Helemaal slaapdronken kwam ze beneden .

Om 24:00 uur knalden de kurken!! Gelukkig nieuwjaar! Francis had vuurwerk maar helaas was dit niet al te goed te zien i.v.m. de mist.

Zo rond 02:15 uur gingen we richting huis en de rit die normaal nog geen 2 minuten duurt duurde nu zo’n 20 minuten. De mist was inmiddels zo dicht dat er zelfs mensen voor de auto’s uitliepen om de weg te zoeken. We zijn in ieder geval veilig aangekomen.

1 Januari waren we toch al weer redelijk optijd op. Zo rond 12:00 uur gingen we richting mijn ouders om de nieuwjaarswensen  over te brengen.  Daarna nog even langs de ouders van Paula. Rond 17:00 uur gingen we al weer naar huis. De hoofdpijn was toen al aardig doorgezet. Voor het eten ben ik nog even gaan slapen met de hoop van de hoofdpijn af te komen maar helaas mocht het niet baten.