25 mei tot 8 juni 2008

Update 8 juni 2008:

Maandag was een drukke dag. Ik was lekker vrij maar had voldoende te doen. Zo rond 7 uur 45 stond ik op en ben ik gaan wandelen met Lloyd. Mijn ouders zouden komen dus van uitslapen komt natuurlijk niets. Om half negen belt Richard, mijn rijinstructeur of ik eventueel mijn rijles kan verzetten naar 13:00 uur i.p.v. 15:00 uur. Dat zou me goed uitkomen maar nog geen kwartier later belt hij me terug om te melden dat dit niet door kan gaan.

Precies 9 uur komen mijn ouders aanrijden. Eerst natuurlijk even een kopje koffie met elkaar gedronken en daarna zijn zij aan het werk gegaan. Om 11:45 uur had ik een afspraak bij Carglass. Dus zo rond 11:15 uur ben ik die richting op gereden. Ik kwam veel te vroeg daar maar had geluk: ze konden me meteen helpen. Na een halfuurtje was er nauwelijks meer iets te zien van het sterretje in mijn voorruit.

Ik moest maandag ook nog de auto van Paula ophalen. Deze stond al sinds vrijdag bij de garage voor een apk-keuring. Ik had gevraagd tot hoelang dat zou duren maar daar konden ze nog niets over zeggen. Mijn vader zou mee gaan om de auto op te halen en hij zou ook meegaan om de auto naar Paula te brengen. Dit werd allemaal wat krap omdat ik ook nog een afspraak voor 2 rijlessen had.  Nadat ik telefonisch contact had gehad met de garage wist ik dat de auto zo rond 13:45 uur klaar zou zijn. Gelukkig zijn er geen mankementen gevonden en is het alleen wachten op een eventuele steekproef.

Om 14:00 uur rijden mijn vader en ik weer terug vanaf de garage. Mijn vader neemt Paula’s auto en klaagt bij thuiskomst dat hij van deze auto spierpijn krijgt! Haar auto heeft namelijk geen stuurbekrachtiging. Mijn rijlessen gaan vandaag ook redelijk goed. Om al een beetje voor de toekomst te oefenen heeft mijn instructeur een leuke route uitgezocht over een nogal smal, heuvelachtig landschap. Tot nu toe de leukste route die ik met de vrachtwagen heb gereden! Na mijn les ben ik snel naar huis gereden om met Lloyd gezellig naar Paula te gaan.

Woensdagavond kwam ik thuis en had mijn vader Lloyd al uitgelaten. Vanavond rijdt hij mee naar Paula om de auto af te zetten. Nu rijdt mijn vader niet al te snel maar we waren met zo’n 45 minuten toch op de plaats van bestemming. Na twee koppen koffie gingen we weer richting huis. Om 20:45 uur zat ik eindelijk aan het avondeten.

Vrijdag toen ik thuis kwam had Paula al lekker het eten klaar! Eindelijk weekend!! Daar waren we beide echt aan toe.

Zaterdag moest ik al weer vroeg op: ik had natuurlijk al weer om 8 uur een rijles afgesproken. Dan heb je teminste nog wat aan de rest van de dag. De les ging redelijk goed. Een aantal keren bochtjes achteruit geoefend en ook dat ging lang niet slecht.  Na de rijles hebben we eerst gezellig een kop thee gedronken. Paula was weer terug naar bed gegaan en was net 5 minuten wakker. ’s Middags zijn we naar Arnhem gegaan. Ik had nog een aantal shirts nodig en een nieuwe broek was zeker ook geen overbodige luxe. Al snel was ik geslaagd en de uitverkoop heeft daar zeker toe bijgedragen ;-))

In de stad kwamen we Danny en Tanja tegen. We hadden ze al een hele tijd niet gezien  en na zo’n 5 minuten bijkletsen besloten we even ergens een kop koffie te gaan pakken. Het was gezellig en voor we het wisten was het al weer redelijk laat. Snel naar huis want we hadden om 17:00 uur een afspraak met Michiel en Miranda. We zouden daar een hapje gaan eten. We hebben zalig in de tuin gezeten en het was reuze gezellig.

Vandaag konden we uitslapen maar zoals dat meestal gaat (bij ons dan); Paula was al rond 5 uur wakker en ik volgde al snel.  Paula besloot wat te gaan lezen en ik heb me nog een keertje omgedraaid. Om 8 uur was het dan echt voorbij met de rust. We zijn het bed uitgegaan en Paula heeft een heerlijk ontbijtje gemaakt met warme broodjes, croissants en een lekker eitje. Na het ontbijt heeft Paula even Lloyd uitgelaten en ben ik alvast begonnen met het opruimen van mijn auto. Dit was hoog nodig!
Paula had vandaag op de planning staan dat ze onze “tuinkamer” eens onderhanden zou nemen. Nou dat heeft ze! Het resultaat is super! Eindelijk kunnen we deze kamer weer eens gaan gebruiken voor leuke dingen! Zo rond 13:00 uur waren we beide klaar en zijn we lekker gaan lunchen.

Later zijn we nog met Lloyd weg geweest en hebben we de auto door de wasstraat gehaald. Vanavond stond een barbeque gepland maar we kwamen er achter dat onze tuintafel nog steeds in de caravan staat. Helaas geen andere mogelijkheden dus dan maar het eten op onze tafelgrill. Het was er niet minder lekker en gezellig om!

Update 30 mei 2008:

Zo….., lekker een dagje vrij! Morgen moet ik werken vandaar dat ik nu het weblog al een beetje bijwerk.
Vanochtend toch maar weer vroeg op: de boodschappen worden tussen 8 en 10 uur bezorgd. Heerlijk hoor; boodschappen vanachter je laptop bestellen en Albert die ze dan netjes komt bezorgen, alles netjes in de keuken zet en zelfs de lege flessen weer meeneemt!  Geen geergerde mensen die je met de boodschappenwagen omver proberen te rijden. Nadeel; het tijdstip van bezorgen!

Deze week staat in het teken van veranderingen: met name op mijn werk gaat er nogal wat veranderen. Werktijden gaan waarschijnlijk aangepast worden, al is dat nog niet definitief. Afdelingen worden in elkaar geschroven, nieuwe leidinggevende en vast nog meer! In de aanloopperiode krijgt iedere collega een zogenaamde 360 graden scan. Een type van psychologische test om te kijken of je aansluit bij de competenties. Ik ben benieuwd waar dit allemaal toe zal leiden! Je zult begrijpen dat het weer een spannende periode wordt. HOUDT HET DAN NOOIT OP?!?!?!  🙂

Woensdagavond kreeg ik ook nog een behoorlijke steen op mijn voorruit. Gelukkig bleef het bij een ster en vandaag was een mooie dag om deze even te laten fixen. Helaas zat Carglass helemaal vol en kan ik pas volgende week terecht. Ook de auto van Paula moet vandaag naar de garage. Maandag wordt hij gekeurd voor de apk. Ik ben benieuwd of hij zonder rare dingen door de keuring komt! Een ding staat al weer vast: ondanks dat ik maandag vrij ben heb ik voldoende te doen! Carglass, auto van Paula ophalen, rijles, ach anders zou ik me toch maar gaan vervelen!

Verder zijn we bezig de vakantie voor te bereiden. We hebben hem moeten verschruiven en hopen nu in  juli te kunnen vertrekken. Paula heeft officieel nog geen toestemming en we hopen dan ook dat het allemaal rond gaat komen. We kunnen het beide goed gebruiken!!  De planning is natuurlijk om weer naar Noorwegen te gaan. In eerste instantie was de planning naar de Noordkaap te gaan en via de Lofoten weer terug maar nu denken we er toch over om het iets rustiger aan te doen en in midden Noorwegen te blijven. Minder reizen en langer ergens blijven staan. De route is nog niet bekend maar in eerste instantie willen we weer starten in Hedmark, Rena. Daar kunnen we altijd goed acclamatiseren. We hopen dat Mark en Melanie nog steeds camping Kvile runnen.  Ze hadden plannen om naar Zweden te vertrekken en we hebben tevens gezien dat er op een site de camping te koop werd aangeboden. Misschien kunnen ze ons nog hier en daar introdiceren.

Update 25 mei 2008:

Deze week begon met een aantal vergaderingen en een workshop. Hierdoor leek de werkweek bijna niet op een werkweek. Daarbij kwam dat de laatste werkdag behoorlijk rustig was. Klanten lieten het een beetje afweten en genoten, begrijpelijk, van de laatste voorspelde mooie dagen.

Toen ik vrijdag thuiskwam was Paula al gezellig thuis. We hadden niets gepland dus het werd een echte bob avond (billen op de bank avond). Jan belde ook nog gezellig. Ze zijn nog steeds in Friesland en zo te horen hebben ze het leuk daar! Zo te horen heeft de 2 weken vakantie ze geinspireerd leuke nieuwe plannen te maken. We zijn benieuwd hoe dat gaat aflopen!!

Zaterdagochtend had ik al vroeg een rijles afgesproken. Om 7 uur 45 ging ik de deur uit omdat de les om 8 uur zou beginnen. Het werd een pitte les waarbij veel mis ging. Het begon al met het aankoppelen van de aanhanger. Deze stond niet helemaal recht en wilde daarom niet meteen in de vangmuil vallen. Toen het systeem weer “op lucht” stond lukte het pas.

Richard, mijn instructeur, had volgens mijn deze dag uitgekozen om het me even behoorlijk moeilijk te maken! Op het terrein voor de Rijnhal moest ik de aanhanger afkoppelen. Daarna moest de wagen naast de aanhanger gezet worden en daarna aankoppelen maar. Nou dit ging niet zomaar! Ik was namelijk vergeten de vangmuil los te zetten met als gevolg dat dat ik de aanhanger scheef duwde. Na het uitstappen zag ik wat er fout was gegaan!

Deze oefening heb ik 3 keer achter elkaar gedaan en gelukkig ging het merendeel behoorlijk goed.
Toen weer de weg op. Bij de eerste bocht ging het eigenlijk al weer mis. De bocht  kreeg ik niet in een keer genomen! Dit is natuurlijk niet goed want tijdens een examen zou dit aanleiding zijn om te zakken.

Tijdens het rijden zei Richard tegen me dat ik het eens iets minder gehaast moest doen. Ik besefte dan ook dat hij gelijk had. De hele week loop ik al te haasten en rijd ik heen en weer naar Lunteren dus als ik les moet ik misschien dat gehaaste maar even achter me laten; anders gaat het niet goed komen!

Na het lessen zijn we nog even gezellig naar mijn ouders in Arnhem geweest. We kwamen totaal onverwacht en ze hadden dan ook al plannen om naar de stad te gaan. Het bezoekje was dan ook niet van lange duur want na zo’n uurtje gingen we weer naar huis. Nog even wat boodschapjes doen en Lloyd uit laten.

Paula had voor het avondeten asperges gepland en deze waren heerlijk! Vanuit de oven met ham en een heerlijke saus.

Vandaag hoeven we geen wekker te zetten. Lekker uitgeslapen en rustig ontbeten. Om 11 uur hebben we afgesproken met de ouders van Paula. Het is gezellig en rond 13:00 uur gaan we richting huis. Paula wil voor vanavond een hartige taart maken maar is daarvoor de slagroom vergeten. We gaan dus eerst even langs de Shell in de hoop dat we daar slagroom kunnen vinden. Helaas hebben ze geen slagroom dus besluiten we lekker een frietje (light natuurlijk ;-)) ) te eten.