20 juli tot 16 september 2008

Update 16 september 2008:

Het was een drukke week en daarbij kwam dat we het ook het weekend erg druk hadden.

Zaterdag zijn we naar Cor en Irma geweest. We hadden lekker bijtijds afgesproken omdat ik samen met Cor bezig zou gaan met het aanpassen met mijn website’s. We gaan hiervoor Joomla gebruiken en aangezien ik hier nog geen ervaring mee heb is het een hele toer om de site www.wijgaanemigreren.nl aan te passen. Toch krijg ik het na enige tijd onder de knie en begin het nog leuk te vinden ook.

Joomla biedt veel voordelen en al mijn site’s zullen er aan moeten geloven dus voorlopig ben ik nog wel even bezig.

Zondagmorgen waren we, ondanks de late avond ervoor, al redelijk vroeg wakker. We hadden een afspraak met mijn zus en zouden daar om 14:30 uur zijn.  Een uurtje voordat we bij haar zouden zijn zijn we richting Utrecht vertrokken. Het was behoorlijk druk onderweg en toen we op hoogte van Driebergen waren liep het verkeer helemaal vast. Via de radio hoorden we dat er een caravan, op hoogte van Nieuwegein, was geschaard. De reis, die normaal gesproken, ongeveer 3 kwartier duurt, duurde nu bijna 2 uur en dat op een zondag!

Het was weer heel gezellig bij Monique maar om een uurtje of 10 gingen we weer richitng huis. De volgende dag moest er natuurlijk gewoon weer gewerkt worden.

Vorige week donderdag zijn we ook nog bij mijn ouders geweest. Zij gaan binnenkort verhuizen en  ze vroegen me of ik een aantal meubels op de foto wilde zetten. Ze willen deze namelijk via marktplaats aanbieden. Heb je interesse? Kijk dan even hier

Update 7 september 2008:

Wat een drukke week! Het valt nog steeds tegen, zo na de vakantie!
Deze week stond in het teken van “het nieuwe rooster” op mijn werk. Iedereen kreeg individueel een gesprek over het nieuwe rooster. De grootste verandering in dit rooster is voor mij dat ik niet meer een keer in de 4 weken op de zaterdag hoef te werken maar nu moet ik om de week! Niet echt een verandering waar ik op zit te wachten. Tevens moet ik dan de donderdagavond werken in plaats van de huidige woensdagavond. Al met al een paar vervelende veranderingen. Gelukkig is nog niet alles rond dus misschien verandert het nog in positieve zin.

Even wat andere dingen die deze week belangrijk waren. Paula heeft een start gemaakt met het opruimen van de kelder. Dit is echt noodzakelijk met de plannen die wij hebben. Met een beetje geluk kunnen we volgende maand ons huis te koop aan gaan bieden. Verder zijn we druk geweest met de financiele planning en natuurlijk de Noorse les. Ook wordt binnenkort de site flink aangepakt!

Onze vriend Cor heeft het domein van johnregter.nl, wijgaanemigreren.nl en multiberg.nl al voor me voorbereid op Joomla. Volgende week helpt hij me met het omzetten van mijn sites. Dit zal niet in een keer gaan maar langzaam aan wil ik ze toch aan gaan passen. Ik hoop ze op deze manier interactief te maken.

Het weekend begon voor mij pas op zondag. Zaterdag moest ik namelijk werken en gelukkig hadden we verder op zaterdagavond niets gepland want ik had behoorlijke hoofdpijn.

Vandaag stonden we al redelijk bijtijds op. Het was kwart voor 8 toen ik naar boven ging om de broodjes in de oven te doen. Zo tegen 10 uur reden we naar Bemmel om Lloyd uit te laten. DIt moet een beetje goed gebeuren omdat we in de middag hebben afgesproken bij het Openluchtmuseum. Hier werkt mijn vader als vrijwilliger en we hadden beloofd een keer te komen kijken. Bij toeval hoorden we dat Monique, mijn zus ook zou gaan met haar vriendin Angelique, dus dat was dubbel leuk! Tegen twee uur waren we daar en met het trammetje reden we richting de loods van Van Gend & Loos. Hier troffen we mijn vader die enthousiast de bezoekers vertelde over het bedrijf waar hij zo’n beetje zijn hele leven heeft doorgebracht.

We dronken gezellig een kopje thee en na een korte tour zijn we verder gelopen door het Openluchtmuseum. Hier waren we al menig maal geweest maar het blijft gewoon leuk om weer die oude huisjes en boerderijen te zien. Nog even langs de bakker en de kaasfabriek geweest en daar een krentenbol en een geitenkaasje gescored.

Het was een gezellige dag en gelukkig hebben we er morgen nog een!

Update 31 augustus 2008:

Vrijdag moest ik werken. Het was behoorlijk druk op het werk en het klimaat was tropisch! De dag vloog dus voorbij en het weekend stond voor de deur!

’s Avonds hebben we niet meer gedaan. Gewoon lekker een avondje thuis. Geen visite, niets.  Zaterdagmorgen moesten de weekboodschappen worden gehaald. We krijgen ’s avonds Fancis en Sabine te eten en weten tot dat moment nog niet wat we gaan eten. Totdat Paula het idee krijgt om allemaal Turkse hapjes op tafel te zetten. Het boodschappenbriefje wordt snel gemaakt en op naar de winkel.

Het is behoorlijk druk! Iedereen doet natuurlijk de weekboodschappen. We komen ook nog de ouders van Paula tegen en staan eerst nog even te kletsen. De moeder van Paula heeft een prachtige douchemuts gekocht en toont deze ongegeneerd voor de deur van het winkelcentrum!  We nemen afscheid en gaan de winkel in. Wel een verschil met Noorwegen hoor! Een krat vol boodschappen voor nog geen 50 euro. Omdat we in de eerste winkel niet alles kunnen vinden voor ons geplande etentje gaan we ook nog naar supermarkt nummer 2! Gelukkig hebben we al snel de boodschappen bij elkaar en kunnen we gelukkig richting huis.

Thuisgekomen beginnen we vast met de voorbereidingen voor het eten. Francis en Sabine komen pas rond 19:00 uur maar het is wel fijn om dan alles al een beetje klaar te hebben. Het eten valt gelukkig in de smaak en het is een gezellige avond.

Vandaag staan we pas laat op. Lloyd is het er niet echt mee eens en we besluiten als een soort van goedmakertje eerst maar eens met hem naar het bos te gaan. Hij vind het prachtig en loopt met zijn nieuwe frisbee, die hij van de ouders van Paula heeft gekregen, te paraderen door het bos.

De rest van de dag doen we het lekker rustig aan. Het is veel te warm om je druk te maken. ’s Avonds eten we lekker de “restjes” van de dag ervoor. Het weekend zit er al weer op!

Update 28 augustus 2008:

Deze week ben ik weer begonnen met weken. Maandag nog een dagje vrij en dinsdag ging het gelijk weer goed van start!

Mijn werkagenda stond goed vol en i.v.m. aangepaste openingstijden was het behoorlijk druk op het kantoor waar ik die dag werkte. Met veel moeite kon ik 1 a 2 mailtjes, van de 180 even tussendoor lezen. Ja, als je 4 weken weg bent geweest wordt je meteen weer terug naar de realiteit gehaald de eerste dag dat je moet werken.

‘s  Middags belde Paula even tussendoor dat de Noorse krant was bezorgd. We hadden hierover toch onze twijfel maar netjes met een elastiekje en briefje lag hij op de deurmat. Nu waren we benieuwd of wij er in stonden want het was de editie van afgelopen zaterdag. Ja hoor!!! We stonden er in. Best een redelijk artikel.

Woensdag moest ik, na lange tijd, ook ’s avonds weer werken. Dit viel behoorlijk tegen. Paula ging gezellig naar Francis en Sabine en ik zat aan een Club Sandwich in een iet wat rumoerig eetcafe in Nijmegen! Ik had best willen ruilen.

Vandaag gaan we de caravan wegbrengen. Dit moet voor 19:00 uur gebeuren maar aangezien ik tot 18:00 uur werken, wordt het flink haasten! Gelukkig heeft Paula de laatste spulletjes opgeruimd zodat de caravan weer het hele seizoen opgeborgen kan worden in afwachting van een nieuwe reis.

Update 24 juli 2008:

Zo; het “gewone” weblog neemt het weer over van ons vakantieweblog. (Het vakantieweblog blijft overigens wel te lezen).

We zijn nu 2 volle dagen thuis en liever zaten we ergens anders. Met name de drukte en het lawaai vallen ons weer erg tegen hier. Gisteren moesten we de noodzakelijke boodschappen doen, de koelkast is immers leeg, en gingen naar de Albert Heijn.  Deze is in een overdekt winkelcentrum in Arnhem. Omdat het regende was het natuurlijk extra druk maar al in de eerste gang was er al twee keer tegen me aan gelopen met een karretje en overal liepen mensen als mieren langs elkaar heen te krioelen. Toen we de boodschappen bij elkaar hadden waren we beide toch een beetje chagarijnig.

Helaas moesten we nog een aantal andere dingetjes halen en door de drukte van het winkelcentrum. Het humeur loopt verder terug en we zorgen dat we zo snel mogelijk klaar zijn.

’s Middags om 4 uur komen mijn ouders en gaan we naar een pannenkoekenhuis. Ook hier is het behoorlijk druk maar wel heel gezellig. Na de pannenkoek gaan we nog naar ons huis en bekijken de vakantiefoto’s. Ze zeiden echt dat ze ze wilden zien maar na zo’n kleine 1000 foto’s vonden ze het echt meer dan genoeg! En dat kunnen we ons voorstellen.

Vandaag doen we het lekker rustig aan en hoeven alleen iets aan de caravan te doen. Tegen 4 uur gaan we mosselen eten bij de ouders van Paula, althans dat is de planning. Het loopt iets anders want voordat we Lloyd uitlaten kom ik er achter dat ik mijn portemonnee kwijt ben. Hierin zitten al mijn pasjes, rijbewijs en id. kaart! Ik weet bijna zeker dat ik hem gisterenavond nog heb gezien dus hij moet in huis zijn. Ondanks dat we het hele huis doorzoeken vinden we hem niet. Dan maar eerst Lloyd uitlaten.

Bij terugkomst zet Paula onze studeerkamer nog een keer op zijn kop en vindt gelukkig mijn portemonnee.

Tegen 12 uur belt Wilma en kletsen we lekker bij over de vakantie. Na het gesprek eten we lekker wat maar hebben beide geen zin meer in het opruimen van de caravan. Morgen weer een dag!!

VOLG ONS VAKANTIEWEBLOG  HIER BOVEN!! UPDATE: 22 AUGUSTUS!

Update 20 juli 2008:

Deze week hebben we een aantal zaken “afgesloten”.  Paula is weer lekker “full-time” thuis!
Nu kunnen we ons lekker op de leukere dingen focussen. Nog een weekje werken en dan gaan we lekker op een, volgens ons, welverdiende vakantie. De trouwe lezer weet natuurlijk al waar de reis heen gaat: Noorwegen. Vanaf volgende week zullen we dus ook weer ons vakantieweblog bij gaan houden. We zullen een linkje op deze pagina plaatsen maar het vakantieweblog is ook te benaderen vanaf de startpagina d.m.v. het klikken op de Noorse vlag, links boven aan de pagina.

Deze week wilde ik ook het “gevalletje” blaasontsteking afsluiten. Helaas lukt dat nog niet. Ondanks dat de antibiotica op is kwam de ontsteking vrijdag op zaterdagnacht weer terug. Van slapen kwam er niet veel! De rest van het weekend was ik dus ook niet echt op mijn best en ik hoop dat een bezoek aan de huisarts, morgen, ervoor zorgt dat we zonder problemen op vakantie kunnen.

Vandaag zijn we ook nog even bezig geweest met het in orde maken van de caravan. Deze hadden we vrijdagmiddag opgehaald. Gelukkig hadden we al heel veel voorbereidingen getroffen en nu is het alleen nog een kwestie van de laatste spullen in te pakken. Gelukkig maar want ik moet gewoon tot donderdag werken en voor Paula is het wat prettiger dat ze de aankomende week niet alles alleen hoeft te doen.