18 februari tot 10 maart 2008

Update 10 maart 2008:

Vandaag ben ik lekker nog een dagje vrij. We staan zo rond 7:30 uur op omdat mijn ouders zo rond 09:00 uur komen. Paula gaat na het douchen eerst Lloyd uitlaten en ik zet al wat spulletjes voor mijn ouders klaar. Om exact 09:00 uur komen mijn ouders aanrijden.

Ik heb om 10:00 uur een rijles afgesproken. Zaterdag werd ik over deze les gebeld. Of ik wat meer tijd had. Tijd tot ca. 14:00 uur. Ik zei dat dat geen probleem was omdat ik dacht dat de rijles verzet moest worden. Dit was niet het geval. Er moest namelijk een ritje naar Duitsland gemaakt worden en nu was de vraag of ik het leuk zou vinden dit, samen met een andere leerling, te doen. De rit zou zo’n 4 uur duren.
Nou dit leek mij wel wat dus heb ik ingestemd.

Toen ik om 10:00 uur bij de vrachtwagen kwam stond de andere leerling al klaar. Ik “kende” hem omdat ik samen met hem in het theorieklasje had gezeten. Richard, onze instructeur, kwam ook al aanrijden. Ik zou het eerste stuk doen dus ik kon gelijk achter het stuur plaatsnemen. De bedoeling was de volgende: omdat de eigenaar van de rijschool, die in Duitsland woont, ziek was, moest er hooi naar zijn huis worden gebracht. Leuk en gemakkelijk tegelijkertijd!

Bij het Velperbroekcircuit ging ik richting Utrecht de A12 op en iets verderop de A50 richting Apeldoorn.
Alles ging redelijk goed al hadden we behoorlijk last van de wind.  Bij Oldenzaal gingen we de grens over en vervolgden we onze weg nog een stuk over een binnenweg. Vlak voor we op onze bestemming waren kregen we een telefoontje. De koffie en broodjes stonden klaar, waar we waren! Geen 20 minuten later kwamen we aan. Eerst even een rondleiding en daarna de beloofde koffie en broodjes. Toen hebben we de wagen leeg gehaald en konden we weer terug.  De andere leerling mocht de terugweg voor zijn rekening nemen. Ik nam plaats op het bed. Rare plaats omdat je totaal geen zicht op de weg had. Om toch een beetje te kunnen volgen waar we waren moest ik redelijk voorover leunen.  Ook de terugweg verliep, ondanks de nog heftigere wind, voorspoedig. Zo rond 14:30 uur kwamen we weer aan in Huissen. Beide waren we enthousiast over de rit. Dit was eens een keer een andere les. Konden we toch alvast een beetje ervaren hoe het is om op de weg te zitten.

Update 9 maart 2008:

Gisterenavond besloten we nog even met Lloyd te gaan wandelen. Toen we in het park aankwamen liep er een jongen voor ons met iets brandends in zijn hand. Hij zag ons en besloot snel door te lopen richting zijn vrienden die een stuk verderop stonden. Ik kreeg het vermoeden dat ze van plan waren een  afvalbak in de brand  te steken.

We besloten te doen alsof we doorliepen maar verderop keerden we om om te kijken wat het drietal van plan was. Zodra wij uit het zicht waren liepen de jongens weer terug richting de afvalbak en in een paar seconden stond deze in lichterlaaie! Snel renden ze weg maar ze hadden niet in de gaten dat ze recht op ons af liepen. Ze schrokken ook behoorlijk toen wij ze aanspraken en meldde dat we de politie hadden gewaarschuwd.

De jongens wisten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken. Ik heb toen toch maar de politie gebeld om te voorkomen dat er nog meer in de brand werd gestoken.

Het duurde toch wel even voordat ik de politie aan de lijn kreeg. Ik werd in het totaal 3 keer doorverbonden! Uiteindelijk sprak ik de meldkamer en kon wat gegevens doorgegeven. Opvallend was dat ze meer vroegen over mij dan over wat er gebeurd was. Wij zijn toen nog verder gaan wandelen met Lloyd. Onderweg kwamen we de jongens niet meer tegen.

Toen we thuis waren, ongeveer een half uur tot driekwartier na het voorval, ging mijn mobiele telefoon. De politie! Een surveillance wagen reed door de wijk en wilde weten waar het voorval precies was geweest. Ik gaf de gegevens en moest toen wederom al mijn gegevens doorgegen tot mijn geboorte datum en geboorte plaats toe! Nu maar hopen dat deze gegevens ertoe bijdragen dat ze die vandalen te pakken krijgen!

Update 7 maart 2008:

Zondag was mijn vader jarig. De oude baas werd al weer 71! Ja het wordt een hele kerel ;-)). Paula moest eerst nog werken en kwam om ongeveer 13: 30 uur thuis. Eerst nog even wat rusten voordat we naar de verjaardag vertrekken. Om ongeveer 14: 30 uur belt Jan me. Ze lopen hier in Huissen de hondjes uit te laten. Ze zijn namelijk net bij Sabine en Francis geweest. Helaas hebben we geen tijd en spreken we af deze week te bellen. Volgende week hebben tijd zat om bij te kletsen. Jan blijft dan namelijk een weekje logeren.

Om ca. 15:15 uur gaan we eerst even tanken en dan door naar mijn ouders. Mijn ome Wil en tante Frans komen ook. Monique kan helaas niet omdat zij een week aan zee zit en trainingen geeft.  Het is een gezellige middag. We blijven eten en mijn moeder heeft een heerlijk vissalade laten maken.  Omdat Paula behoorlijk moe is gaan we zo rond 21:30 uur naar huis.

En dan is het al weer maandag! Gewoon weer aan het werk. Op mijn werk zijn de jaarlijkse beoordelingsgesprekken. De spanning is dan ook enigszins voelbaar.

Maandagavond kwamen mijn ouders. De jaarlijkse belastingaangifte moet weer worden opgesteld. Mijn vader moest eerst weer terug naar huis omdat hij de juiste papieren vergeten was. Het is hem vergeven: hij is natuurlijk al weer een dagje ouder!

Nadat hij de gegevens had gehaald hebben we de aangifte in ca. 30 minuutjes ingeklopt. Nu mijn eigen gegevens nog even.

Dinsdagochtend is Paula naar Rhenen geweest. Ze moet hard oefenen met Lennox omdat ze volgende maand een “onderlinge wedstrijd” moet rijden. Ze weet de proef nog niet uit het hoofd en heeft dus nog wat werk te verrichten. Dinsdagavond ging wederom de Noorse les niet door. Onze lerares Wilja heeft toch een behoorlijk val gemaakt en is nog niet in staat om te komen. Ze mailde dat het, gelukkig, wat beter ging en waarschijnlijk de volgende week weer komt. We verheugen ons erop!

Woensdag moest ik ’s avonds werken. Paula belt me of ik haar wil ophalen bij Francis en Sabine. Ze moet een aantal zakken meenemen en is de heenweg gaan lopen. De terugweg lukt dus niet met de zakken. In de eerste instantie had ik niet zo’n zin om na mijn werk nog iets te moeten doen maar zoals altijd was het weer gezellig bij onze oude buurtjes!

’s Middags had ik op mijn werk al last van mijn ogen. Waarschijnlijk had heb ik ze ontstoken en ze zijn rood doorlopen. Ze zijn continue vuil en het levert me slecht zicht op. Vrijdag toch maar even naar de dokter en aangezien ik toch terug moet i.v.m. mijn blaasontsteking komt het op het “juiste” moment 😉

Vrijdagmorgen zijn we beide vrij. Tocht staat de wekker al vroeg. Ik moet namelijk even langs de dokter. Na een halfuurtje in de wachtkamer wordt ik geholpen door de plaatsvervangend arts. Mijn ogen blijken ontstoken te zijn en hiervoor krijg ik een zalfje. De assistente controleert of alle ontstekingsstoffen i.v.m. de blaasontsteking zijn verdwenen. Dit is helaas niet het geval en ook hiervoor krijg ik nog een week een kuurtje. Na het bezoek aan de arts ga ik naar huis. Paula is ook vrij en we gaan al vroeg boodschappen doen. Het is heerlijk rustig in de winkel en we zijn al weer snel opweg naar huis. Nog even langs de apotheek en dan naar huis.

Het hele weekend zijn we lekker vrij. We hebben geen afspraken en gaan dus lekker met Lloyd op pad!
Iedereen een fijn weekend!!

Update 2 maart 2008:

Pa, van harte gefeliciteerd met je 71 ste verjaardag! Nog vele gezonde jaren gewenst!

Update 1 maart 2008:

Maandagavond hebben we gezellig Rene en Miranda op visite gehad. Dit zijn onze oude “achterburen”.
We hadden ze al enige tijd niet gesproken dus we hebben gespreksstof genoeg. Voordat de visite kwam moest ik eerst nog even lessen. Ik had afgesproken van 18:00 uur tot 20:00 uur. Voor mijn gevoel ging de les niet echt goed maar volgens Richard, de instructeur, viel dit reuze mee. We hebben twee vrij moeilijke examenroutes gereden. Na het lessen was er helaas geen tijd meer om te eten.

Dinsdag ging onze Noorse les wederom niet door. Onze lerares heeft een ongeval gehad en is jammer genoeg niet in staat om te komen. We hopen dat het goed maar haar gaat en we hopen natuurlijk ook dat ze dinsdag aanstaande weer langs kan komen.

Paula is deze week verschillende keren naar Lennox geweest. Het is echt te merken dat hij veel meer bereden wordt. Lennox ziet er prima uit en je merkt dat zijn conditie behoorlijk vooruit gegaan is. Lennox hoor je dus ook niet klagen dat Paula zoveel langskomt.

Het weekend moet Paula werken en ben ik vrij. Helaas gaat het vaak zo!

Update 25 februari 2008:

Mijn weekend begon al vroeg deze week. Op mijn werk bleven donderdag de agenda’s redelijk leeg en zag het er ook niet naar uit dat het veel drukker zou worden.  Toen heb ik maar besloten om een halve dag vrij te nemen waardoor ik echt een lang weekend heb!

Ik was zo rond 13:15 uur thuis en omdat Paula ook al thuis was konden we gezellig ’s middags samen eten. Na de lunch zijn we al vast boodschappen gaan doen. Deze stonden eigenlijk gepland voor de vrijdag maar voor de vrijdag stonden ook wat andere dingen op de agenda waardoor het beter uit kwam om ze alvast op donderdag te doen.  Het was behoorlijk druk in de winkel en al snel voelde ik “enige” ergenis opkomen. Dus het bleef bij functioneel boodschappen doen. Even nog snel een flesje wijn en een bloembakje vol lente voor Jan en Roos gehaald. Daar gaan zouden we namelijk op zondag naar toe gaan.

Toen de boodschappen binnen waren zijn we lekker naar huis gegaan.

Vrijdag moest mijn auto naar de garage. Hij was al weer toe aan een onderhoudsbeurt. Omdat de apk over twee maanden gaat verlopen vroeg de garage of  ze hem niet weekend mochten houden zodat ze hem maandag konden afmelden. Dit scheelt weer een rit naar de garage! Fijn van die bedrijven die met je meedenken :-))

Paula moest gewoon werken maar in de middag was ze vrij. Het was redelijk weer dus we besloten om naar Lennox te gaan. Paula heeft daar even een klein uurtje gereden en ik ben Lloyd in de omgeving wezen uitlaten. Nu heeft Lloyd daar een niet zo’n leuke ervaring. Hij is ooit tegen het schikdraad aangelopen en zelfs nu nog is hij een beetje angstig om daar te zijn.

Op de terugweg komen we bijna in een file van zo’n 10 kilometer! Daar zit je natuurlijk niet op te wachten maar gelukkig heeft de leenauto een hele goede navigatie en zonder problemen nemen we een leuke binnendoorweg.

Zaterdag slapen we lekker uit. We hebben op de dag niets gepland en ’s avonds komen Francis en Sabine gezellig. We moeten nog wat boodschappen halen en hebben ruim de tijd om het huis aan kant te maken en Lloyd uit te laten. Dan komt er in de namiddag nog even “gezellig” een blaasontsteking bij mij “aanwaaien”! Niet leuk, vooral ook heel veel pijn. Op aandringen van Paula bel ik met de dokterspost en krijg een afspraak om 18:20 uur.  Inmiddels komen Francis en Sabine. Helaas moet het eten even op zich laten wachten en ga ik met Francis eerst op visite bij de dokter. De wachtkamer zit vol en het duurt dan ook tot 18:50 uur  totdat ik klaar ben. Op naar de avondapotheek om antibiotica te halen en dan eindelijk naar het eten.  Ondanks dit is het een gezellige avond. Wel besluit ik Jan en Roos te bellen om de afspraak voor zondag af te zeggen.

Zondag gaan we niet naar Dordrecht. Maar Jan en Roos komen deze kant op. Heel leuk! We hebben helaas niet veel in huis en gaan snel even langs de plaatselijke shell om wat broodjes te kopen. Net als we thuis aankomen komen Jan en Roos voorrijden. En wat hebben ze bij zich? Een hele zak met broodjes, beleg, fruit en zelfs jus d’orange! Ze hadden er echt op gerekend dat wij zouden komen en dachten dat wij vast niets in huis zouden hebben!! ;-)))

Het was een gezellige dag.

Vandaag ben ik lekker nog een dagje vrij. Mijn ouders zijn er en vanmiddag heb ik rijles. Net werd ik gebeld dat de auto in de namiddag klaar staat. En vanavond komen onze oude “achterbuurtjes” op visite.
We zullen weer heel wat bij te kletsen hebben!!

Update 18 februari 2008:

De week is weer begonnen. Vorige week was betrekkelijk rustig.

Vrijdagavond waren Cor en Irma op visite. Cor heeft me helemaal op de hoogte gebracht over Joomla. De manier die we gaan gebruiken om onze site te beheren en bij te houden.  Voor www.johnregter.nl zal dat gaan betekenen dat de layout en indeling er binnenkort anders uit gaan zien.

Zaterdag moest Paula werken en heb ik eerst lekker van 8:00 uur tot 10:00 uur gelest. De route die ik heb gereden was een examenroute. Er zaten behoorlijk wat moeilijke stukken in maar opzich ging het redelijk goed. Zaterdag ontving ik ook mijn CCV diploma! Ik heb nog nooit zo’n klein diploma ontvangen! Ik was eerst in de veronderstelling dat ik dit diploma pas zou ontvangen als ik ook mijn rijbewijs had gehaald.

Zaterdag heb ik ook eindelijk weer eens de auto onderhanden genomen. Dat werd ook de hoogste tijd! Hij ziet er weer fantastisch uit. Zaterdagmiddag rond het avondeten kwam Monique. Ze zou blijven logeren.

Zondagochtend hebben we het lekker rustig aan gedaan. Na de nodige koffie, een ontbijt en behoorlijk wat bijkletsen gingen Paula en ik zo rond 15:00 uur nog even een uurtje wandelen met Lloyd. ’s Avonds hadden we afgesproken om met mijn ouders en mijn zus bij Juffrouw Tok in Didam te gaan eten. Lekker genieten van de kip piri piri. Het was gezellig druk!