13 augustus tot 29 oktober 2007

Update 29 oktober 2007:

De week is weer begonnen! De eerste dag van de week begon al om 5 uur 45 en dat viel behoorlijk tegen na zo’n leuk weekend. Paula ging om 6 uur 30 de deur uit en ik ging op die zelfde tijd met Lloyd aan de wandel. Het regent, het is fris en veel te vroeg; wat een begin van de dag.

Vanavond hebben we Noorse les. Om 20 uur 30 komt Wilja, onze lerares, binnen. Het valt ons toch behoorlijk tegen. In het begin vonden we het vrij makkelijk maar langzamerhand wordt het allemaal wat ingewikkelder maar we geven de moed niet op.

Update 28 oktober 2007:

Vannacht hebben we, net zoals jullie, lekker een uurtje langer kunnen slapen. Dit kwam goed uit na een super gezellige avond met Sabine en Francis.

We zijn naar een heel leuk en goed restaurant in Rhenen geweest. We kwamen om ca. 17 uur 30 bij restaurant Tante Loes aan voor de “eerste sessie”. We werden begeleid naar onze tafel en hebben van het heerlijke eten genoten. Na het eten zijn we nog gezellig naar ons huis gegaan waar we een fles champagne hebben gedronken op ons 20 jaar bij elkaar zijn. Francis en Sabine; bedankt voor het gezellige etentje!

Vandaag begint het lekker rustig met een lekker ontbijtje en de middag gebruiken we om de Noorse les voor morgen voor te bereiden. Al na een uurtje heb ik er een beetje genoeg van. Ik kan wat moeilijk mijn aandacht erbij houden dus gaan we eerst maar eens lekker een frisse neus halen met Lloyd in de uiterwaarde van Angeren.

Update 27 oktober 2007:

Vandaag is een feestelijke dag. Paula en ik zijn vandaag exact 20 jaar bij elkaar, waarvan 10 jaar getrouwd!!! Toen ik aan het ontbijt kwam, stond er een hele lieve kaart en een lekker luchtje voor me klaar. Omdat het gisteren een “niet zo leuke dag” op mijn werk was, was het er niet van gekomen om iets voor mijn lief te kopen. Vandaag heb ik dat nog even goed gemaakt.  Niet dat onze relatie nu over het uitwisselen van cadeautjes gaat; bij elkaar zijn is elke dag weer een cadeautje. Maar het is natuurlijk wel leuk om dit soort mijlpalen met een kleinigheid te vieren.

Buiten het etentje van vanavond hebben we lekker niets afgesproken. Paula moet alleen even langs de acupunctuur. Ik ga in de tussentijd lekker met Lloyd een stuk wandelen.

Tijdens de wandeling kom ik een paard met haar veulen tegen. Ze staat achter een hek maar dat hek staat half open. Het lijkt me verstandig het hek maar af te sluiten en na een aai voor het veulen loop ik weer verder. Op de terugweg komt het paard en haar veulen weer mij richting op. Ik aai nog een beetje en wil verder lopen maar kom tot de vreemde ontdekking dat het paard gewoon met me mee loopt. Nee, niet in het weiland maar over de weg. Er zit dus helemaal geen prikkeldraad om de wei. Omdat het paard me blijft volgen besluit ik het de andere kant op te jagen en de politie te bellen. Je moet er toch niet aan denken dat de paarden de openbare weg bereiken! De politie belooft een wagen langs te sturen maar na zo’n 45 minuten besluit ik toch weer verder te gaan. De paarden zijn inmiddels verder de uiterwaarde in gelopen.

Na de wandeling ga ik nog even langs de autorijschool om een aantal lessen en examens af te spreken. Vrijdag aanstaande heb ik al de eerste les! Heerlijk, kan ik me nu al op verheugen.

Bij thuiskomst blijkt dat Paula nog onderweg is. Nadat ze thuiskomt drinken we eerst lekker een kopje koffie. Daarna gaan we richting Gendt om naar een leuk interieur winkeltje te gaan, althans dat denken we. Bij aankomst valt de winkel behoorlijk tegen! De folder zag er beter uit dan de winkel. De leuke spulletjes die in de folder stonden, stonden in de winkel uitgestald op een tafel! De rest van de winkel was een kruising tussen de Blokker en Action. Na deze tegenvaller besluiten we terug te gaan naar Huissen. Even een leuk cadeautje scoren bij de Blinq en dan naar de koffie!

Update 25 oktober 2007:

Het weekend staat weer voor de deur. Nog een dagje werken en dan lekker 2 dagen rustig aan met z’n tweetjes. Zaterdag hebben we een gezellig etentje met Francis en Sabine. We verheugen ons er echt op. De rest van het weekend doen we het lekker rustig aan.

Update 22 oktober 2007:

Ondanks dat we vandaag beide vrij zijn staat de wekker op half 8. Mijn ouders komen namelijk rond 9 uur.

Na een gezamenlijk kopje koffie gaan Paula en ik naar het park om lekker met Lloyd te wandelen. Ook moeten we nog even langs de dierenspeciaal zaak om eten voor Lloyd te kopen. Om kwart voor 11 zijn we weer thuis en is het tijd voor het tweede kopje koffie. Vanmiddag moet Paula op cursus en we hebben daarom ook niets meer voor vandaag gepland. Ik moet om 12 uur 30 naar de tandarts om een zenuwbehandeling te ondergaan. Ik heb niet echt de bibbers maar prettig is toch anders. Ik ben benieuwd!

Update 21 oktober 2007:

Donderdagmiddag heb ik lekker een middag vrij genomen. Er stond niet een afspraak in mijn agenda en op kantoor waren genoeg collega’s aanwezig.  Paula was ook vrij en zo kwam het dat we ’s middags lekker richting Rhenen konden. Paula had een rijles met Lennox afgesproken en het is altijd leuk om daar naar te kijken. Het was gelukkig ook nog redelijk weer.  s’ Avonds hebben we nog even de boodschappen gehaald en toen waren we allebij op. Zo’n weekje met een aantal nachtdiensten verloopt toch altijd raar. Echt lekker slapen doen we dan geen van beide.

Vrijdag begon al vroeg. Paula had een afspraak gemaakt dat ze om 9 uur zou gaan rijden met Saskia. Ze moest voor deze bosrit dus al vroeg uit de veren en om half 8 vertrok ze richting Rhenen. Ik kon het lekker rustig aan doen. ’s Middags rond 16:00 uur kwamen Jan en Roos met de honden. We hadden elkaar al enige tijd niet gezien en het was reuze gezellig! Na het eten hebben we nog naar hun vakantiefoto’s van Tsjechie gekeken. Zag er weer super uit: blijft een leuk land!

Zaterdag moesten we helaas beide werken. Paula ging al om kwart voor 7 de deur uit en ik mocht iets later beginnen en vertrok om 9 uur 15. Pas om 16 uur 15 waren we weer thuis. De hele zaterdag is daarmee dan ook al weer voorbij. Te meer omdat Paula vandaag, zondag, ook moet werken. Voor mij dus een goeie gelegenheid om in de boeken te duiken. Dinsdag beginnen we, bij de theorielessen voor het c rijbewijs, met het boek administratie. Het wordt dus tijd om het boek theorie af te ronden en een examen aan te gaan vragen. Helaas heb ik niet alle lessen bij kunnen wonen en ik hoop dat ik, met mijn technische achtergrond, voldoende kennis heb opgedaan om het examen te halen. Dus zoals gezegd: de boeken in!! Groetjes

Update 16 oktober 2007:

Paula is begonnen met haar nachtdienst. Is wel weer wennen. Gelukkig is het maar voor een paar nachten.

Vandaag had ik eigenlijk theorieles Techniek. Omdat ik me niet zo lekker voelde ben ik vanavond maar niet gegaan. Ook wel lekker om een avondje niets te hebben en gewoon op de bank te zitten.

Update 14 oktober 2007:

Het was een heerlijk weekend! We waren beide tegelijkertijd vrij en dat is altijd prettig. Zaterdag konden we, sinds enige tijd, eindelijk uitslapen. Je voelt hem al aankomen: om 8 uur waren we beide al klaar wakker en besloten we er maar uit te gaan. Dit is overigens toch zo’n twee uur later dan gemiddeld! Paula is eerst lekker met Lloyd gaan wandelen en ik heb voor een lekker ontbijtje gezorgd. We kwamen uiteindelijk toch pas laat op gang. We hebben zeker de hele ochtend rustig aan gedaan.

’s Middags zijn we lekker met Lloyd naar het bos gegaan. Het was prachtig weer en het bos ziet er tijdens dit jaargetijde prachtig uit! Na onze boswandeling moesten we nog een aantal boodschapjes doen en de rest van de middag hebben we het wederom rustig aan gedaan.

Zaterdagavond zijn we bij mijn collega Wilma en haar vriend Martin op visite geweest. Het was reuze gezellig en voordat we het besefte was het al behoorlijk laat. Gelukkig konden we ook vandaag weer uitslapen, deze ochtend lukte dat beter dan gisteren. Paula werd om half 10 wakker en ik kwam er zo’n drie kwartier later uit.

’s Middags hadden we afgesproken met Cor en Irma. We hadden ze al zo’n 10 weken niet gezien en het was dus gezellig om weer eens lekker bij te kletsen. Omdat ik al een paar dagen behoorlijk moe ben zijn we redelijk bijtijds naar huis gegaan. Even het weblog bijgewerkt en naar bed want morgen is het gewoon weer een werkdag!

Welterusten

Update 11 oktober 2007:

Het grootste deel van de week is weer voorbij: op naar het weekend.
Deze week was weer lekker druk. Maandag hebben we weer Noorse les gehad en dat was natuurlijk weer leerzaam. Helaas is het niet mogelijk om op korte termijn de lessen uit te breiden naar een keer per week. Voorlopig moeten we zelf gewoon discipline zien op te brengen om de tussen liggende tijd nuttig te gebruiken.
Dinsdag was het weer tijd voor techniek. Techniek cursus voor het CCV-B wel te verstaan. Paula was gezellig bij Francis en Sabine. Paula zou met Sabine naar de film gaan maar helaas voelde Sabine zich niet zo goed en ging het feest niet door.
Gisteren kwamen de ouders van Paula weer thuis. Ze zijn 5 weken in Turkije geweest. Omdat wij nog op vakantie waren, toen zij vertrokken, hebben we elkaar al zeker 10 weken niet gezien.  Het was dus leuk om ze weer te zien en de vakantie verhalen uit te wisselen.

We kregen gisteren ook een mailtje van Emy uit Noorwegen. Deze kwam op een goed moment! Leuk om de foto’s van de omgeving in herfstsfeer te zien en weer een beetje het Noorwegen sfeertje te proeven!

Update 7 oktober 2007:

Deze week was, in tegenstelling tot de vorige, lekker druk. Veel werken, cursussen, zowel zakelijk als privé en gezellige bezoekjes.
Woensdag was vooral erg druk. Via mijn werk had ik een cursus die al om 8 uur 30 begon en doorliep tot ’s avonds 20 uur. De cursus bestond vooral uit het bekijken van DVD’s en rond de middag waren de meeste collega’s behoorlijk gaar. Na de cursus ben ik nog naar Francis en Sabine gereden. Paula had daar gegeten en ik had ze al niet meer gezien sinds een of twee weken voor de vakantie. Francis en Sabine hadden deze week de sleutels gekregen van hun nieuwe huis: tijd voor champagne!! Erg gezellig.
Nu is het al weer zondag! Terwijl Paula het hele weekend moet werken heb ik een lang weekend. Reuze gezellig dus.  De vrijdag zijn we gezellig naar Monique in Utrecht geweest. Het was reuze gezellig en we hadden veel om over te kletsen. We hadden elkaar ook al weken niet gezien. Tevens konden er ook wat huishoudelijk klusjes gedaan worden. Je kunt nu in ieder geval weer lekker “zitten”. Veel plezier er mee! Zaterdag waren we al vroeg op. Paula moest om half zeven al de deur uit en ik had beloofd Francis en Sabine te helpen bij het slopen van de plafonds in hun nieuwe huis.
Heerlijk om even bezig te zijn met simpel sloopwerk ondanks dat ik het nu in mijn spieren voel!

Zaterdagavond zijn we gezellig wezen eten bij een collega van Paula. Lekker zitten kletsen over vooral de vakantie en zo.
Vandaag geen visites of zo: eindelijk tijd om de Noorse lessen een beetje op te halen. Morgenavond hebben we weer les en de laatste dagen schiet het er een beetje bij in om bij te blijven. Hopelijk krijgen we morgen ook te horen dat we niet een keer per twee weken les zullen hebben maar een keer per week. Voor mij zou dat beter werken.

Update 2 oktober 2007:

De dag begon al weer om 5 uur 45! Paula moest weer eens vroeg beginnen en dat betekende voor mij dat ik om 6 uur 30 met Lloyd buiten liep te wandelen.
Ook vandaag was de weg naar Nijmegen weer een langdurige! Om 7 uur 35 vertrok ik en om 8 uur 50 kwam ik op mijn werk aan! Niet minder dan een uur en 5 minuten om toch wel 19 kilometer verder te komen! Wat een crime.  Vanavond had ik weer theorie verkeer en gelukkig kon ik iets vroeger weg zodat ik toch op tijd de cursus kon bijwonen. Gelukkig kwamen Paula en ik elkaar nog tegen op de A15. Zij richting Rotterdam om naar Lennox te gaan en ik richting Bemmel om naar huis te gaan. Terwijl we elkaar aan de telefoon hadden konden we gezellig even zwaaien: live beeldtelefoon!!
Na de cursus ben ik nog even snel wat te eten gaan halen en om 20 uur 15 zaten we dan eindelijk gezellig aan een stuk pizza. Wat een heerlijke dag!

Update 1 oktober 2007:

We hebben een rustige week achter de rug. Paula had regelmatig de tijd om lekker te gaan paardrijden. Lennox hoor je hier niet over klagen! Zaterdag hadden we een dagje samen. Eerst moesten de nodige boodschappen worden gehaald, het blijft een terugkomend iets waar ik maar geen plezier in ga krijgen.  Daarna zijn we naar Arnhem gegaan om een verjaardagscadeautje te scoren voor een vriendin.
Al snel kwamen we er achter dat wij niet de enige waren die de stad in moesten. Het was behoorlijk druk! In de stad was bijna geen parkeerplaats meer te vinden. Na zo’n beetje de hele stad te hebben rondgereden vonden we eindelijk een parkeerplaats. Het leek wel of alles gratis was in de stad, zo druk was het. We hebben de nodige winkels bezocht, wat broodjes gescored en toen toch maar weer snel naar huis.
Zondag zijn we naar Dordrecht geweest. Het was reuze gezellig bij Miranda. Jammer genoeg was het weekend weer zo voorbij en de start van de nieuwe week viel ons beide behoorlijk zwaar!

Update 24 september 2007:

Zaterdag hebben we beide gewerkt. We waren vergeten om, voor onze vakantie, iets te regelen voor Lloyd. Hij is dus “gezellig” mee naar Nijmegen geweest. In de middag ben ik hem, in mijn pauze, uit gaan laten. Hij vond het waarschijnlijk niet eens erg. Hij lag heerlijk te slapen toen ik bij de auto kwam. Om 16:00 uur waren we beide klaar met werken. Lloyd nog even uit gelaten en toen naar huis. Ook zondag moest Paula werken, niet gezellig maar helaas niet anders! Lloyd vindt dat nooit heel erg want zo krijgt hij wat meer aandacht. We zijn dan ook gezellig een aantal keren een behoorlijke wandeling gaan maken.
Zondagmiddag ben ik ook maar eens begonnen met mijn theorieboek techniek. Voor een niet technisch persoon, zoals ik, valt dat niet mee! Het boek heb ik eerst maar eens helemaal doorgelezen om er een beetje gevoel mee te krijgen. Ik vraag me af hoever er op de stof wordt ingegaan bij een examen.
Vandaag waren we gezellig samen vrij. We waren al vroeg op omdat ik om 8 uur een afspraak bij de garage had. Vrijdag was ik daar al geweest maar toen hadden ze de bouten voor de remklauw niet op voorraad. Ze vonden het heel vervelend dat we pech met de auto hadden. Ze konden ook geen verklaring geven, buiten dat het nooit had mogen gebeuren. Ik heb vrijdag meteen een antenne besteld voor de auto; deze was in de wasstraat afgebroken. Deze zou vandaag ook aanwezig zijn.
Meteen toen in bij de garage aankwam werd de auto onderhanden genomen. Binnen een half uur kwamen ze me melden dat de auto gereed was. Ik wilde de antenne afrekenen maar dat hoefde niet. Deze kreeg ik i.v.m. al het ongemak. Ik vond dit een nette “oplossing”.
Paula had vandaag ook nog paardrijles, de eerste les op de nieuwe stal waar Lennox nu staat. Lennox ziet er goed uit. Het verblijf op deze stal doet hem ogenschijnlijk goed. Hij is behoorlijk wat gewicht kwijt maar dit is niet zo gek nu hij zeker vier keer per week wordt bereden. Toen we thuis kwamen waren mijn ouders nog aanwezig. Gezellig hebben we samen nog even een kop koffie gedronken.
Vanmiddag zijn we nog even naar de kermis geweest. Het stelde allemaal niet zo heel veel voor maar het is altijd leuk om even over de kermis te lopen met als doel oliebollen te scoren. Dat hebben we dan ook gedaan! Ze waren heerlijk!!

Update 20 september 2007:

Geen idee wanneer we op vakantie zijn geweest! Het lijkt al weer een behoorlijke tijd geleden terwijl we pas vorige week uit Noorwegen zijn vertrokken. Gelukkig zijn we morgen een dagje vrij. Morgen kan ik ook eindelijk met de auto naar de garage. Ben benieuwd wat ze te melden hebben over de losse remklauw!

Update 17 september 2007:

Vandaag is het “gewone” leven weer begonnen! Beide zijn we vandaag weer aan het werk gegaan. Voor mij was het gelijk een lange dag in verband met een kick-off presentatie.
Maar de “kop” is er weer af. Leuk om de collega’s weer te spreken en nog even de vakantieverhalen uit te wisselen.

Update 15 augustus 2007:

EINDELIJK!!!! De vakantie is begonnen! Morgen gaan we dan eindelijk op vakantie. De laatste loodjes; nog de laatste spulletjes inpakken. Zijn we dit of dat… niet vergeten? We zullen het de aankomende weken ervaren. Morgenvroeg gaan we gewoon rustig van start en op weg met als eerste doel Denemarken. Vrijdag denken we aan te komen in de omgeving van Rena. Lees vanaf nu verder op ons vakantieweblog. Ha det bra!!

Update 13 augustus 2007:

Lekker een dagje vrij! Wel stond de wekker al op  6 uur 15. Vanochtend heb ik namelijk mijn eerste vrachtwagenrijles gehad. (klik hier voor de foto’s)
Ik vond het heel leuk. Viel me toch wel een beetje tegen. Ik ben niet meer gewend er over te moeten nadenken in welke versnelling ik moet rijden! Daarbij komt natuurlijk dat het formaat van de vrachtwagen behoorlijk afwijkt van een personenauto. De rijles heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik toch iets anders tegen vrachtwagenchauffeurs aankijk!!
Samen met mijn moeder ben ik vanochtend ook nog bij een nieuwe woning voor mijn ouders wezen kijken. Ze hebben zich voor deze woning ingeschreven en hopen binnen zo’n twee jaar te kunnen gaan verhuizen. Het zag er goed uit. Alles netjes verzorgd en goed onderhouden. Daarbij komt dat de bewoners daar goed aansluiten bij de leeftijd van mijn ouders. Nu maar hopen dat ze spoedig bericht krijgen dat ze voor zo’n woning in aanmerking komen.