11 juni tot 13 juli 2008

Update 13 juli 2008:

Vorige week zondag zijn we behoorlijk tekeer gegaan in onze tuin. Het achterstallige snoeiwerk hebben we nu maar eens goed aangepakt. Na de haag waren nog twee uit de kluiten gegroeide struiken aan de beurt. Deze laatste twee hebben de opruimwoede niet overleefd met als gevolg een wat kale tuin. Nu moeten we alleen nog even zien hoe we al dat tuinafval wegkrijgen.

Na gedane arbeid is het goed rusten, zou je zeggen. Niets is minder waar: ik kreeg namelijk een spontane blaasontsteking. Nummer 2 van dit jaar. En dat al binnen 3 maanden! Snel maar even langs de huisartsenpost. Met de ervaring van het vorige bezoek nog in mijn hoofd gingen we richting Arnhem. De verwachting was dat we, net als de vorige keer zeker wel een uurtje moesten wachten. Dit was gelukkig niet zo. Bij binnenkomst zagen we al dat wij de enige waren. Nog voor half zeven, dat was de afgesproken tijd, was ik aan de beurt. Het bezoek duurde niet langer dan 3 minuten. En nog voor half zeven was ik ook al weer de deur uit. Snel richting apotheek voor de antibiotica. Ook hier liepen we naar binnen en binnen 2 minuten weer naar buiten! Al met al waren we ruim voor zeven uur weer thuis en konden we zelfs nog op een normaal tijdstip eten.

Afgelopen vrijdag waren we gezellig beide thuis. De wekker stond wel al vroeg omdat ik namelijk de auto nog weg moest brengen. Het was namelijk weer tijd voor een onderhoudsbeurt. Om 8 uur stond ik al bij de garage en kreeg een gloed nieuwe qashqai als leenauto. Na een stukje rijden wist ik zeker dat mijn auto me toch beter bevalt!!

Toen ik thuis kwam zijn Paula en ik samen boodschappen gaan halen. De boodschappenlijst was lang; het lijkt wel of we oneindig veel vakantieboodschappen moeten halen! Enigszins geschokken van het bedrag gingen we toch maar even naar de Action in Arnhem. We moesten namelijk nog steeds gasflesjes voor ons nieuwe gasstel hebben. Paula ging naar binnen en ik stond buiten bij de auto omdat ik deze zo’n beetje dubbel moest parkeren. Ik kon Paula bij de kassa zien en ze gebaarde me dat er geen gasflesjes waren. Op dat moment zie ik een medewerkster buiten voorbij komen met een kar aan net geleverde goederen. In mijn ooghoek zag ik dat onder in de kar iets zag dat leek op de kleur van campingaz. En dat klopte. De medewerkster was zo vriendelijk om 4 flesjes voor ons uit de kar te halen en zo was onze trip naar Arnhem niet voor niets!

Zaterdag zijn we bezig geweest met het wegbrengen van het tuinafval. Onverwachts kwamen ’s middags de ouders van Paula nog op bezoek. Verder hebben we het rustig aan gedaan tot dat mijn ouders           ’s avonds langskwamen. We hebben hun verhuisplannen doorgesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat er actie moet worden ondernomen.

Vandaag doen we het lekker rustig aan. Naast het schoonmaken van de auto, die nogal vuil is geworden van al dat snoeihout, en het onkruid ruimen in de tuin doen we lekker niets!!

Francis en Sabine; gefeliciteerd met jullie trouwdag!!

Update 6 juli 2008:

Het is al weer juli! Nog een aantal weekjes en de vakantie gaat beginnen. ’s Morgens is het al wat rustiger op de weg en iedereen komt al aardig in vakantiestemming. Ik geloof dat op het ogenblik zowel het noordelijke als zuidelijke deel van Nederland vakantie heeft.

Het weekend begon voor ons op de vrijdagavond. Paula ging, na een behoorlijke tijd, langs bij Lennox, het paard dat ze tijden heeft geleased. Ze had er geen rekening mee gehouden maar Saskia, de eigenaresse nodigde haar meteen uit om een rit te gaan maken. Het korte bezoekje werd zo toch nog een hele avond met als gevolg gevoelig/pijnlik zitvlees!

Zaterdag waren we, zoals altijd, vroeg wakker. Ik stond op met een onbestemd gevoel in mijn buik maar na het ontbijt besloten we toch even naar Arnhem te gaan. We wilden nog even langs de Action voor een aantal boodschapjes. We hebben, op advies van Jan, even een koopstelletje voor de vakantie gekocht. Helaas waren de bijbehorende gasflesjes op. Ze komen volgende week weer binnen en kosten zo’n € 1,09. Wij langs de Blokker; even kijken of de gasflesjes daar nog voorradig zijn. Hier kosten ze € 1,69 terwijl ze hier normaal € 1,99 kosten. Helaas ook hier geen voorraad meer aanwezig. Wel een goede tip gekregen: ga even langs de Welkoop: daar hebben ze ze vast! Zo gezegd zo gedaan. Eerst nog even onze grote gasfles opgehaald; deze moest namelijk nog voor de vakantie gevuld worden. En ja hoor de flesjes zijn voorradig. Prijs € 2,95!!! Bijna 3 keer zoveel als bij de Action: dat doen we dus niet! Belachelijk gewoon.

Na de lunch zijn we richting Utrecht gereden. We hadden bij mijn zus afgesproken. We waren er zo rond 15:00 uur. Zoals altijd is het gezellig maar door mijn “problemen” met mijn buik besluiten we om niet al te laat naar huis te gaan. Achteraf gelukkig maar want op de terugweg bleek dat de A12 om 22:00 uur zou worden afgesloten en wij waren nog net optijd om door te kunnen rijden.

Vandaag waren we helemaal vroeg wakker! Om 6 uur 15 ben ik het bed uitgegaan en heb ik even een kopje thee gezet. Nog steeds heb ik dat onbestemde gevoel in mijn buik! We zouden visite krijgen maar dat gaat vandaag niet door. We besluiten het gewoon een dagje rustig aan te doen. Paula gaat met Lloyd  wandelen en na de thee gaan we lekker wat in de tuin doen.

Iedereen nog een hele fijne zondag gewenst!!

Update 30 juni 2008:

Vandaag was ik lekker nog een dagje vrij. Ik hoefde dus niet vroeg op te staan maar omdat mijn ouders zouden komen had ik voor de zekerheid toch maar de wekker op 8 uur gezet. Ruim voordat de wekker afging was ik al weer wakker. Lloyd, onze hond keek me een keer aan met zo’n blik van: we gaan er toch niet al uit he! Gisteren heeft hij namelijk heel veel gelopen en gezwomen met z’n vrienden Tinka, Sep en Bardo. Hij heeft hierbij zijn poot behoorlijk bezeerd en kan op het ogenblik moeilijk lopen.

Voor mijn ouders er waren had ik Lloyd al even uitgelaten en een paar boodschappen gedaan.
Om 9 uur waren ze er en hebben we eerst een bakkie koffie gedronken.

Vandaag heb ik maar een beetje aandacht aan de auto gegeven. Deze moest nodig gewassen worden. Gelijk heb ik toen een aantal beschadigde puntjes bijgewerkt en de ruiten behandeld met een of ander speciaal goedje. Met dit goedje heb je je ruitenwissers bijna niet meer nodig omdat het water zo van je ruit afloopt.

Paula voelt zich vandaag niet zo goed. Ze heeft last van haar maag en blijft op bed. Even maar een dagje “uitzieken”.

De voorbereidingen voor de vakantie gaan ook goed. Bijna alle boodschappen zijn binnen, de caravan is voor 75% klaar en de lijstjes met “things to do” zijn geschreven. Nu moet alleen nog de vakantie beginnen.

Voor iedereen die binnenkort op vakantie gaat: HEEL VEEL PLEZIER EN KOM WEER             
VEILIG THUIS!!!!!

Update 29  juni 2008:

Zaterdag moest ik een dagje werken dus tegen half 8 ging de wekker. Het kostte me behoorlijk veel moeite om mijn bed uit te komen maar met wat hulp lukte het uiteindelijk. Tegen achten zat ik rustig met Paula aan het ontbijt. Om half negen kon ik het echt niet langer rekken en moest me gaan douchen en aankleden om toch nog op tijd op mijn werk te zijn.

Ik had niet veel afspraken want er waren er een aantal geannuleerd. Het was bloedheet op kantoor en dankzij mijn collega’s had ik later toch nog een aantal klanten aan tafel. Het is altijd relaxter op zo’n zaterdag: iedereen, zowel de collega’s als de klanten zijn toch al in weekend stemming. Tegen vier uur ben ik richting huis gegaan waar Paula al gezellig met een kop koffie zat te wachten. Zij had vandaag lekker wat dingetjes in huis gedaan en was ook nog op visite geweest bij haar ouders.

Zaterdagavond hadden we geen afspraken dus we konden  lekker rustig op de bank! Heerlijk.

Voor vanmorgen hadden we de wekker maar eens niet gezet. Toch waren we al om half 8 wakker. Niet veel later besloten we lekker een ontbijtje te gaan maken. Lekker wat pistolettes en croissants! Na het ontbijt zijn we met Lloyd gaan wandelen in Bemmel. Daar kwamen we nog de nieuwe “werkauto” van Danny tegen. Deze gelijk maar even op de foto gezet: www.johnregter.nl/foto_s.html

Na het wandelen zijn we terug naar huis gegaan. Paula wilde graag nog even gaan liggen want vanmiddag hadden we het “open huis” van Francis en Sabine.

Tegen kwart over twee kwamen we bij Francis en Sabine aan. De straat stond al aardig met auto’s gevuld dus het was al gezellig druk. Binnen kregen we nog een keer de “tour”. Het resultaat is prachtig geworden! We kunnen ons zo voorstellen dat ze er super prettig zullen wonen en dat gunnen we ze dan ook!  Tegen kwart over drie kwamen ook Jan en Roos bij Francis en Sabine. Het was gezellig en tegen kwart over vier half vijf besloten we te gaan. Jan en Roos kwamen uit Friesland en moesten de honden nog even uitlaten. We besloten Lloyd op te gaan halen en samen met de hondjes te gaan wandelen. Na het wandelen zijn we nog even bij ons wat gaan drinken en besloten we ook wat eten te gaan halen. Omdat Paula weer optijd weg moest kon het allemaal niet zo lang duren maar het was daarom niet minder gezellig!!

Update 27 juni 2008:

Deze week bestond vooral uit inspirerende gesprekken. Op mijn werk heb ik een aantal leuke gesprekken met klanten gehad. Tevens trof ik een oud collega en het was leuk om even met haar “bij te kletsen”.

Vandaag waren we allebij lekker vrij. We hadden ons voorgenomen om eerst even naar de stad in Arnhem te gaan.  Daar hebben ze een Action en Paula had nog wat spulletjes nodig voor haar nieuwe Scrabbook hobby.  

Toen we uit de stad terugkwamen hebben we eerst even lekker iets gegeten.
Na het eten zijn we begonnen met de caravan. Eerst nog wat spulletjes erin en daarna met de caravan naar de wasstraat. Daar hebben ze ook wasboxen maar helaas paste de caravan daar niet in. Dan maar weer terug met de caravan naar huis en daar een plekje vinden om hem te wassen. Dat viel nog niet mee! Na een half uur waren we beide tevreden met het resultaat.

Na het wassen van de caravan zijn we hem ook maar gelijk weg gaan brengen. Over een aantal weken halen we hem weer op en kunnen we eindelijk op vakantie! We verheugen ons er echt op.

Update 22 juni 2008:

Het was een vermoeiende week! Op mijn werk blijft het onrustig door de ophande zijnde veranderingen. Een en ander is nog niet duidelijk en dat geeft altijd wat onrust. Hopelijk wordt alles binnenkort duidelijk.

Dinsdagavond kwam Jan om voor de rest van de week bij ons te logeren. Hij gaat nog even aan de slag met het huis van Francis en Sabine. Vanavond komt hij, nadat hij voor het weekend lekker naar Friesland is geweest, om ook de rest van volgende week hier te logeren.

Het is heel gezellig dat Jan er is maar van vroeg naar bed gaan komt niet zoveel terecht. Gezellig met een glaasje wijn herinneringen ophalen zorgt ervoor dat het regelmatig na middennacht wordt voordat we het bed opzoeken. Voor mij staat dan de wekker weer op 6 uur en dit kost de nodige energie!! Maar bovenal is het gezellig.

Maandag was natuurlijk een super spannende dag met een fantastisch resultaat, al zeg ik het zelf ;-)) !
Morgen kan ik dan eindelijk het roze papiertje ophalen.

Afgelopen vrijdag hebben we ook nog even, na de boodschappen, onze caravan opgehaald. We willen namelijk ruim van te voren weten of alles wel goed functioneert. Verder wisten we niet of we de caravan vorig jaar wel goed hadden schoongemaakt.  

Gelukkig ziet de caravan er van binnen goed uit. Hij is schoon en na nogmaals met een hygienisch doekje de kastjes te hebben gereinigd is hij helemaal klaar voor de vakantie!  

Zaterdag zijn we vooral bezig geweest met de caravan. We hadden al heel wat boodschappen voor de vakantie besteld en deze konden we meteen opbergen in de caravan. Dit scheelt over een aantal weken behoorlijk wat tijd en aangezien we alles, behalve veel tijd, hebben kunnen we het maar beter nu gedaan hebben.

Zaterdagavond hadden we gereserveerd voor wat een fanatastisch voetbalavondje moest worden. Dit viel helaas behoorlijk tegen want het Nederlandse elftal werd met een nederlaag van 3-1 door Rusland naar huis gestuurd.

Vandaag waren we al om 7 uur 30 het bed uit. We hadden ons voorgenomen om naar Obelink in Winterswijk te gaan. Dit is een enorme caravan/vrijetijdswinkel. We wilden nog een aantal zaken voor de vakantie en caravan kopen en waarom niet nu, nu we wat tijd hebben. Bij de kassa schokken we ons weer rot maar dat gebeurd wel vaker in dit soort winkels.  

Toen we zo rond 13:00 uur thuis kwamen zag de lucht zwart. Een flink onweer hing in de lucht. Eerst maar snel Lloyd uitlaten. We waren precies optijd weer terug want het kwam met bakken uit de lucht. Na de lunch hebben we mijn klerenkast maar eens flink onderhanden genomen. Hier kwam voor een paar stuivers aan niet gebruikte kleding uit. Gelukkig zijn ze er bij  Amnesty erg blij mee. Nu is het tijd om even lekker op de bank te zitten. Het is behoorlijk benauwd en warm  en we hebben voor dit weekend weer genoeg gedaan!  We maken ons weer op voor een week werken en zo komen we langzamerhand toch steeds dichter bij onze vakantie.

Monique en Danielle gefeliciteerd met je verjaardag!

Update 16 juni 2008:

Vanochtend was het dan zover: ik mocht voor de eerste keer op voor het E achter C!

GESLAAGD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Al het hele weekend was ik behoorlijk gespannen.
Ik moest om 9 uur 15 bij het CBR zijn maar ik was er natuurlijk al 20 minuten eerder. Mijn al aanwezige instructeur melde meteen dat ik vandaag (net als bij mijn c rijbewijs) met twee examinatoren op pad zou gaan. Voor de grap zei hij ook nog even dat het wel een moeilijke route zou worden omdat ik op een gemakkelijk tijdstip moet rijden.

Om 9 uur 40 wordt ik eindelijk naar binnen geroepen voor het rondje “autopapieren”. Dit was allemaal geen probleem. Ga maar naar de wagen en bereidt je maar voor.

Bij de wagen aangekomen was het behoorlijk druk. Van deze plaats vertrekken namelijk ook veel touringcar bussen dus aan het publiek lag het niet.

Het aankoppelen ging prima en ook het rondje om de wagen was zo gedaan. “Rijdt maar richting Westervoort” zei de examinator. Och nee, dacht ik; dat is een behoorlijke route! Dus al behoorlijk zenuwachtig wat ging komen gingen we opweg. Eigenlijk verliep alles redelijk tot ik dacht dat er een ingreep volgde maar dit was niet het geval. “Moet de zenuwen in mijn voet beter onder bedwang krijgen” zei de examinator. Nou had hij ook we aanleiding om zenuwachtig te worden hoor .

Op naar het industrie gebied bij Duiven. Hier moest ik, na veel zoeken, aandocken bij een transport bedrijf. Daar ging het bijna mis. Mijn poging om de wagen bijna haaks aan te docken leverde me veel problemen op. Ik moest een aantal keren corrigeren maar toen stond hij er toch goed voor. Later bleek dat, omdat ik zelf had aangegeven waar het fout ging en wat ik eigenlijk had moeten doen, ze vonden dat ik net geslaagd was!

Maar hoe je het ook wendt of keert: ik ben geslaagd en ik ben er super blij mee!!!!

Het weekend was redelijk druk. Naast de spanning voor het examen hebben we best veel dingen gedaan. Paula wilde graag een aantal zaken veranderen in onze “tuinkamer” en we zijn dus opzoek gegaan naar een aantal leuke meubeltjes. Dit is aardig gelukt.

Zaterdagmorgen moest ik al om 8 uur rijden. De les duurde iets langer dan anders omdat de dag ervoor de les iets later was begonnen. Na de les zijn we samen op pad gegaan om de eerder uitgezochte spulletje ook daadwerkelijk te kopen. Ze staan heel leuk en de kamer ziet er gelijk anders uit.

Om half drie kwamen Cor en Irma. We hadden ze al een hele tijd niet gezien en daarom gespreksstof genoeg. s’ Avonds hadden we gelukkig niets afgesproken. Gezellig met z’n tweetjes op de bank.

Zondag, vaderdag waren we al rond half 5 wakker. Een beetje kort zo’n nacht en vooral als je ook nog op visite wilt. Om 11 uur waren we bij de ouders van Paula. Het was gezellig en rond 13:00 uur gingen we richting huis. Even een hapje eten, Lloyd uitlaten  en voorbereiden op de volgende visite.

Ik moest mijn zus van het station ophalen. De NS bakte er weer eens niets van en daarom was ze, i.p.v. half 4, half 5 op het station. Het was gezellig en na het eten zijn we allemaal weer richting huis gegaan.

Update 13 juni 2008:

Vandaag zijn we 11 jaar getrouwd!!

Ja, 11 jaar geleden was dit een spannende dag! Een dag die voor ons beide in het geheugen staat als een prachtige, emotionele, feestelijke dag.

Vandaag begon ik, niet zo heel romantisch, om 8 uur met een rijles. Richard was iets te laat maar die tijd gaan we morgen weer goed maken. De les verliep eigenlijk heel behoorlijk. Gelukkig want langzamerhand moet toch alles een beetje gaan lukken.

Vanmiddag gaan we gezellig op zoek naar een aantal nieuwe spulletjes in huis.  Vanavond wilden we eigenlijk uit eten gaan maar het Nederlandse elftal speelt dus we slaan dat maar over. We zijn namelijk al een keer eerder op onze trouwdag uit eten geweest maar we kunnen je verzekeren dat dat niet zo gezelllig is! De bediening was zo snel dat we bijna het toetje tegelijk met het voorafje kregen! Verder was er geen andere gast aanwezig dus niet zo’n gezellige situatie.

Update 11 juni 2008:

Paula is jarig!!! Van harte gefeliciteerd lief!!!!