28 juni 2013

 

Alsof we de wekker zetten! Ook vanmorgen werden we rond 8:30 uur wakker. Het is stil op het dak van de caravan dus dat duidt op droog weer! Iets wat we vannacht niet verwacht hadden want toen regende het behoorlijk. 
 
Op ons vakantie ritme, een ritme waar we aan zouden kunnen wennen, sterker; helemaal niet aan hoeven te wennen, beginnen we de dag. Paula laat Lars uit en ik ruim ons bed aan kant, zet een kopje thee en maak het eten voor Lars klaar. Al snel na de thee zitten we aan de crackers met kaas voor het ontbijt. De halve camping is natuurlijk weer bezig met het inpakken van hun spullen en wij slaan dat rustig gade.
 
Direkt achter onze caravan staat een Nederlandse motorrijder. Hij is ook zijn spullen aan het opbreken. Paula raakt met hem aan de praat en hij vertelt dat hij drie maanden geleden zijn vriendin verloren is en dat ze beide deze reis, die hij nu alleen maakt, zouden doen. Hij heeft zes weken en gaat via Noorwegen, Zweden en Finland naar Rusland. Daar wil hij een kopje koffie drinken en weer terug naar huis.
 
Vandaag gaan wij richting Vik. Een mooie weg over een hoge berg met daarna een leuk dorpje. Onderweg stappen we natuurlijk even uit om een fotootje te maken. In Vik tanken we even en maken gelijk een tussenstop voor de vier- en tweevoeters. 
 
Op de terugweg besluiten we nog even langs Flåm te rijden. Hierdoor konden we nog even genieten van een paar waaghalzen die in de buurt van Gudvangen aan het basejumpen waren. 
 
Terug in Voss moeten we nog wat boodschapjes voor het avondeten halen. Dit is zo gedaan. Terug op de camping laat Paula Lars even uit en voor mij is de mooie taak van toiletreiniger weggelegd. 
 
We gaan vroeg de caravan in omdat het redelijk fris is en er ook regelmatig een buitje valt. Morgen is het al weer zaterdag. Onze laatste dag in Voss. Zondag rijden we richting Vang, Fagernes. Een stukje dichter bij huis……