27 juni 2013

 

 

 Wat gaan de dagen toch snel, het is al weer donderdag en de tweede week zit er al weer bijna op! 

 
We treffen het vandaag met het weer! Het zonnetje schijnt en er zijn maar wijzig wolken aan de hemel. Gelukkig maar want vandaag gaan we naar Flåm. Dit kleine plaatsje is altijd gezellig druk doordat er veel cruiseschepen aanleggen en er een trein richting Myrdal is. Dit is een van de mooiste treinreisjes die je hier kunt maken. 
 
Voor ons is Flåm gewoon een leuk uitstapje waar we altijd een beetje de winkeltjes bekijken en dan weer de mooie weg naar Voss terug nemen. 
 
Voor we gaan wil ik nog even langs de garage om een koplamp te vervangen. Met geen mogelijkheid krijg ik het lampje eruit en voordat ik iets afbreek……. De Nissan garage is vlak bij maar iedereen is met lunch dus we besluiten later terug te gaan. 
 
De weg naar Flåm is redelijk druk en er wordt onderweg ook nog gecontroleerd.  Ook in het plaatsje is het gezellig druk. Er liggen twee cruises waaronder de Rotterdam van de Holland Amerika lijn. 
 
Lars heeft veel bekijks en beantwoord de aandacht met een luid geblaf. Hmmm zo ga je toch niet met aandacht om?!Na een uurtje of zo rijden we weer terug en scoren nog even een pølser in Gudvangen. Nu moeten we nog haasten om optijd bij de Nissan garage te zijn.
 
Ik wordt snel en netjes geholpen. Voor de zekerheid beide lampjes maar laten vervangen, afrekenen en weer weg, op naar de camping. Op de camping zitten we nog even lekker in het zonnetje. Lars ligt lekker de slapen en geniet van zijn idolen status.
 
Straks eten we pannenkoeken met kaas en elandenworst.