25 juni 2013

25 juni 2013 Met regen wakker worden is natuurlijk nooit leuk maar het getik op de caravan zorgde er vanmorgen voor dat we rond 8 uur het bed uit kwamen. Buiten lijkt het allemaal wel mee te vallen, de regen lijkt, als je hem zo op de caravan hoort, erger dan in werkelijkheid.

Gisteren hebben we nog besproken wat we vandaag wilden doen. We kunnen nog een dagje blijven en een aantal gletsjers bekijken of we rijden door richting Voss. Voss blijft een beetje een van onze favoriete plekken in Noorwegen. Maar gisteren kwamen we er nog niet uit. Vanmorgen was de keus gemakkelijk gemaakt want Paula zag op haar app dat het weer in Voss een stuk beter zou zijn dan in de omgeving van Sandane.

Snel onder de douche, kopje koffie en een plakje ontbijtkoek en we rijden over de E39 richting Bergen waar we bij Skei de 5 richting Kaupanger nemen. Onderweg komen we nog vlak langs een gletsjer rijden dus die hebben we dan ook maar weer mooi in the pocket! In Kaupanger kunnen we meteen de veerboot naar Laerdal op en alsof het allemaal nog niet genoeg is: het weer lijkt daadwerkelijk beter te worden naarmate de reis vordert. In Gudvangen stoppen we traditiegetrouw bij de Shell. Niet alleen om te tanken nee, we moeten hier natuurlijk het Noorse traditionele gerecht, een polser menu, nuttigen. We nemen een polser (worst/hotdog) omwikkeld met spek en een cola. Ik doe er lekkere Idun mosterd en Idun chilli ketchup op. Snel de volgetankte auto aan de kant en genieten! Na de polser rijden we weer verder richting Voss. Het is nu niet ver meer en het lijkt een beetje op thuiskomen.

Ook nu willen we weer op Tvindecamping gaan staan. Eerdere lezers weten inmiddels dat we deze camping bijna jaarlijks aandoen. Hij is schoon en heeft goede voorzieningen tegen een goede prijs en op de koop toe krijg je een reuze echte waterval als uitzicht op de koop toe! De onaflatende ruis van het vallende water neem je er hier graag bij! Ook is het leuk om te zien dat de eigenaar, Arne Tvinde, er alles aan doet om in zijn bedrijf te investeren! Alles ziet er keurig uit. Het terrein wordt goed bijgehouden en ieder jaar is er weer iets nieuws. Dit jaar heeft hij een hele nieuwe kiosk/receptie! En wat voor een! Zo’n drie a vier keer zo groot als de vorige! Met allemaal souvenirs, ijs en andere snacks en voor de langskomende touringcarbussen zelfs toiletvoorzieningen. Deze moeten overigens wel betaald worden! En het toilet kan je dan ook alleen via een tourniquet bereiken als je de som van 10 NOK (€ 1,30!) betaalt! Ondanks alle aangebrachte verbeteringen in de afgelopen jaren is de prijs voor de camping gelijk gebleven!
We hebben snel een plaatsje gevonden en hebben het geluk dat de camping nog rustig is. Uit ervaring weten we dat het later op de dag drukker wordt met allemaal gasten die alleen voor 1 overnachting komen.

Als we Lars hebben uitgelaten, en dat was hoog nodig, rijden we even door naar Voss om een paar boodschappen te halen. Er wordt aan de weg gewerkt en dat maakt dat het er toch heel anders uit ziet. We zijn zo klaar in de Coop en rijden weer terug naar de camping. Zo, nu tijd voor koffie! Langzaam begint het ook wat drukker op de camping te worden. De ene mooi na de andere mooie camper komt aangereden! Grappig om te zien hoe iedereen zoekt naar een optimale plek en dat dat dan ook inhoudt dat er voor andere weinig plek wordt vrijgehouden! Vanavond eten we lekker pizza. Zo komt de meegebrachte oven ook nog tot nut. Biertje erbij en genieten. Dan wordt het tijd om naar binnen te gaan. Het is in de avond toch best fris maar morgen….. Morgen belooft het weer een mooie dag te worden.