20 juni 2013

 Na een gezellige avond werden we vanmorgen pas om half negen wakker. We hebben beide goed geslapen en ook Lars heeft zich niet laten horen.

 
Het voelt toch net iets anders als je weet dat je die dag gaat vertrekken. Toch haasten we ons niet en beginnen lekker met een kopje koffie in de zon! Langzamerhand komt er wat leven op de camping. Ook de gisteren gearriveerde gasten lijken wakker te worden.  Het is de eerste nacht dat er meerdere, wel vier, caravans op Kvile camping stonden!
Al snel blijkt dat deze gasten niet langer dan een nacht blijven. Pootjes worden ingedraaid en jerrycans worden met water gevuld en al snel zijn de meesten vertrokken. 
 
Wij nemen nog een bakkie en doen een ontbijtje. Na het ontbijt opzoek naar een 10 kronen muntje voor de douche en na het genot van drie minuten warm water de kleertjes aan, pootjes indraaien en onze jerrycan vullen. We vertrekken.
 
De tocht voor vandaag is niet heel lang, zo’n 350 km. Via de 3 rijden we langs Koppang en Tynset. Het is een mooie route maar welke is dat niet hier in Noorwegen? Als de 3 aansluit op de 6 slaan we linksaf in zuidelijke richting om uiteindelijk in Oppdal aan te komen. De camping is stil. De receptie onbemand en slechts een man op zijn tractor is met onderhoudswerkzaamheden bezig. We zoeken een plaatsje en in no time staat ons huisje op een leuk plekje. 
 
Na een lekker bakkie koffie rijden we richting het stadje om Lars uit te gaan laten. Natuurlijk wordt een kort ritje uiteindelijk weer een behoorlijke tour en de kilometerteller van de auto telt ze gezellig bij de eindstand. 
 
Uiteindelijk vinden we een plekje om Lars uit te laten. Het is een tolweg die we eerder hebben gereden. We besluiten de auto te laten staan en gaan te voet verder. Na de wandeling moeten we nog even langs de supermarkt. Even frisdrank voor Paula scoren. Gelijk even, door de noren zelf als beste geclaimde, aardbeien meegenomen en op naar de caravan. De aardbeien zijn lekker maar “beste”? Misschien hebben ze hier toch nog even wat extra zon nodig šŸ˜‰
 
Vanavond eten we een kliekje van dinsdag; ja we blijven Hollanders! Nog even van het zonnetje genieten en dan lekker in de caravan aan de koffie.
IMG 20130620 190037
 
En morgen? Dat zien we morgen wel weer!
 
Ps. Ivm beperkte internet nog geen extra foto’s. Zie blog van 17 juni voor foto’s tot nu toe.