update 28 juni 2011

Update 28 juni 2011

Bekijk hier onze foto´s!

Poging nummer 2!

Vandaag gaan we weer proberen om naar Bergen te komen. Dus ook vandaag zetten we een wekker. Ik ben er als eerste uit en na een wat onrustige nacht is het moeilijk wakker worden.

We komen allemaal wat moeilijk op gang maar toch zijn we rond half tien klaar om te vertrekken.  Vandaag hoeven we niet te tanken dus in een streep op naar Bergen.  De reis duurt ruim 1 ½ uur, mede omdat we onderweg nog even een kleine stop maken.

De hele weg regent het en we kunnen maar moeilijk geloven dat in Nederland de thermometer op ruim 30 graden staat terwijl hij hier blijft steken op ca. 17 graden. Toch voelt het aangenaam aan maar dat zal met de Mexicaanse golfstroom te maken hebben. Het is alsof er een föhn blaast.

Rond half twaalf waren we in de parkeergarage van Bergen. Via de oude stad lopen we naar het centrum. Veel mensen lopen met de laarzen aan want het blijft maar regenen en al is de regen overgegaan naar een motregen; nat worden doe je sowieso!

Achter de vismarkt pakken we een overdekt terras voor twee cappuccino en een thee. Het is het terras van Peppers Pizza dus de heerlijke lucht van pizza omringt ons.

28_juni_Bergen

Na de koffie gaan we naar de Bryggen. Dit is het oude, houten stadsdeel van Bergen. Hier vind je allemaal souvenirs winkeltjes en is dan ook behoorlijk toeristisch. We lopen door de straatjes en bekijken een paar van de winkels.

Aan het einde van de straat is een leuk restaurant, Egon en we besluiten hier te gaan lunchen.  De dames nemen een club sandwich en ik een stuk appelgebak. Er zijn veel Nederlandse en Belgische toeristen want we horen continue Nederlands om ons heen.

Na de lunch gaan we weer verder en na het bekijken van nog een aantal winkeltjes en het scoren van een paar heerlijke broodjes vis voor vanavond, gaan we weer richting auto.

Ook de terugreis verloopt zonder rare dingen (gelukkig!) en rond half zes zijn we weer in Voss. Nog even een paar laatste boodschappen, even tanken en dan naar het huisje.

Vanavond moeten we nog het een en ander doen. Even de tassen inruimen. Huisje opruimen en dan gaan we morgen weer vertrekken richting Kristansant. Hier moeten we donderdag de boot naar Denemarken hebben. Helaas zit het er al weer bijna op.