Update 27 juni 2011

Update 27 juni 2011

 

Bekijk hier onze foto´s!

Vanmorgen werd ik wakker rond half acht. Paula was al gedouchen en ook Monique was wakker. We willen rond 9 uur richting Bergen dus we schieten lekker op.

Na het ontbijt en een kopje koffie gaan we op pad. Eerst moeten we nog tanken maar de benzinestation is, net als gisterenavond, gesloten. Dat wil zeggen, gesloten om te tanken. Waarschijnlijk geen voorraad meer of zo?!

We rijden dan maar richting Voss om daar te tanken. Dan richting Bergen. Het schiet aardig op totdat we zien dat er iemand op de weg loopt en onze voorganger en ons maant te stoppen. Dat doen we dan ook en al snel zien we dat er zo’n 200 meter verderop een behoorlijk ongeluk was gebeurd. Er staan al mensen bij en we denken zo weer verder te kunnen.

Na een minuut of 10 zien we verschillende mensen uitstappen en poolshoogte gaan nemen. Bij terugkomst van een van hen vraag ik wat er aan de hand is.

Er is een flinke aanrijding tussen 1 vrachtwagen en 2 personenauto’s gebeurd. De wagen die midden op de weg staat is waarschijnlijk frontaal op de vrachtwagen gebotst en de chauffeur is dan ook op slag dood geweest. Hier schikken we toch wel even van. Later blijkt dat de jongen die ons heeft gestopt waarschijnlijk een van de passagiers van de andere personen auto is.

Na een aantal minuten horen we sirenes aankomen vanuit de tunnel. De eerste ambulance komt op de plek des onheils aan. Al snel wordt hij gevolgd door de 2e. Twee brandweerauto’s zijn ook snel ter plekke. Toch lijkt het alsof er niets meer te “redden” is. De hulpdiensten maken niet echt veel haast en maken een gelaten indruk. Het kwaad is duidelijk al geschied.

Toch komt er ook nog een trauma helikopter ingevlogen. De helikopter doet het omliggende struikgewas aardig opwaaien en ook onze auto voel je schudden.  De bemanning loopt richting het ongeval vol bepakt met tassen en apparatuur.

 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.7690803

27_juni_ongeval_tussen_Voss_en_Bergen_2

Als er uiteindelijk niets meer gebeurd en de hulptroepen lijken te wachten op wat gebeuren gaat komt een Noor teruglopen en legt ons uit dat er nu gewacht wordt op de politie voordat er iets gedaan kan worden.  De auto, met daarin nog de verongelukte chauffeur,  was half afgedekt met een zeil. Het is een luguber idee dat deze persoon nog maar een paar minuten voor onze aankomst is verongelukt!

Als we buiten de auto staan te kijken horen we op een gegeven moment een man vertellen dat het zeker nog 2 uur gaat duren voordat de weg vrijgegeven gaat worden. Alles moet nog opgeruimd worden en ook de auto moet nog worden afgevoerd. We besluiten daarom om terug te gaan naar Voss. Bergen is voor vandaag geen optie meer.

Filmpje

 

 

 

Toch wel stil en in gedachten rijden we terug.

In Voss gaan we naar het overdekte winkelcentrum. Het is er redelijk druk omdat het erg slecht weer is. Nadat we een aantal winkels hadden bekeken gingen we naar het cafe/restaurantje midden in het winkelcentrum. Na twee kopjes koffie en een kopje thee wilden Paula en Monique wel iets eten. Paula nam een lekker wafel met room en aardbeienjam en Monique nam een vegetarische omelet. Ik hoefde niets en besloot om later een broodje te halen.

Als we het winkelcentrum weer uitlopen en we naar Voss “centrum” willen krijgt Monique toch behoorlijk last van haar buik. We besluiten daarom om haar af te zetten bij het huisje.

Paula en ik rijden nog even naar Vosse en doen wat boodschapjes. Hierna gaan ook wij naar het huisje. Monique ligt lekker even te dutten en als ze wakker wordt drinken we gezamenlijk koffie en thee.

Omdat ik mijn weblog graag wil uploaden maak ik even een verslagje en werk de foto’s bij. Morgen gaan we nogmaals proberen in Bergen uit te komen. Nu maar hopen dat we dan geen narigheid tegen gaan komen.