Update 25 juni 2011

Update 25 juni 2011

Vanmorgen werden Paula en ik door Monique gewekt om kwart over 7. De wekker was om de een of andere reden niet afgegaan.  Wel waren we al vroeg wakker maar nadat we een toiletbezoek hadden gedaan zijn we toch weer in slaap gevallen.

Ook Monique was meerdere keren wakker geweest en weer in slaap gevallen. Gelukkig was ze om kwart voor zeven wakker genoeg om eruit te gaan en zich te gaan douchen.

We willen rond 9 uur vertrekken omdat we toch een behoorlijke tocht voor de boeg hebben. Het ontbijt en het douchen gaat redelijk snel. Ook het inpakken gebeurt vlot. Helaas hebben Monique en ik wat moeite met onze buik. Gisteren hebben we een nogal zware maaltijd met blauwe kaas gehad en deze is niet helemaal goed gevallen. Uiteindelijk wisten we afstand van het toilet te doen en gingen we afrekenen. Zo, nu kunnen we verder. Nog wel even de campingeigenaar gevraagd welke weg we het beste kunnen nemen.

De keuze valt op de route via Dombas. Dit is qua kilometers wel iets om maar qua tijd moet het niet uitmaken. Voordeel van deze route is dat er geen veerdiensten zijn en dat de weg redelijk goed te rijden is.

Onderweg komen we, in tegenstelling tot op de heenweg, nagenoeg geen pompstations met wc´s tegen.  Dit is met name voor mij en mijn zus nu even een ding om in de gaten te houden!

In Dombas komen we een pompstation tegen en hier kunnen we even tanken, een plaspauze nemen en Monique een sigaretje roken.  Het stadje is behoorlijk druk met fietsers. Als we onze weg vervolgen komen we de nodige van deze fietsers weer tegen. Dit houdt behoorlijk op.

Als we een weg inslaan om verder binnendoor te rijden komen we weer een ander “opstakel” tegen in de vorm van oldtimer vrachtwagens die met een soort van rally bezig zijn. Met een gangetje van 40 i.p.v. 80 km/uur vervolgen we onze weg en zijn blij als de vrachtwagens hun route via een andere weg vervolgen.

Rond een uurtje of drie rijden we de langste wegtunnel van Europa in, Leardaltunnel.  Het is redelijk druk op de weg. De nodige campers zijn onderweg naar een volgende slaapplaats. Gisteren heb ik via email nog contact gehad met Tvinde camping. Hier hebben we al meerdere keren gestaan met onze caravan. Uit navraag bleek dat er geen keukengerei aanwezig is dus we moeten een andere camping vinden. Net voor Tvinde moet nog een camping zijn. Deze hebben we al een aantal keren gezien maar we zijn er nog niet geweest.

Bij aankomst blijkt juist vandaag de camping gesloten te zijn i.v.m. familie activiteiten! We rijden daarom toch maar Tvinde camping op. Het is er redelijk rustig maar we besluiten toch maar opzoek te gaan naar een andere locatie. Volgens TomTom is er zo’n 10 km buiten Voss nog een camping met hutten. Deze hebben we snel gevonden maar de weg er heen en de grote van de hut staat ons wat tegen. Dan maar weer terug naar Voss.

Gisteren heb ik ook nog gegoogled en kwam Bavallstunet op een forum tegen.  Nu had ik een idee waar dit zou kunnen zijn en besloot toch maar eens te gaan kijken. Monique gaf al aan dat ze het gevoel had dat we vandaag op een goed locatie terecht zouden komen. Dus alle signalen waren positief.

Bij aankomst bleek mijn gevoel juist te zijn. Het betrof de hutten nabij de skipiste/afdaling in Voss. Bij de receptie kregen we te horen dat er nog hutten vrij waren! Een was er beschikbaar voor 2 nachten en 1 voor meerdere nachten. We kregen de sleutels mee en konden de hutten bekijken.

De eerste hut, die voor 2 nachten, zag er prachtig uit! Twee slaapkamers, ieder met een dubbelbed met daarboven een stapelbed, een luxe badkamer en keuken en veranda. Nou, dit zou het gaan worden! Hier gaan we blijven! Omdat we deze hut maar 2 dagen kunnen huren gaan we toch ook de volgende bekijken. Deze is 50 kronen goedkoper en ligt iets verder de berg af.

Ook deze is super! Twee slaapkamers, waarvan een met 2 persoonsbed, een mooie keuken en badkamer, een woonkamer en loft met hoekbank en flatsceen tv! Dit gaat hem worden! Hier gaan we 4 nachten verblijven. Snel weer terug naar de receptie en alles in orde maken.

We moeten wel gelijk alles afrekenen en van Noorse onverschilligheid is hier geen sprake! Gewoon zakelijk! Creditcard gegevens vermelden voor eventuele schade en naam en telefoonnummer achterlaten!

Helemaal happy gaan we naar het huisje en richten het meteen in.  Het is al na zessen als we de auto pakken om de boodschappen te halen. We moeten namelijk nog eten en hebben allemaal behoorlijk honger. Na de zware maaltijd van gisteren besluiten we om vandaag maar een broodmaaltijd te nemen.

Na het eten wordt de wasmachine aangezet en de vuile vaat verdwijnt in de afwasmachine. Wat is “camperen” toch leuk!

Toch jammer dat ze geen WIFI hebben!!