Update 20 september 2011

Update 20 september 2011

De hele nacht heb ik mijn draai niet kunnen vinden. De “verrekte” spier zit me behoorlijk dwars! Ik kan slechts op 1 manier liggen en dat komt mijn heup en schouder niet echt ten goede. Toch weten we het tot negen uur vol te houden. Het zonnetje komt voorzichtig door het raam naar binnen en we hopen dan ook op een mooie dag.

Als ik terugkom van het douchegebouw heeft Paula de eitje al opstaan en ook de koffie is klaar. Omdat ik me moeilijk kan bewegen smeert ze ook nog eens mijn brood! Ik word goed verzorgd maar hoop dat de pijn snel minder wordt. Ik zie de terugreis anders best somber in! Maar goed, nog een aantal keren insmeren met tijgerbalsem en de nodige ibuprofen zouden de oplossing moeten zijn.

P1060674

Vandaag gaan we naar Lillehammer. We wilden dit al eerder doen maar het kwam er niet van. Omdat het vandaag droog zou blijven is het wellicht de juiste gelegenheid.

Rond half 1 kwamen we in Lillehammer aan. Het is zo’n 100 km rijden en daar doe  je toch al snel 1 ½ uur over.

Als we de auto geparkeerd hebben vindt Paula een goede bestemming voor al onze losse kronen: de parkeermeter. Hij lust ze rauw maar is maar karig met het toekennen van parkeertijd.

P1060665

Lillehammer is niet al te groot, wisten we van de vorige keren, dus de betaalden voor ca. 1 ½ tot 2 uur parkeren. Het was gezellig druk in het stadje en we bekeken wat leuke winkeltjes. Paula kwam nog een leuk winkeltje tegen waar ze “hjerter” verkochten. Dit is een Noors sieraad in de vorm van hartjes. Ze had dergelijke sieraden al in een ander winkel gezien en was er erg enthousiast over. (maar dat is ze over alles wat blinkt) Omdat de prijs aan de hoge kant was besloot ze niks te kopen. Gevolg: natuurlijk waren die sieraden het gesprek van de dag!

Bij een cafeetje dronken we nog een lekker kopje koffie met voor ieder een muffin. Ook in het café was het gezellig druk. We denken dat de Noren niet aan Prinsjesdag doen 😉 en daarom ook niet bezuinigen.

P1060671

(ga met je muis over de foto)

Op de weg richting de camping komen we natuurlijk nog langs het zaakje waar Paula eerder die sieraden had gezien. Zonder haar te vragen stuur ik natuurlijk die kant op. “Wat gaan we doen?”; vroeg ze. Alsof ik niet wist dat, als ik hier voorbij zou rijden, die sieraden nooit meer uit Paula haar systeem zouden verdwijnen en het beter voor mij was hier even te stoppen.

In het winkeltje liep Paula direct op de juiste schappen af om de kettingen en armbanden te bekijken. Ik dacht nog: dat schiet lekker op maar nee hoor want dan begint het natuurlijk pas: “Welke vind je het mooist, staat het me wel, vind je het echt niet te duur?”, gevolgd door: “Nee, laat ik het nou maar niet doen!” Na wat “aandringen” kon ze haar keus toch snel maken. Maar toen natuurlijk dilemma twee: “ik doe de armband er maar niet bij want anders wordt het echt te duur!” Ook hier was ze, na wat “aandringen” er snel van overtuigd om ook de armband te nemen. Ja, je moet echt zien te voorkomen dat je met “losse eindjes” blijft zitten! Dat kan nare gevolgen hebben. J

In Elverum doen we ook nog even wat boodschapjes maar zijn er zo klaar. We willen terug naar de camping want het zonnetje schijnt nog en daar moeten we natuurlijk nog even van genieten.

Op de camping loopt Paula even naar Bianca om te vragen of het goed is dat we morgen even “gedag” komen zeggen. Ja hoor, gezellig!

Als we op de veranda van de zon en een bakje koffie zitten genieten krijgen we een smsje van Toon. Hij vraagt of we zin hebben om morgen met hun te gaan eten in Elverum. Hier is een nieuw restaurantje en het lijkt hun gezellig om daar te gaan eten voor ons afscheid. Helaas hebben we al een afspraak dus we moeten afzeggen. We hopen het de volgende keer wel te kunnen doen.  We hebben al een paar keer een heel hartelijk onthaal bij Toon en Monique gehad en daar gezellig koffie gedronken.

Na het eten leggen we een kaartje waarna Paula mijn rug met Tijgerbalsem insmeert. Het wordt al donker en ook deze dag is aan ons voorbij geschoten! Morgen nog een dagje en dan zit het er helaas al weer op. Twee weekjes op je favoriete plek is natuurlijk ook veel te kort.