Update 20 juni 2011

Update 20 juni 2011

Half zeven was het dat we wakker werden. Paula was het bed al een keer uit geweest rond een uurtje of half twee maar nu moets ik eruit.  Snel even een broek aanschieten en op naar het toiletgebouw. Bij terugkomst is Paula ook nog steeds wakker en ik besluit om een stukje te gaan lezen.  Dit duurt alleen niet heel lang want na een half uur draai ik me nog even op mij rug en val weer in slaap.

Om negen uur worden we weer wakker. Nu lijkt het erop of we het bed uit gaan. Als ik buiten kijk zie ik Monique van een sigaretje zitten genieten op haar veranda. Ze heeft redelijk goed geslapen, net zoals wij.

Onder het genot van onze eerste kop koffie, zittend in het zonnetje bespreken we wat we gaan doen vandaag. Het is onze eerste echte vakantiedag zonder dat we ergens naar toe moeten en we kunnen het dan ook lekker rustig aan doen.

Na de koffie gaan Paula en ik op pad voor brood, eitjes en boter. Monique gaat haar eerste douchervaring op de camping opdoen!

Als we in Rena rijden zien we dat er een paar dingen zijn veranderd. Zo is er een grote supermarkt bijgekomen. We gaan hier toch niet naar toe omdat we eerst naar de bank moeten en daar zit een ons bekende supermarkt tegenover.

Met vers gepind geld opzak gaan we naar de supermarkt en scoren een paar broodjes, wat eieren en boter. We treuzelen niet lang want we hebben honger en dat zal voor Monique inmiddels ook wel gelden.

Terug op de camping heeft Monique de koffie al klaar. Paula zet het water voor de eieren op en al snel kunnen we van een lekker ontbijtje genieten.  Een ander stel, ook Nederlanders, willen van hun ontbijt genieten maar worden daarbij behoorlijk verstoord door een losgebroken geit. We noemen hem Hodini omdat hij telkens weet te ontsnappen door de mazen van het hekwerk waar hij eigenlijk achter hoort te staan.

Na het ontbijt gaan Paula en ik douchen en Monique zet nog een keer een kopje koffie. Hierna gaan we op pad richting Rena. We gaan daar naar het Kulturhus om het weblog bij te werken. Ik installeer me aan een tafeltje terwijl Paula en Monique het internetnet wachtwoord en een kopje koffie gaan regelen.

Vanuit Rena rijden we via de andere zijde van de Glomma richting Elverum. Hier gaan we naar het overdekte winkelcentrum. Monique weet hier nog iets leuks te scoren. En al snel verdwijnen er twee leuke shirtjes in een tas. Ook doen we de boodschapjes voor het avondeten.

Bianca komt ook nog even langs en nodigt ons uit om vanavond een bakje koffie te komen drinken. Morgen zullen we via de Birkebeinerveigen naar Lillehamar gaan.