Update 19 september

Update 19 september

Na een onrustige nacht werden we vanochtend wakker terwijl het met bakken de lucht uit kwam!

Op de klompjes, paraplu in de hand proberend de plassen te ontwijken bereikte ik het douchegebouw! Gelukt. Het gras is nat en glad en je moet oppassen om niet op je snuffertje terecht te komen.

Terug in de hut drinken we samen lekker een bakje koffie en gaat het oventje weer aan. Dat oventje is voor die € 19,00  een goede aankoop geweest! We maken er veel gebruik van en wat is nou lekkerder dan bij het ontbijt omringd te worden door de geur van net gebakken broodjes?!

Na het ontbijt kleden we ons aan en rijden richting Rena. Het weblog is al een paar dagen niet bijgewerkt dus het wordt weer eens tijd.

De dame achter de koffiebar weet al precies wat we willen: twee thee en een code voor het internet.

Het blog is zo bijgewerkt en we bekijken nog een paar advertenties van een aantal woningen. Een daarvan staat in Blikberget. Dat licht hier zo’n 17 km vandaan en Jan heeft het er een aantal keren over gehad. Moet heel mooi zijn.

De asfalt weg gaat al snel over in een grindweg. We moeten de nodige kuilen en gaten ontwijken. Al snel komen we tot de conclusie dat deze weg in de winter  bijna onbegaan maar moet zijn. Als we dan ook nog een keer linksaf slaan en deze weg verlaten en inruilen voor een nog smallere, slechtere weg, weten we het zeker: dit zou niks voor ons zijn.

De woning, boerderij zeg maar, ziet er goed uit. Voor nog geen € 130.000  met 60.000m2 grond!

De weg terug besluiten we nog wat te toeren richting Elverum. Het is een prachtig gebied met veel bos.

In Elverum gaan we even naar het winkelcentrum. Hier drinken we een kopje koffie en thee en we trakteren onszelf op een gebakje. Paula een heerlijk gebakje met room en marsepein en in een goed gevuld stuk appelgebak.

P1060637

(ga met je muis over de foto)

Op de weg richting de camping zoeken we nog een woning uit de advertenties maar we kunnen hem niet vinden. Nog te vroeg om naar de camping te rijden besluiten we om in Rena het skigebied te gaan bekijken. De weg, een tolweg moet eerst bij een van de karakteristieke tolhuisjes worden afgerekend. De weg is de moeite waard!

P1060640

(ga met je muis over de foto)

Al snel kunnen we niet verder. Er stroomt overal water over de weg  en omdat mijn banden niet meer in topvorm zijn beluit ik, na wat glijden, toch maar weer terug te gaan.  Toch komen we prachtige stukjes tegen en moeten we door verschillende watertjes rijden.

In Rena doen we nog een paar boodschapjes waarna we terug naar de camping gaan. Vanavond is het kliekjesavond. Gisteren hebben we heel veel spaghetti overgehouden en die eten we vanavond lekker op. Morgen is de een na laatste vakantiedag al weer aangebroken. Dan is het waarschijnlijk weer droog en gaan we naar Lillehamer.