Update 18 september

Update 18 september

Ondanks dat we gisteren laat naar bed gingen zijn we er vanochtend redelijk op tijd uit. Ik besluit ons oventje aan te zetten en voor de croissantjes te zorgen. Heerlijk kopje koffie erbij en het zondagse ontbijt is weer klaar.

Het is rustig op de camping en ook de camper die gisterenavond nog aankwam is al lang weer vertrokken.  Jan en Bianca zijn al weer druk bezig met hun houtvoorraad. Je blijft ook druk met je eigen bedrijf!  Wij doen het rustig aan en voelen ons eigenlijk een beetje schuldig dat we gisterenavond zo laat zijn weggegaan.

In de hut leggen we een kaartje. Paula moet de kaarten draaien omdat ik haast niet voorover kan bukken. Die spier/zenuw tussen mijn schouderbladen spelen me nog steeds parten. Rond een uurtje of 11 stuur ik Toon een smsje met de vraag of we rond 14:00 uur een bakje koffie kunnen komen drinken. Ik krijg geen reactie en ook op de tweede sms wordt niet gereageerd.

Rond 13:40 uur vertrekken we richting Toon en Monique. We hebben niks meer van ze gehoord maar we zien wel. Als ze niet thuis zijn dan hebben we pech.

Als we bij het huis van Toon en Monique aankomen zien we dat er 1 auto weg is. Maar verderop in het veld zien we Toon op zijn quad rijden. Hij ziet ons ook en wenkt of we die richting opkomen. We parkeren de auto en lopen achter het huis langs zijn kant op. Op de veranda worden we begroet door de hond. Door het geblaf komt ook Vera, de dochter van Toon en Monique naar buiten gelopen.  We kletsen een paar minuutjes met haar en lopen dan door richting Toon.

Toon is druk bezig geweest met zijn beekje schoon te krijgen en nu rijdt hij het snoeiafval richting een soort van stortplaatsje. Hij zegt nog dat hij helemaal geen sms had ontvangen. Raar; ik denk dat de smsjes ergens bij de provider zijn blijven hangen! Met Toon lopen we een “rondje” door zijn tuin. Prachtig langs het water van de Glomma! Wat een stuk grond zeg!

Ook Monique komt nu thuis en komt ons tegemoet vanuit het huis. We krijgen een hartelijk welkom. Met z’n viertjes zetten we onze wandeling voort. Heerlijk om zo’n stuk grond te hebben. Er zijn mogelijkheden te over!

Na de wandeling gaan we een kopje koffie drinken. Lekker warm bij de kachel! We krijgen het fotoboek te zien van de verbouwing van de woning. Ze hebben er echt een paleisje van weten te maken.

Tegen een uurtje of vijf rijden we weer richting de camping. Dit keer nemen we de hangbrug. Volgens Toon en Monique moet dit makkelijk kunnen. Het maximale gewicht voor de brug is 1500 kg en onze auto weegt al 1780 kg! Maar Toon vertelde dat hij er met zijn Landrover van 2200 kg ook over ging. Met de spiegels ingeklapt wagen we het erop! Nou ik schrijf dit weblog dus jullie kunnen aannemen dat we heel aan de andere kant zijn gekomen 😉

In de hut maakt Paula lekker spagetti. Gelijk voor een heel weeshuis! Want morgen kunnen we er ook nog van eten.

De avond leggen we lekker een kaartje. En nu maar hopen dat vannacht een nacht zonder pijnscheuten wordt!