Update 16 september

Update 16 september 2011

Na een gezellige avond en een hele koude nacht draaien we ons deze ochtend verschillende keren om. Het is dan ook al rond kwart voor 10 als we ons bed uitkomen.

Het eerste wat ik doe is ons oventje en de koffiepot aanzetten. Heerlijk relaxed wakker geworden en de morgen lekker rustig aan beginnen.

De meegebrachte Kaiserbrotchen smaken heerlijk met een plakje kaas, pindakaas en wat chocoladepasta.  Na het eerste kopje koffie volgt al snel een tweede en derde; we hebben duidelijk geen haast. Het gisteren opgevatte plan om naar Lillehamar te gaan wordt al snel aan de kant geschoven en nu is de planning om naar Hamar te rijden. Dit ligt een stuk dichterbij en dan kunnen we het huidige tempo rustig aan houden.

Ondanks dat de temperatuur aan de lage kant is is het prachtig mooi blauw en het zonnetje doet al zijn best om de herfst nog even buiten de deur te houden.

Rond 11:30uur voeren we het tempo iets op en hijsen ons uit de stoel om richting de doucheruimte te gaan. Deze handeling duurt nooit erg lang omdat de douche maar 3 minuten warm water geeft en een koude douche is geen optie.

Aangekleed en wel stappen we in de auto die we met de neus richting Hamar zetten. Het is iets drukker dan anders op de weg maar dat zal met het naderende weekend te maken hebben. Het ritje duurt een klein uurtje.

DSC_0112

(ga met je muis over de foto)

In Hamar willen we de Dom bekijken. De overblijfselen van deze Dom staan onder een kasconstructie. We zijn al verschillende keren in Hamar geweest maar het is er nog niet van gekomen om deze dom te gaan bekijken.

Na wat rondrijden vinden we de Dom. Deze staat bij het Hedmarkmuseum. We dachten dat we voor de toegang moesten betalen maar toen we iets verderop de auto parkeerden zagen we dat we door een soort van parkje konden wandelen en op die manier bij de Dom kwamen.

De overblijfselen staan netjes onder een kasconstructie en dat geeft een soort van surrealistisch beeld. Leuk om gezien te hebben.

DSC_0130

(ga met de muis over de foto)

Als we uitgekeken zijn rijden we naar een overdek winkelcentrum. Dit is, net als in Gjøvik toch best een behoorlijk winkelcentrum, geen Hoog Catharijne maar het doet niet onder voor Dukenburg in Nijmegen of Kronenburg in Arnhem. We wandelen wat door het winkelcentrum en natuurlijk worden alle winkeltjes goed bekeken.

Op de weg naar de camping rijden we nog even door Elverum. Ook hier gaan we het winkelcentrum in en drinken een kopje koffie en thee.

Op de camping staat ons huisje nog lekker in de zon en we besluiten dan ook even van een kopje koffie op de veranda te genieten. Ik bel nog even mijn zus en Paula haar ouders. Ook Bianca komt nog even langsgelopen en we kletsen gezellig wat.

Het is een heerlijke vakantiedag geweest!