Update 14 september

Update 14 september

Het was een kort nachtje. Beide moesten we er vannacht verschillende keren uit. Het was rond drie uur vannacht redelijk licht op de camping. Het is volle maan en we vinden daardoor snel de weg naar het toilettengebouw.

Als we vanmorgen wakker worden schijnt het zonnetje. De lucht is mooi blauw. Het belooft dus een mooie dag te worden.

Omdat we een beetje een gebroken nacht hebben gehad doen we het lekker rustig aan. Genietend van een kopje koffie en een paar plakjes roggenbrood.

Ik werk mijn weblog van de dag ervoor bij en Paula leest een boek van Tess Gerritsen op de Ipad. We zijn er niet gelijk uit wat we vandaag gaan doen maar ach wat maakt het uit: het is nog steeds vakantie. Niks moet!

Rond tien uur vinden we het tijd om iets te gaan doen. Het is prachtig weer en daarom besluiten we naar Jutulhogget te rijden. Een vallei hier zo´n 120 km verderop. Het schijnt hele mooi te zijn en omdat het nu droog is en de zon schijnt is dit misschien wel het moment om die kant op te rijden.

Eerst even in Rena tanken en dan de neus de juiste richting op en gaan. Ik had overigens een verbruik van 1:13,26! Niet slecht!!

DSC_0099

Het is best nog een behoorlijke rit en volgens TomTom doen we er zo´n 2 uur over. De weg die we kiezen is de 30. Niet de 3 want die is iets minder mooi en wellicht wat drukker. Sneller dan gepland komen we aan. Het is rustig en zoals veel `bezienswaardigheden` hier in Noorwegen, staat er een bordje met wat uitleg en er is iets dat op een pas lijkt. We lopen het pad af en komen inderdaad bij een prachtige vallei. Helaas kunnen we niet alles even goed zien omdat we niet te dicht bij de rand durven te komen!

DSC_0087

Als we de auto weer gepakt hebben komen we bij nog een parkeerplaats uit en daar besluiten we ook even te gaan kijken. Ook hier een prachtig uitzicht. Het was het ritje wel waard. De terugweg gaan we wel via de 3. Dit is een stukje sneller en aangezien de auto een raar piepend geluidje maakt lijkt deze drukkere weg de betere optie. Gelukkig houdt het geluidje snel op en we denken dat er een steentje/takje heeft vast gezeten.

P1060571

(ga met je muis over de foto!)

In Rena aangekomen doen we eerst nog een paar boodschapjes. We eten vanavond pannenkoeken en daar horen, volgens ons, bananen in! Dus een trosje banaantjes, iets voor bij de koffie en nog wat melk; even afrekenen en naar de camping.

Het zonnetje schijnt nog steeds en we gaan daarom lekker op de veranda zitten om van het zonnetje te genieten.

De pannenkoeken smaken overigens prima. ’s Avonds het vaste ritueel: kopje koffie en een spelletje Skip-bo!