Update 13 september

Update 13 september

Het begint bijna als een herhaling te klinken maar ook vandaag werden we rond half 9 wakker. Een comfortabele tijd om je bed uit te gaan. Thuis zou geen werkgever dit goed vinden maar hier is er niemand die zich daar druk om maakt en dat is heerlijk!

We doen het ´s ochtends lekker rustig aan. We zitten in ons `nieuwe` huisje lekker te ontbijten en even de rommel te overzien. Gisterenavond zijn we namelijk verhuisd naar huisje vier.

DSC_0041

Gisteren heeft Paula gevraagd of we naar een ander huisje konden. Het liefst vier omdat daar een tweepersoonsbed in staat. Jan dacht dat deze verhuurd was maar later op de avond kwam Bianca om te vertellen dat we er rustig in konden en we mogen dan zelfs huisje 3 gebruiken om wat spullen neer te zetten.

Paula heeft vannacht niet zo goed geslapen en moet dan ook weer even wennen aan het andere bed.  Toch zijn we blij met dit huisje want het is een stuk lichter. Het heeft namelijk aan alle kanten ramen waar het licht binnenvalt. Ons vorige huisje had maar twee kleinere raampjes waardoor het er erg donker was.

Na het ontbijt en de nodige kopjes koffie gaan we ons douchen en aankleden. We willen naar Gjøvik, hier zo´n 100 km vandaan.

Het is zo´n 1 ½ uur rijden maar het is lekker rustig onderweg dus het voelt een stuk korter. Het centrum van het stadje stelt niet heel veel voor. Wel leuk om te zien hoe ze bezig zijn met vloerverwarming onder het hele wandelgedeelte te leggen! Zo kan iedereen ’s winters veilig door de winkelstraat lopen.

Iets verder is een overdekt winkelcentrum. Dit ziet er heel mooi uit en is voor Noorse begrippen zelfs groot te noemen. We wandelen een beetje rond en er is een grote variatie aan winkels. Van The Body Shop, H&M, Cubus, Lindex tot verschillende woonwinkels. Paula geniet nog even van een Angry Whopper want er is zelfs een Burger King. Ja, als ze kan genieten van de plaatselijke culinaire mogelijkheden dan zal ze dan zeker niet nalaten.

P1060560

Na een 1 ½ uur besluiten we weer richting camping te rijden. Eerst nog even naar Elverum om daar naar de Europris te gaan. We hebben een paar kledinghangertjes nodig maar ook wasknijpers en Paula wil graag washandjes kopen. Deze zijn we vergeten maar het blijkt nogal een opgave. Washandjes zijn hier bijna niet te vinden. Wel hebben ze een soort van waslapjes. Paula vindt dit maar raar en we kopen ze dan ook niet.

’s Avonds zijn we uitgenodigd bij Jan en Bianca. Edwin, een Nederlander die zo’n 40 km verderop een camping heeft is er ook. Ooit hebben we wat mailwisseling met zijn vrouw gehad over de mogelijkheden van pedicure in Noorwegen. Het was heel gezellig en het was dan ook kwart voor twaalf voordat we richting ons huisje gingen.