Update 10 september 2011

Update 9 en 10 september 2011

Vrijdagmorgen ging onze wekker om kwart voor 5! Maar we hebben dan ook een hele reis voor de boeg.

Paula is zo het bed uit maar ik heb er iets meer moeite mee. Ze vouwt de laatste was op en neemt nog wat spulletjes mee naar boven om deze in de weekendtas te stoppen. Ik poets even mijn tanden en haal dan de auto onder de carport vandaan zodat ik hem straks makkelijker kan vullen.

Eigenlijk zijn we zo klaar en na een lekkere douche kunnen we vertrekken. Het is dan net iets na zes uur en de kilometerteller staat op 198800.

We hebben besloten om te gaan rijden en dan onderweg te bepalen of en wanneer we gaan stoppen.  De rit verloopt snel en al voor het middag uur zijn we in Puttgarden waar we de veerdienst naar Rodby willen nemen. Nadat we hebben betaald rijden we naar de aangegeven ´lane´ 6. Hier hoeven we geen 10 minuten te wachten of we mogen al aan boord.

Ook de rest van de reis verloopt vlot. Alleen bij Gotenborg, waar we rond half 5 reden, was drukker dan we gewend zijn. Niet gek; het is tenslotte gewoon vrijdagmiddag. Na wat oponthoud rijden we verder en ik besluit eens de tom tom te starten om te kijken hoeveel tijd we nog nodig gaan hebben om Rena te bereiken.  Tom geeft aan dat we zo rond half elf de camping zullen bereiken.

Na wat overleg besluiten we door te gaan rijden. Tenslotte valt de reis ons reuze mee en we zien niet echt een winst om te gaan overnachten.

Eerder dan gepland; zo rond 22:00 uur rijden we het terrein van Kvile camping op. Paula had onderweg naar Jan gebeld en gevraagd welk huisje we konden nemen, voor het geval ze al op bed zouden liggen, maar er was nog volop bedrijvigheid op de camping.  Er waren twee kampvuren en er heerste een gezellige drukte.

Jan en Bianca zagen we niet maar toen we de auto bij het huisje parkeerden kwam Jan al aangelopen.  We kletsten wat bij maar besloten toen de spulletjes uit de auto te gaan halen en naar bed te gaan. Bianca was thuis maar Jan wist niet of ze zou slapen. “Nou, we zien haar vast nog deze dagen!”.

P1060549

Na een kopje koffie besloten we dat het wel genoeg was geweest voor vandaag. We gaan lekker naar bed. We slapen op een twijfelaar die onderdeel uitmaakt van een stapelbed. Dit betekend dat we aardig opgesloten liggen. Dit blijkt wel als Paula ’s nachts naar het toilet moet! We moeten dus beide het bed uit om te kunnen plassen!  Ondanks dat slapen we best redelijk maar we wachten even af of dat zo blijft. Mochten we slecht slapen dan kunnen we na maandag ook nog een ander huisje in. Dit huisje heeft een tweepersoonsbed.

DSC_0009

Rond half 9, kwart voor 9 werden we vandaag wakker. Het zonnetje scheen door ons raam naar binnen! Ja, dat is een extra traktatie. We hebben vandaag heerlijk weer gehad en iedere zonnestraal tot ons genomen. Het ontbijt kon met gemak buiten genuttigd worden maar ook de koffie en een glaasje drinken.

’s Morgens kwam Jan nog even bijkletsen en later ook Bianca. Ze hebben veel familie op bezoek; erg leuk!

Na een lekkere douche besluiten we even naar Elverum te rijden. We moeten natuurlijk een paar boodschapjes halen want morgen zijn de winkels dicht. Het winkelcentrum is al aardig verbouwd en gezellig druk. Ze maken er hier, net als bij ons trouwens, een lekker familie uitstapje van.

Als we terugkomen is er nog voldoende zon om van te genieten. Rond half 6 begint Paula aan het eten. We eten een echt Noors maaltje: kip Madras 😉