Noorwegen 2009: update 19 juli

We zijn weer thuis.

klik hier voor de laatste foto’s

Vrijdagmorgen stond de wekker op 03:10 uur. We willen op tijd vertrekken om eventuele drukte rond Oslo en Gotenborg te omzeilen. Alles verliep behoorlijk vlot zodat we om 03:40 konden vertrekken. Alles was nog stil op de camping en we hopen dan ook dat we niemand gewekt hebben.

Het weer was prachtig. Onderweg kwamen we wel wat laaghangende bewolking tegen maar dit gaf weer prachtige vergezichten. Tijd om foto’s te maken namen we niet. Het tempo zat er goed in en we hadden nergens vertraging zodat we al vroeg in Denemarken zouden zijn.

Tegen 13:00 uur waren we in Koge. Dat is lekker vroeg! Heerlijk om de rest van de dag een beetje rustig aan te doen en bij te komen van de reis. De camping was helaas wel erg druk. Een motorclub had een weekend georganiseerd met als centrale punt deze camping. Buiten het geluid van verschillende voorbij komende motorfietsen hadden we nergens last van.

De dag hebben we doorgebracht met wat lezen, een spelletje en vooral ook veel mensen kijken. Na het avondeten zijn we beide gaan douchen. We moeten namelijk de campingpas voor 21:00 uur hebben ingeleverd want dan sluit de receptie tot de volgende morgen 08:00 uur.  Na het douchen nog wat lezen en naar bed. Het is dan 21:15 uur.

Voor zaterdag staat de wekker op 05:10 uur. We kunnen pas om 06:00 uur de camping verlaten dus we kunnen “uitslapen”. Het opstaan en opruimen gaat heel voorspoedig. Achter ons staan twee oude heren met een tentje en een bus. Ook zij zijn wakker en tot onze verbazing zitten ze beide al aan een halve liter bier! Lekker hoor als ontbijt!

Om 6 uur willen we het terrein af maar net als 3 weken geleden duurt het nog een aantal minuten voordat de poort open gaat. De rit tot de pond gaat lekker snel maar ook deze keer missen we net de veerboot naar Duitsland en moeten we nog ruim een half uur wachten op de volgende. Als we aan de overkant zijn is het weer behoorlijk omgeslagen. Het komt met bakken uit de lucht hetgeen het rijden wat vermoeiender maakt. Niemand wil het gas indrukken dus dan doe ik het maar! Wat kunnen sommige mensen toch moeilijk doen bij een beetje regen! Ja, de verkeersergenissen steken weer de kop op Wink.

De weg van Hamburg, Bremen tot bijna Osnabruck is erg druk. Overal zijn er wegwerkzaamheden en dit schiet niet echt op. Na een laatste stop, zo’n 250 kilometer voor thuiskomst begint de auto een raar geluid te maken. Voorgaande weken maakte hij ook wel eens een raar geluidje maar dit geluid is niet meer te negeren. Hopen dat we thuis komen!

Nou, thuis gekomen zijn we! Het rare geluid is niet meer opgehouden maar gelukkig had ik al een afspraak voor een onderhoudsbeurt gepland en dan zal het wel weer verholpen worden.

Tegen een uurtje of drie kwamen we Huissen in rijden. Het zit er weer op helaas! Spullen moeten worden uitgepakt, post gesorteerd en rekeningen betaald: we zijn weer thuis!

Ps. heerlijk om snel weer afpraken te kunnen maken met familie en vrienden; tot snel!