Noorwegen 2009: update 14 juli

Dinsdag 14 juli 2009

Na een onrustige nacht werden we vanochtend gewekt door het gekletter van regen. Een blik naar buiten leerde dat het nog lang niet droog zou zijn. Geen rede om vroeg het bedje te verlaten dus. De voorgenomen rit over de Birkebeinerveien, een prachtige rit over een tolweg richting Lillehamer, plannen we wel op een andere dag.

Het ontbijt moeten we, voor het eerst van deze vakantie, gedwongen binnen nuttigen. Geen probleem; ook heel gezellig! Na het ontbijt worden de buien af en toe onderbroken door een aantal momenten droog weer. We besluiten te gaan douchen zodat we rustig richting Rena kunnen gaan om het weblog te uploaden.

Het sanitairgebouwtje is stil en ik kan dus meteen onder de douche. Voor 10 kronen kan je wel 3 minuten douchen! Zouden we thuis ook moeten doen J.

Op weg richting Rena is het al redelijk droog. Her en der komt zelfs de zon even tussen de wolken doorgepiekt. De parkeerplaats voor het Kulturhus is afgesloten dus we moeten even een ander plekje vinden. De bibliotheek is rustig en we kunnen rustig even aan het weblog werken. Nog even het weer checken, de mail bekijken en klaar zijn we weer.

Volgens het internet zou het vandaag zonnig en 20-21 graden moeten zijn. Dit klopt nog niet helemaal maar de rest van de dag zou het zeker beter worden.

Vanaf Rena rijden we terug naar de camping. We willen eerst even de laptop weg brengen waarna we langs een winkeltje willen tussen Elverum en Hamar.

Op de heenweg rijden we ook nog even langs het huis dat we gisteren bekeken hebben. Het moet nog in de verkoop komen dus we willen ook niet het terrein op rijden maar een ding weten we wel: het is een HEEL LEUK HUIS!

Het winkeltje heeft het assortiment nogal veranderd maar toch vinden we iets leuks. Dan rijden we terug richting Elverum; even geld en een paar boodschappen halen. We eten vanavond kaasfondue en dat verkopen ze niet in Rena maar wel in Elverum.  De boodschapjes zijn zo gedaan en onderweg eten we de net gekochte broodjes als lunch.

We zijn op weg naar Hernes. Een kleine gemeenschap, vlak naast Elverum. De woningen daar liggen een voor een prachtig! We komen ook langs een huis dat vorig jaar te koop stond. Het is verkocht en de nieuwe eigenaar heeft een behoorlijk dominante schutting om het huis heen gebouwd. Waarom; er is hier niets te beleven. Misschien is hij bang voor beren of zo?!?

We laten onderweg ook Lloyd nog even de pootjes strekken waarna we TomTom instellen op Rena. Dit keer niet op de snelste maar op de kortste route. De route leidt ons via een onverharde weg en als we een huis te koop zien staan leidt hij ons zelfs via een behoorlijk smalle weg die verder gaat over een tolweg. We besluiten deze niet te nemen en om te keren. In Rena halen we nog even wat vergeten boodschapjes voor vanavond waarna we richting de camping terugrijden.

Op de camping aangekomen hebben we zin in een lekker kopje koffie en genieten we lekker van de zon die inmiddels aardig zijn best doet om de beloofde 21 graden te leveren en volgens ons heeft hij zich zelfs overtroffen.

Rond een uurtje of vijf wil ik even een stukje gaan wandelen. We gaan, met Lloyd, richting de Glomma. Deze ligt hier zo’n kleine kilometer vandaan. De Glomma is Noorwegens langste rivier en is populair onder de vissers. Vooral “vliegvissen” is hier een populaire bezigheid.  Als we bij de Glomma komen is er geen visser te zien. Wel zijn er weer prachtige luchten met mooie wolkenpartijen te zien.

Terug op de camping bereiden we het eten voor. Wat brood snijden, tafel dekken, de sla bereiden en klaar! Kaasfondue in de pan en genieten maar. Na het eten doet Paula de afwas en maak ik de caravan even aan kant. We besluiten binnen te gaan zitten want als de zon is verdwenen is het prettiger om binnen te zijn. Bijkomend voordeel; binnen hebben we minder last van de muggen.