Noorwegen 2009: update 12 juli

Zondag, 12 juni 2009

 

Half zeven zijn waren we al wakker vanmorgen. Gelukkig konden we beide weer de slaap hervatten zodat we pas tegen half 10 het bed uitkwamen.

Paula ging met Lloyd in het achterliggende bos wandelen terwijl ik de eitjes kookte; ja, het is zondag! Ondanks dat het niet echt zonnig is kunnen we het ontbijt toch lekker buiten eten. De zon piept af en toe tussen de wolken door en de temperatuur zal zo’n 15 graden zijn. Na de nodige kopjes thee gaan we douchen zodat we daarna iets kunnen gaan doen; wat? Nou, dat weten we nog niet maar we rijden eerst richting Rena.

Voorbij Rena heb je een plaatsje; Steinvik, hier staat een prachtig huis te koop. We rijden er even langs en vragen ons af waarom dit huis, in de jaren die we hier al komen, al voor de 3e keer te koop staat. Via Steinvik steken we de Glomma over via een smalle brug. We komen bij een tolweg maar het is zo onduidelijk of we hier nu wel of niet moeten betalen dat we besluiten het niet te doen. We spreken tenslotte geen Noors 😉 en vervolgen zo onze weg richting Deset. Het is een mooie weg door het bos. De kwaliteit laat, zoals bij de meeste tolwegen, te wensen over.

In Deset laten we Lloyd nog even uit en komen twee dames met een teckel tegen. Waarschijnlijk hebben ze een behoorlijke wandeling achter de rug want veel is hier niet!

Als wij ook weer op de terugweg zijn komen we de dames tegen en ze zwaaien vriendelijk naar ons. In de richting van Rena komen we een brug over de Glomma tegen en besluiten deze te nemen. Op een gegeven moment komen we allemaal borden met waarschuwingen voor overstekende pantservoertuigen tegen. We zijn beland op een baan voor 4×4 en pantservoertuigen. Paula wil graag over deze baan rijden maar ik heb mijn bedenkingen. De vraag is of we hier überhaupt mogen rijden en daarbij is het terrein redelijk ruig.

Als we Tom Tom richting Rena sturen vindt hij wel een route. Hij leidt ons verder het oefenterrein in maar al snel komen we bij een controlepost. We kunnen niet verder en zullen dus weer terugmoeten.

Als we eindelijk het terrein hebben verlaten moeten we via een omweg weer richting Rena. We besluiten nog een keer links af te gaan en komen zo bij een herdenkingspunt voor 1940. Hier liggen ook nog een aantal loopgraven.

Terug op de camping hebben we nog lekker de gelegenheid om even in de zon te zitten en een boekje te lezen.  Tegen een uurtje of 6 gaat Paula aan de afwas en werk ik het weblog bij zodat we zo lekker samen de rode curry kunnen maken. Lloyd ligt rustig een tukje te doen; wat zal hij dit missen als we straks weer thuis zijn.