Noorwegen 2009: update 10 juli

Vrijdag 10 juli 2009

Vandaag houden we een rustig dagje. In plaats van vandaag vertrekken we morgen omdat hier het weer nog een dagje lekker is. We nemen het dus lekker van en genieten van de zon.

In de namiddag rijden we even naar Voss om geld te pinnen en wat boodschappen te halen. We moeten vandaag wat laatste dingetje hier doen zoals de camping afrekenen en een wasje draaien zodat we volgende week, als het weer wat slechter is, alles weer schoon hebben.

Het wordt overigens ook aardig druk op de camping. Met het weekend voor de deur schijnt iedereen de weg naar de camping te hebben gevonden.

Tegen een uurtje of vijf komt Paula erachter dat er geen stroom meer is. De droger, waar op dat moment onze was in zit, staat stil en het lampje van de koelkast werkt ook niet meer. Ik besluit daarom naar de receptie te gaan en kom er snel achter dat het een probleem in Voss is. Het hele gebied zit zonder stroom.

Als Paula de was uit de droger wil halen komt ze erachter dat de washokken en toiletblokken zijn afgesloten. Dit vind ik nogal vervelend en navraag leert dat de riolering hier met pompen werkt en geen stroom; geen pomp! Dus geen gebruik van de sanitaire voorzieningen!

Dan de was maar op de ouderwetse manier in de wind drogen. De luifel hangt al snel vol met onze was en nu maar hopen dat het op tijd droogt. We willen namelijk vanavond ook de luifel hebben opgeruimd zodat we morgen bijtijds kunnen vertrekken.

Rond acht uur hebben we gelukkig weer stroom. Toch vervelend zo volle camping en geen sanitaire voorzieningen!

Ook heeft de stroomuitval geen goede uitwerking op mijn laptop gehad. Ik krijg hem maar niet opgestart. Zelfs de veilige modus wil niet starten. Na veel gevloek en getier beging het opstarten dan eindelijk met een clustercontrole. Deze duurt zeker een half uur maar gelukkig start daarna de boel weer op zodat ik toch het weblog nog bij kan werken. Voorlopig zal deze update even de laatste zijn. Vanaf morgen staan we weer in Rena en dan zijn we afhankelijk van de openingstijden van de bibliotheek om het weblog te uploaden. Dus tot de volgende keer. Heb een fijn weekend! Ha det!